Keresés
HÍRLEVÉL

Észak-Olaszország szépségei-Maranello-Portofino-Firenze-Lucca-Pisa-San Daniele

Társasutazásaink|Társasutazásaink

Ár:159.900Ft/fő
Jellemzők
OrszágOlaszország
Időpont2023.június 11-15.
Utazásautóbusz
ElhelyezésHotel***
Ellátásfélpanzió

Program:

 

1.nap: Indulás reggel Szombathelyről, az MMIK parkolójából. Érkezés az autógyártás fellegvárába Maranello-ba utazunk, ahol a Ferrari múzeumot keressük fel. A múzeumban Ferrari sport- és versenyautókat állítottak ki, illetve a gyártó által elnyert trófeákat. Az autókülönlegességeken kívül egy igazi F1-s Ferrari szimulátort is ki lehet próbálni. Érkezés a késő esti órákban a Versiliai-tenger partján lévő szálláshelyre. Vacsora, szállás (4 éj).

 

2. nap: Reggeli után fakultatív kirándulás a Ligur riviéra legszebb tájára. A tengerbe nyúló Portofino-i félsziget balzsamos illattal, teli ligetekkel és a tenger zafírkék színű vízével kápráztat el bennünket. Kirándulásunk első állomása Rapallo, a „Golfo del Tigullio” hangulatos kis városa, melyet a „csipke városaként” is emlegetnek. Rapalloban megtekintjük a város nevezetességeit, majd Portofinoba hajózunk. Portofino dús növényzetével, színpompás házaival, régi váraival a világ leghíresebb és legszebb kikötője – az olasz kisvárosok esszenciája. Séta a festői városban, majd újra hajóra szállva San Fruttoso-ig, majd Santa Margherita Ligure településig utazunk,mely az olasz riviéra elegáns és egyben régimódi nyaralóhelye. A progrma után autóbusszal vissza térünk szálláshelyünkre (A fakultatív program ára: 65€/fő. A programon való részvételt jelentkezéskor jelezni kell!)

 

3. nap: Reggeli után  fakultatív kirándulás Firenzébe, a Toszkán tartomány és a reneszánsz kultúra fővárosába utazunk. Városnézés: Santa Croce templom (Michelangelo sírja), a város politikai és vallási központja (Palazzo Vecchio, Dávid szobra, Loggia, Dom, Battistero, Giotto torony, Ponte Vecchio), majd szabadidő. Fakultatív programlehetőség: az Uffizi Képtár megtekintése magyar nyelvű tárlatvezetéssel. (A fakultatív képtárlátogatás költsége regisztrációs díjjal, belépővel és tárlatvezetéssel: 45€/fő. (Figyelem! Jelentkezéskor foglalni kell!).

 

4.nap: Fakultatív program Luccába Puccini szülővárosába. Ismerkedés a fallal körülvett, nagyszerű óvárossal (román kori templomok, sikátorok, ódon paloták stb.). A város különös nevezetessége az a zárt, ellipszis alakú tér, mely egy római amfiteátrum helyén épült.

Továbbutazás Pisa-ba, mely Itália legjelentősebb tengeri hatalma volt. Ismerkedés a Csodák terének nevezetességeivel: Dóm, Keresztelő kápolna, Ferde torony. (A fakultatív program ára: 30€/fő + Ferde Torony belépő)

 

5.nap: Indulás hazafele útközben látogatást teszünk San Daniele-ben, a festői szépségű középkori városkában, mely egy dombtetőn épült és a levegőn szárított sonkájáról híres. Olaszországban csak Pármában készítenek még ilyen módszerrel sonkákat. Rövid városnéző séta után  felkeressük a Prosciutteria Dok Dall’Ava sonkaüzemet, ahol nem csak sonkák de további finomságok láthatók és vásárolhatók is. Itt elfogyasztunk egy speciális menüsort sonkatállal, meleg főfogással, desszerttel és italokkal. Érkezés haza a késő esti órákban.

 

 

Utazás: légkondicionált autóbusszal

Szállás: hotel***, 2 ágyas, zuhanyzós szállodai szobákban

Ellátás: félpanzió 

 

Részvételi díj : 159.900 ,-Ft/fő

 

Egyágyas felár: 49.900 Ft/fő

 

 

A részvételi díj tartalmazza az utazás, a szállás, a félpanzió és az idegenvezetés költségeit.

A részvételi díj nem tartalmazza stornó és BBP biztosítást ( 5.000,-Ft/fő 65 éves korig, 65 év felett pótdíjas), a fakultatív programok (Portofino: 65,-€/fő, Firenze és Uffizi Képtár: 45 ,-€/fő, Lucca és Pisa: 30,-€/fő) belépőket (Maranello és Ferde Torony: kb. 40€/fő) és a sonka ebédet (kb. 25 €/fő).

 

Fakultatív programok min. 20 fő jelentkezőtől!

 

Indulás:2023.június 11.
Indulás:2023.június 15.

Foglalás

Észak-Olaszország szépségei-Maranello-Portofino-Firenze-Lucca-Pisa-San Daniele