Keresés
HÍRLEVÉL

Észak-Erdély és a Székelyföld legszebbjei

Társasutazásaink|Társasutazásaink

Ár:119.900Ft/fő
Jellemzők
OrszágRománia
Időpont2021.július 18-23.
Utazásautóbusz
Elhelyezés2 ágyas szoba
Ellátásfélpanzió

Program:

 

1. nap: Indulás kora reggel Szombathelyről, az MMIK parkolóból.

Észak-Erdélybe érkezve először Szatmárnémetiben állunk meg (Főtér, Vécsey-ház, ahol a Szatmári Békét kötötték), majd Erdőd (Várkastély, amelynek kápolnájában Petőfi Sándor és Szendrey Júlia esküdtek) és Misztótfalu (Misztótfalusi Kis Miklós emlékház) meglátogatása következik. Vacsora, szállás Nagybányán (1 éj)

 

2. nap: Délelőtt Nagybánya nevezetességeit tekintjük meg (Óvárosi főtér, István torony), majd  Koltóra utazunk (Teleki kastély a Petőfi házaspár mézesheteinek helyszíne, ma Petőfi-Teleki múzeum). Délután Deszén ( Ortodox fatemplom-a világörökség része) és Barcánfalván (Ortodox kolostor a máramarosi faépítészet remekműve) teszünk látogatást. Vacsora,szállás Felsővisón (1 éj)

 

3. nap: Reggeli után továbbutazás Szovátára, a híres gyógyfürdőhelyre. Fürdőzés a különlegesen sósvízű Medve-tóban, vacsora előtt séta a fürdővárosban és a sósziklákhoz. Vacsora,szállás Szovátafürdőn (3 éj)

 

4. nap: Pihenés, wellness (Danubius Health Spa Resort Sovata)

Fakultatív programlehetőség: kirándulás a Kárpátokban, a Gyimesek vidékén, a gyimesi csángók hazájában. Gyimesbükkön látogatást teszünk a Rákóczi-várnál  és az „ezeréves” határnál, majd látogatás a csíksomlyói kegytemplomban.

 

5. nap: Délelőtt látogatás a parajdi sóbányában, majd Székelyudvarhelyen rövid ismerkedő séta a „legmagyarabb” városban. Visszaútban a szállodához Farkaslakán (Tamási Áron sírja, Trianoni emlékmű) és Korondon (kirakodó vásár) állunk meg. Délután wellness-program. 

 

6. nap: Hazaútban megtekintjük Kolozsvár nevezetességeit (Szent Mihály templom a Mátyás szoborral, Mátyás király szülőháza, Farkas utcai református templom). 

 

Utazás: légkondícionált autóbusszal 

Szállás: 3-4*-os szállodákban

Elhelyezés: 2 -3 ágyas zuhanyzós szobákban

Ellátás: félpanzió 

Egyágyas felár: 39.900 Ft/fő 

 

Részvételi díj: 119.900 Ft/fő

 

A részvételi díj tartalmazza: az autóbuszos utazás költségeit, a szállásokat félpanzióval, az idegenvezetést 

 

A részvételi díj nem tartalmazza: a BBP biztosítást (3.600 Ft/fő), stornóbiztosítást 1,5%, a belépők költségét (kb. 10.000 Ft/fő)         

 

Indulás:2021.július 18.
Indulás:2021.július 23.

Foglalás

Észak-Erdély és a Székelyföld legszebbjei