Keresés
HÍRLEVÉL

Borok, halak, vadak túracsomag

Belföld csoportos/egyéni|Európa|Európa » Ausztria|

Ár:92.000Ft/fő
Jellemzők
OrszágMagyarország,Ausztria
Időpont2020. júliustól
Elhelyezéspanzió
Ellátásfélpanzió

BOROK, HALAK, VADAK… 3 NAP ALATT

4 ÉJSZAKA – 3 TÚRA

Ismerd meg a nyugat-magyarországi Írottkő-Geschriebenstein Natúrpark által kínált túrákat, és vágj bele az egyik legújabb jelvényszerző túramozgalom, az alpannonia hard teljesítésébe! Jelvényed megszerzéséhez 10, komolyabb kihívást jelentő körtúrát kell végigjárnod, amelyek során az Alpokalja tájait, természeti és kulturális értékeit is felfedezheted. A „Borok, halak, vadak… 3 nap alatt” elnevezésű csomagban 3 nap alatt, 3 útvonalon, megközelítőleg 55 km túrát ajánlunk számodra. A túrák Csepregről, Kőszegről és Velemből indulnak. Érkezz felkészülten, hiszen egyre hosszabb távokon, egyre nagyobb szintkülönbségek legyőzésével lehet teljesíteni a napi kitűzött célokat! Túrázz, élj át, tapasztalj!

Tapasztalt túrázó vagy, és szereted a kihívásokat? Téged várnak az alpannonia hard körtúrái!

Érkezési nap: szállásfoglalás Kőszegen

A szálláshelyre való bejelentkezést követően vedd át alpannonia útleveled. Ez nem más, mint a 10 alpannonia hard körtúrát tartalmazó túraigazoló füzet. Tetszőleges sorrendben való teljesítésükkel (jelen csomagban 3 túrát jársz végig a 10-ből) megszerzed az Írottkő-Geschriebenstein Natúrpark alpannonia túrázója címet és az alpannonia hard jelvényét!

Ne indulj el GPS track nélkül! A túraútvonalak teljesítéséhez feltétlenül szükséges GPX fájlokat a következő honlapon találod: naturpark.hu/ alpannonia® túrázó

 

Tipp! Korai érkezés esetén látogasd meg a kőszegi Jurisics-várat vagy a kőszegi múzeumokat, illetve keresd fel az Írottkő Natúrparkért Egyesület által üzemeltetett Tourinform irodát, ahol választ kapsz kérdéseidre, és jó tanácsokkal látnak el a túrához kapcsolódóan.  

 

1. nap: „Boldogasszony bora” körtúra

 

A Csepregről induló, kb. 14 km hosszú körtúra során a csepregi horgásztavakat, a szőlőhegyet és erdőt járod körbe. A városból kiérve egy földúton át éred el a Boldogasszony-kápolnát és a hasonló elnevezésű horgásztavat, amit megkerülve egy érdekes, „lápos” erdőszakaszon találod magad. Haladj csendben, hiszen nagyvadakat is láthatsz! Utad kiskertek és szőlőtőkék között folytatod, majd a Tilos-erdőnél vár rád a szakasz legnagyobb emelkedője. Ezután állj meg az erdei Rumi-háznál, majd a Betyárfa mögötti sűrű fenyőerdőben található, magában álló famatuzsálemnél, egy legalább 300 éves gesztenyefánál is. Lassan ismét feltűnnek a szőlők és borospincék, majd a csepregi horgásztó, ahonnan visszajutsz a városba.

 

Tipp! A csepregi szőlőhegyen térj be bátran egy helyi borászathoz, és kóstold meg a környékre jellemző borokat! (csepreg.hu/turizmus)

 

2. nap: „Muflonok nyomában” körtúra

 

Ez a körtúra az alpannonia® hard hosszabb útvonalai közé tartozik. A kicsivel több mint 29 km-es távon a határ magyar és osztrák oldalán, főleg erdős részeken túrázol, érintve turisták által kevésbé ismert vidékeket is. Az útvonal jelentette kihívásokon túl rejtett erdei kincsek és egy látványos, fotózásra is kitűnő helyszín, Léka lovagvára és a tövében található idilli tó vár rád. Visszaérve a magyar oldalra, csendben haladva, a völgyet kémlelve pillanthatod meg a túra névadóit, a muflonokat, és itt kezdődik a nap legkomolyabb kaptatója is. A nagyjából 250 méteres szintkülönbség legyőzése után éred el a túra csúcspontját, az Óház-kilátót, ahonnan leereszkedsz Kőszegre.

Tipp! Ha időd engedi, érdemes megtekinteni Léka várát (ritterburg.at)!

 

3. nap: „Hegymenet” körtúra

 

A Velemből induló, közel 12 km-es túra célja a Dunántúl legmagasabb pontjának meghódítása. Az Írott-kő elérése azonban számodra is tartogathat kihívásokat: nem egészen 6 km alatt 500 méter szintkülönbséget kell legyőznöd! Erdei turistaútakon és ösvényeken haladva jutsz el a Kőszegi-hegység egyik jellegzetes, már messziről is látható pontjához, a Szent Vid-kápolnához. Folyamatos emelkedés mellett, változó összetételű, olykor sötét, sűrű, csendes fenyőerdőkön keresztül éred el a csúcsot: a két ország határán álló Írottkő-kilátóból az egész vidéket beláthatod. Lefelé izgalmas és helyenként meredeken lejtős hegygerincen túrázol. Velem előtt még pihenj le egyet a Sötét-völgy aljában megbúvó Pütyör-forrás hangulatos környezetében. 

Tipp! Tegyél egy sétát Velemben, az Alpokalja egyik festői kis falujában,

 vagy folytasd kőszegi „múzeumtúrádat”!

 

Hazautazás napja: szabadidős programlehetőségek

Tipp! Jelentkezz ki a szálláshelyedről, de még ne indulj rögtön haza! Indulás előtt tegyél egy sétát Kőszeg hangulatos utcáin, csodáld meg templomait, ülj be valamelyik Fő téri kávézóba, és igyál egy kávét, vagy ebédelj meg, és csak élvezd a város sajátos hangulatát! 

BOROK, HALAK, VADAK… 3 NAP ALATT CSOMAGAJÁNLAT

 

A csomagajánlat az alábbi szolgáltatásokat tartalmazza:

• 3 éjszaka, szállás félpanzióval Kőszegen, magas minőségű panzióban.

• Transzfer az első és a harmadik napon a szállás és a túra kezdő- és végpontjai között.

• Túraigazoló füzet és kapcsolódó túratárkiadvány, amely térképen is ábrázolja a körtúrákat.

• Útravaló ételbekészítés 3 napra.

 

A csomag ára: 92.000,- Ft/fő

 

Az ajánlati ár 2020. december 31-ig érvényes.

 

Minden nap foglalható!

 

 

Foglalás és információ:

Gabbiano Travel Utazási Iroda - 9700 Szombathely, Kiskar u. 1/A. www.gabbianotravel.hu, 94/500-509

 

Indulás:2020. júliustól
Indulás:Minden nap

Foglalás

Borok, halak, vadak túracsomag