Keresés
HÍRLEVÉL

Csúcstámadás határtalan élményekkel túracsomag

Belföld csoportos/egyéni|Európa|Európa » Ausztria|

Ár:68.500Ft/fő
Jellemzők
OrszágMagyarország,Ausztria
Időpont2020.júliustól
Elhelyezéspanzió
Ellátásreggeli

CSÚCSTÁMADÁS HATÁRTALAN ÉLMÉNYEKKEL

2 ÉJSZAKA – 1 TÚRA

Ismerd meg a nyugat-magyarországi Írottkő-Geschriebenstein Natúrpark által kínált túrákat, és vágj bele az egyik legújabb jelvényszerző túramozgalom, az alpannonia hard teljesítésébe! Jelvényed megszerzéséhez 10, komolyabb kihívást jelentő körtúrát kell végigjárnod, amelyek során az Alpokalja tájait, természeti és kulturális értékeit is felfedezheted. A „Csúcstámadás határtalan élményekkel” csomagban egy megközelítőleg 28 km-es túrát ajánlunk számodra. Túrázz, élj át, tapasztalj!

 

Tapasztalt túrázó vagy, és szereted a kihívásokat? Téged várnak az alpannonia hard körtúrái!

Érkezési nap: szállásfoglalás Bozsokon

 

A szálláshelyre való bejelentkezést követően vedd át alpannonia útleveled. Ez nem más, mint a 10 alpannonia hard körtúrát tartalmazó túraigazoló füzet. Tetszőleges sorrendben való teljesítésükkel (jelen csomagban 1 túrát jársz végig a 10-ből) megszerzed az Írottkő-Geschriebenstein Natúrpark alpannonia túrázója címet és az alpannonia hard jelvényét!

A túraútvonalak teljesítéséhez feltétlenül szükséges GPX fájlokat a következő honlapon találod: naturpark.hu/ alpannonia túrázó

 

Tipp! Korai érkezés esetén keresd fel a Sibrik-kastélyt, amely napjainkban a Vas Megyei Kormányhivatal fenntartásában képzési központként és szállóként működik. A kastélyt egy 8 hektáros parkerdő öleli körbe, amely értékes fa- és vadállománya miatt természetvédelmi terület. Továbbá felkeresheted Kőszegen az Írottkő Natúrparkért Egyesület által üzemeltetett Tourinform irodát, ahol választ kapsz kérdéseidre, és jó tanácsokkal látnak el a túrához kapcsolódóan.

 

1. nap: „Csúcs ez az érzés” körtúra

 

A nap során egy 28 km hosszú, klasszikus hegyi, erdei túra vár rád, ahol a legalacsonyabb és a legmagasabb pont között több mint 550 m a szintkülönbség. Bozsokról indulsz és egy rövid, aszfaltos szakaszt követően máris az erdőben találod megad, ahonnan egészen az Írott-kőig tart az erőt próbáló kaptató. Azonban az első látnivaló nincs is olyan messze: egy rövidke kis kitérővel felfedezheted az Ablakosnak is nevezett Holler-barlangot. A csúcsig tartó további szakaszon érdemes csendben, figyelmesen haladnod, hogy nagyobb esél¬lyel pillanthasd meg az itt élő, rejtőzködő muflonokat. Az Írottkő-kilátóból, a Dunántúl legmagasabb pontjáról az egész vidéket beláthatod. Itt át is léped a határt, és a hegyről ereszkedve Rohonc felé veszed az irányt. Az erdő mélyén találod az egykori rohonci szanatóriumot, majd jó 5 km múlva magát Rohonc városát is eléred. A romantikus erdei környezetben található festői szépségű fürdőtó pihenésre, míg szomszédágában a Madártorony felfedezésre hívogat. Ausztriát a rohonci szőlőhegyen tekergő bor tanösvényen keresztül, gyönyörű pincék, fantasztikus panoráma kíséretében hagyod el, és futsz be Bozsokra.

 

Tipp! A rohonci fürdőtó mellett sétálj fel a 22 méter magas Madártorony tetejére is, és csodáld meg a madarak életterét, és élvezd a kilátást!

 

Hazautazás napja: szabadidős programlehetőségek

 

Tipp! Jelentkezz ki a szálláshelyedről, de még ne indulj rögtön haza! Reggelid elfogyasztását követően tegyél egy sétát Bozsok hangulatos utcáin, és tekintsd meg a Szent Anna-plébániatemplomot!

 

CSÚCSTÁMADÁS HATÁRTALAN ÉLMÉNYEKKEL CSOMAGAJÁNLAT

 

A csomagajánlat az alábbi szolgáltatásokat tartalmazza:

 

• 2 éjszaka, szállás reggelivel Bozsokon, magas minőségű panzióban.

• 2 vacsora Bozsok egyik kiváló éttermében.

• Túraigazoló füzet és kapcsolódó túratárkiadvány, amely térképen is ábrázolja a körtúrákat.

• Útravaló ételbekészítés 1 napra.

 

A csomag ára: 68.500,- Ft/fő

 

Az ajánlati ár 2020. december 31-ig érvényes.

 

Minden nap foglalható!

 

Foglalás és információ:

 Gabbiano Travel Utazási Iroda - 9700 Szombathely, Kiskar u. 1/A. www.gabbianotravel.hu, 94/500-509

 

Indulás:2020. júliustól
Indulás:Minden nap

Foglalás

Csúcstámadás határtalan élményekkel túracsomag