Keresés
HÍRLEVÉL

Busójárás Mohácson és Pécs öröksége

Belföld|Belföldi utazások, túracsomagok|Partnerirodáink kínálatából|Társasutazásaink|Társasutazásaink|Európa|

Ár:36.900Ft/fő
Jellemzők
OrszágMagyarország
Időpont2021. február 14-15.
Utazásautóbusszal
ElhelyezésHotel****
Ellátásfélpanzió

Elhelyezés:

Harkányban (1éj): Hotel **** igényesen berendezett 2-3 ágyas szobákban, fürdő/WC, hajszárító, TV, telefon, légkondicionálás, minibárhűtő, wellness részleg  (nn szauna, infrakabin, gőzkabin, sókamra, pezsgőfürdő, belső wellness medence,fittneszterem, stb.) ingyenes használata

 

Ellátás:

Félpanzió (svédasztalos reggeli illetve vacsora)

 

Utazás:

Nyugati típusú autóbusszal (audio,- DVD-videorendszer, büfé, WC, légkondicionálás)

 

Ingyenes felszállási lehetőség:

Szombathely - Sárvár -  8. sz. főút - Veszprém  útvonalon

 

Program

A mohácsi busójárás Magyarország legrégibb és legismertebb télűző farsangi karneválja. Farsang idején a mohácsi busók fűzfából faragott, rikító színűre festett, félelmetes álarcaikban, kereplőket forgatva, kolompokat rázva hagyományosan vidám forgataggá varázsolják a várost. A  mohácsi busójárás  2009-től szerepel az  UNESCO  szellemi örökség reprezentatív listáján. 2012 óta a mohácsi busójárás  hungarikumnak  számít, ami elsősorban a mohácsi civil társadalom, a busócsoportok, a maszkfaragók és jelmezkészítők sikere. A Busójárás felejthetetlen élmény és csak Mohácson látható!

1. nap: Elutazás reggel 7:00 órakor Veszprémből, az OMV-benzinkútról. Megérkezve Mohácsra, megtekintjük a Busóudvart, ahol megismerhetjük a több évszázados népi farsangi népszokást és azok részletével, a kolomptól a koporsóig. Ezt követően átadjuk magunkat a farsangi karneválnak és annak fergeteges hangulatának. Részesei lehetünk, ahogy a busók átkelnek a Dunán, felvonulnak a belvárosban, miközben kerepelnek, ijesztegetnek és elvegyülnek közöttünk. Az utcákon mindenhol maszkfaragók kínálják portékáikat és kézműves termékeiket, míg az utcai árusok pedig nom harapnivalókról gondoskodnak az éhes gyomrúak számára. Délután új busókat avatnak, majd vízre eresztik a farsangi koporsót a kikötőnél, végül pedig hatalmas máglyát gyújtanak a Széchenyi téren, ahol megkezdődik a kólózás a busókkal. A páratlan hangulatú eseményt követően tovább utazás a szállásra, Harkányba (2 éj).

2. nap: Reggeli után Pécsre látogatunk. A Mecsek lábánál fekvő város számos történelmi és kulturális kinccsel rendelkezik, 2010-be Európa kulturális fővárosa volt. Séta a belvárosban, felkeressük a Dzsámit, a Széchenyi teret, a Pécsi Bazilikát, Barbakánt, stb. Ezt követően felkeressük a 2014-ben hungarikummá nyilvánított Zsolnay Kulturális Negyedet. Itt élt és alkotott a porcelángyártásról ismert Zsolnay család a XIX-XX. században. Világhírű kerámiagyáruk területén új tartalommal, méltó módon él tovább a Zsolnay örökség egy gyönyörűen felújított, 5 hektáros területen. Összesen 15 védett műemléképület és 88 köztéri Zsolnay-szobor díszíti a festői parkokat, sétányokat. A látnivalók megtekintése után hazautazás, megérkezés Veszprémbe, az OMV-benzinkúthoz az esti órákban.

Figyelem: A programok sorrendje felcserélődhet!

 

Felárak:

Egyágyas felár : 9 900 Ft/fő

 

A részvételi díj tartalmazza:

- az autóbusz költségeit

- az 1 éjszaka szállást félpanzióval

- a felsorolt programokat

- a sztornóbiztosítást

- a csoportvezető költségeit

 

A részvételi díj nem tartalmazza:

- a belépődíjakat (összesen kb. 4 000 Ft/fő)

 

Indulás:2021. február 14.
Indulás:2021. február 15.

Foglalás

Busójárás Mohácson és Pécs öröksége