Keresés
HÍRLEVÉL

Burgerlandi kalandozások-Myrafälle vízesések-Weigelsdorf-Eisenstadt-Heuriger

Társasutazásaink|Társasutazásaink|Európa|Európa » Ausztria

Ár:12.500Ft/fő
Jellemzők
OrszágAusztria
Időpont2020. szeptember 19.
Utazásautóbusszal

Program

 

Indulás reggel Szombathelyről az MMIK parkolóból. Napunkat  Muggendorf településen kezdjük, ahol a parkolóból indulunk a  Myrafälle vízesések bejáratához. A szurdokot 1885-ben nyitották meg, melyet fából készült lépcsősorokkal és 26 fahdíddal tették járhatóvá. A Myra folyó számtalan látványos kis zubogón, vízesésen zúdul a völgybe. A kényelmes délelőtti túra után továbbutazás a Weigelsdorf-ban található „Üvegvár és üvegmúzeum”-hoz. Az épület kívülről cifra palota, Európa legnagyobb üvegmozaikkal befedett vára. Múzeumában felfedezhetjük az üvegfúvás mesterség különleges múltját és jelenét. Galériájában Ausztria legmagasabb nívójú üvegkompozicióit mutatják be. Megtekintjük még a pálmaházat a hozzá csatolt szoborparkkal és a kis tóval. A látogatás végén a művészkávézóban házilag készített süteményt és kávét fogyasztunk. 

A délutánt Burgenland tartományi székhelyében Eisenstadtban (Kismarton) folytatjuk. A város nevét egykori védőszentjének templomáról Toursi Szent Márton püspökről kapta. A városnézés keretében megtekintjük a kastélyparkot, majd a Kálvária-hegyet a szorosan mellé épület Haydn templommal és a mauzóleummal. A városközponttól pár száz méterre álló barokk épületegyüttes páratlan élményt kínál, mely a Fertő-tó környékének legkülönlegesebb építészeti emléke. A nagyszabású komplexumot Esterházy Pál herceg álmodta meg, először a Kálvária mesterséges dombja készült el a stációkkal, majd a kápolna. Az épületegyüttes túloldalán all a Hegyi-templom (Bergkirche) építése 1715-ben kezdődött el.

A program után Heurigerben (borozóban, ahol a borosgazda saját borát és termékeit szolgálja fel). fatányéros hidegtál és borozás vár minket.  Ékezés haza az esti órákban.

 

Részvételi díj:

A részvételi díj tartalmazza az utazás és az idegenvezetés költségét.

A részvételi díj nem tartalmazza a BBP biztosítást (500,-Ft/fő) és a belépőket (kb. 30 Euro/fő).

 

Indulás:2020. szeptember 19.
Indulás:-

Foglalás

Burgerlandi kalandozások-Myrafälle vízesések-Weigelsdorf-Eisenstadt-Heuriger