Keresés
HÍRLEVÉL

Dalmácia kincsei tengerparti fürdőzéssel

Partnerirodáink kínálatából|Európa|

Ár:148.900Ft-tól/fő
Jellemzők
OrszágHorvátország
Időpont2021. szeptember 6-12.
Utazáslégkondicionált autóbusszal
Elhelyezés2 ágyas szállodai szobákban
Ellátássvédasztalos reggeli
Fakultatív vacsora24900 Ft /fő/ 6 vacsora

1. nap: Indulás reggel 5.45 órakor Veszprémbôl, az OMV-benzinkúttól. A délutáni órákban megérkezés a híres természeti ritkasághoz, a Plitvicei-tavakhoz, mely 200 km2 nagyságú területen található. A tórendszer 16 kristálytiszta tavat és 92 kisebb-nagyobb vízesést foglal magába. Szállás Biograd környékén (1 éj).

2. nap: Reggeli után továbbutazás Sibenikbe. Az óváros kis zegzugos utcáin sétálva megnézzük a Szent Jakab-katedrálist, majd élvezzük a páratlan panorámát a város elõtt elterülõ szigetekrõl. Utunk követô állomása a Krka-vízesés, séta a Krka folyónál, ahol a vad szépségû zuhatag 5 teraszról 17 lépcsôn keresztül zuhan alá. Továbbutazás Trogirba, séta a belvárosban, mely a világörökség része. Szállás Trogirban illetve környékén (1 éj).

3. nap: Reggeli után utunk továbbvezet Splitbe, ahol városnézés keretében megtekintjük Diokletianus császár palotáját, mely szintén a világörökség része. Ezután továbbutazás Dubrovnik felé. Szállás elfoglalása Neumban, pihenés, fürdési lehetõség a szálloda tengerpartján (3 éj).

4. nap: Reggeli után utazás a költõk által „földi mennyországnak” nevezett Dubrovnikba. Megérkezésünk után gyalogos városnézés helyi magyar idegenvezetõvel. Megtekintjük a Pile-kaput, Szent Balázs-templomot, Mincenta-erôdöt, kolostorokat. A látnivalók megtekintése után szabadprogram vagy lehetõség részt venni fakultatív hajókiránduláson Dubrovnik csodálatos öblében. Délután visszatérés a szálláshelyre, Neumba, szabadprogram, illetve fürdési lehetőség a szálloda tengerpartján. 

5. nap: Reggeli után pihenés, fürdés a tengerparton vagy egész napos fakultatív kirándulás Mostarba. Útközben a Neretva folyó partján haladva érintjük Pocitelj falucskát, melynek érdekessége a falu legmagasabb és legrégibb részére épült vára. A vár a törökök elleni védelem céljául szolgált. Mostar is a török idõkben lett népszerû, hiszen ekkor volt Hercegovina központja. Mostari városnézésünk során megtekintjük a város legismertebb látnivalóít: a régi belvárost, az arany-, rézmûvesek utcáját, Mehmed Karadzsoz bég dzsámját, a város jelképéül szolgáló török hídat, Biscevic bég házát és a kádi házát. Délután visszatérés a szálláshelyre, Neumba, szabadprogram, illetve fürdési lehetõség a szálloda tengerpartján. 

6. nap: Reggeli után utazás Zadarba, megérkezés után ismerkedés Dalmácia magyar emlékeiben is gazdag fôvárosával helyi magyar idegenvezetõvel. Az óvárosban modern épületek között bukkanunk rá a római, bizánci és román stílusú építészet remekmûveire. Szállás Biograd környékén (1 éj).

7. nap: Reggeli után utazás Zágrábba. Megérkezés után rövid városnézés Horvátország fõvárosában. Gyalogos séta az óvárosban, a Szent István Székesegyház megtekintése. Városnézés után rövid szabadprogram, majd hazautazás rövid pihenõkkel. Érkezés Veszprémbe, az OMV-benzinkúthoz az esti órákban.

A programok sorrendje felcserélõdhet!

A részvételi díj tartalmazza: az autóbusz költségeit, a 6 éjszaka szállást, reggelivel, a felsorolt programokat. a sztornóbiztosítást, az idegenvezető és a helyi (dubrovniki, zadari) idegenvezetők költségeit

A részvételi díj NEM tartalmazza: a kötelező BBP biztosítást: 570 Ft/fő/nap, a belépődíjakat, a fakultatív kirándulást Mostarba 14.900 Ft/fő + belépők, 

Félpanziós felár: 24.900 Ft / fő / 6 vacsora
Egyágyas felár: 52.900 Ft 

Indulás:2021. szeptember 6.
Indulás:2021. szeptember 12.

Foglalás

Dalmácia kincsei tengerparti fürdőzéssel