Keresés
HÍRLEVÉL

Erdély-Székelyföld-Várólista

Társasutazásaink|Társasutazásaink

Ár:99.900Ft/fő
Jellemzők
OrszágRománia
Időpont2022.augusztus 13-17.
Utazásautóbusz
Elhelyezés2-3 ágyas szoba
Ellátásfélpanzió

1. nap: Indulás reggel 05:00 órakor Szombathelyről, a csoport székhelyéről. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel, érkezés Nagyváradra a délutáni órákban. Nagyváradon a Szent László emlékeket keressük fel. A Szent László Székesegyház és az Egyháztörténeti Kiállítás (Szent László hermája) megtekintése után rövid autóbuszos és gyalogos városnézés következik Nagyváradon, majd továbbutazás egy megállással a Királyhágón. Vacsora, szállás Kolozsvár környékén (1 éj).

 

2. nap: Reggeli után indulás a „kincses városba”, Kolozsvárra. Városnéző séta a történelmi belvárosban: Babes-Bolyai Egyetem, a Farkas utcai református templom, Szent György szobor, Mátyás király szobra, Szt. Mihály-székesegyház, Mátyás király szülőháza. Kora délután továbbutazás Marosvásárhelyre. Rövid városnézés és a Kultúrpalota meglátogatása. Vacsora, szállás Székelyudvarhely környékén (3 éj).

 

3. nap: Reggeli után Parajdon meglátogatjuk a sóbányát, majd Szovátafürdőre utazunk. Séta a Medve-tó körül. Kora délután vásárlási lehetőség Korondon. Korondi programunk után Székelyudvarhely megtekintése következik (Szoborpark és az egykori piactér), ezután megállás Szejkefürdőn Orbán Balázs síremlékénél, továbbá Farkaslakán felkeressük mégTamási Áron sírját is. 

 

4. nap: A reggelit követően a Békás-szorosba utazunk. A Békás-szoros, a Keleti Kárpátok legszebb és leghosszabb szurdokvölgye, amely mindenki számára felejthetetlen élményt jelent. Ezután megállás a Gyilkos-tónál, amely a Székelyföld legismertebb és leglátogatottabb természeti csodája. Továbbutazás Csíksomlyóra, ahol a kegytemplomot tekintjük meg.

 

5. nap: Reggeli után Segesvárra utazunk. Útközben Fehéregyházán megállunk a Petőfi Emlékhelynél, az Ispán kútnál. Segesváron megnézzük az ősi szász település legfestőibb középkori várnegyedét, mely a Világörökség része. Indulás hazafele érkezés a késő esti órákban.

 

 

A programok sorrendje felcserélődhet!

 

Utazás: légkondicionált autóbusszal

Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)

Szállás: panzióban 2-3 ágyas fürdőszobás elhelyezéssel

Egyágyas felár: 34.900 Ft/fő

 

 

Részvételi díj: 99.900 Ft/fő

 

A részvételi díj tartalmazza: az utazást, a sztornóbiztosítást, a szállást, a megadott ellátást, az idegenvezetést

A részvételi díj nem tartalmazza: a BBP biztosítást (2.500 Ft-tól/fő pontos díjkalkuláció a születési dátumok ismeretében), belépőket (kb. 10.000 Ft/fő).

 

 

Indulás:2022.augusztus 13.
Indulás:2022.augusztus 17.

Foglalás

Erdély-Székelyföld-Várólista