Keresés
HÍRLEVÉL

Bor,Mámor,Villány

|Belföld csoportos/egyéni

Ár:82.900Ft/fő
Jellemzők
OrszágMagyarország
Időpont2021. augusztus 12-15.
UtazásAutóbusz
ElhelyezésHotel****
EllátásReggeli

Elhelyezés:

Harkányban (3  éj): Hotel **** igényesen berendezett 2-3 ágyas szobákban, fürdő/WC, hajszárító, TV, telefon, légkondicionálás, minibárhűtő, wellness részleg  (nn szauna, infrakabin, gőzkabin, sókamra, pezsgőfürdő, belső wellness medence, tneszterem, stb.) ingyenes használata

Ellátás:

Reggeli illetve fakultatív vacsora

Utazás: Nyugati típusú autóbusszal (audio,- DVD-videorendszer, büfé, WC, légkondicionálás)

 

Ingyenes fel-leszállási lehetőség

Szombathely - Sárvár -  8. sz. főút - Veszprém  útvonalon

 

1. nap: Elutazás reggel 7:00 órakor Veszprémből, az OMV-benzinkútról. Legelőször Szekszárdra látogatunk, mely a szekszárdi borvidék központja, utcáin csaknem 4500 pince található. Megtekintjük a város legismertebb és legszebb látnivalóit (Garay tér, Béla király tér, városháza, a bencés apátság romjai, stb.) majd ellátogatunk a híres Bormúzeumba, ahol felfedezzük a borvidék történelmét, jellegzetességét és kultúráját.  Ezt követően felfedezzük a Gemenci erdő természeti szépségeit kisvasúttal. A Gemenci Erdei Vasút hazánk egyetlen ártéri erdei kisvasútja, nyomvonalunk a Duna és a Sió medrét követve halad. Visszaszállva autóbuszunkra folytatjuk utunkat Mohácsra. Megtekintjük a Busóudvart, ahol megismerhetjük a több évszázados népi farsangi népszokást, ízelítőt kapunk a város büszkeségének tartott Busójárásnak páratlan hangulatáról. Tovább utazás a szállásra, Harkányba (3 éj).  

2. nap: Reggeli után Drávaszabolcsra utazunk, ahol sétahajókázás keretén belül megcsodáljuk a Duna-Dráva Nemzeti Park területét. Lehetőségünk nyílik a vidék különlegesen gazdag madár- és állatvilágát megcsodálni. Ezt követően felkeressük a máriagyüdi kegytemplomot. A csodaszépen felújított, kéttornyú, barokk stílusú templom és környezete a Villányi-hegység és a híres borvidék kihagyhatatlan látnivalója. Folytatjuk utunkat Siklósra. Már messziről feltűnik Siklós várának lenyűgöző látványa. A közel 750 éves múltra visszatekintő vár falai között a magyar történelem jelentős alakjai fordultak meg. Itt raboskodott Luxemburgi Zsigmond királyunk, de a Tenkes kapitánya c. lmsorozat forgatási helyszíneként is jól ismert. Mai napunk utolsó állomása a történelmi borvidék névadója, Villány. Villány főutcáján, a történelmi pincesoron sétálva több borászat kínálja specialitásait.  Ellátogatunk a bormúzeumba, melynek az egykori Teleki pince ad otthont. Itt a borászat hagyományos szerszámaival, írásos és tárgyi emlékekkel és közel 100 éves borpalack matuzsálemekkel ismerkedhetünk meg. Visszatérés a szállodába.

3. nap: Reggeli után Szigetvárra utazunk. Szigetvár neve a török elleni hősies harcokkal került be a köztudatba, és vált Magyarország egyik leghíresebb várává. A várat Szulejmán szultán százezres serege 1566-ban csak hosszú ostrom után tudta elfoglalni, maga Szulejmán szultán is az ostrom alatt - betegágyában hunyt el. A vár megtekintése után Pécsre látogatunk. A Mecsek lábánál fekvő város számos történelmi és kulturális kinccsel rendelkezik, 2010-be Európa kulturális fővárosa volt. Séta a belvárosban, felkeressük a Dzsámit, a Széchenyi teret, a Pécsi Bazilikát, Barbakánt, stb. Ezen kívül Pécs neve hosszú ideje egybeforrott a Zsolnayval. Felkeressük a város legrégibb ismert lakóházában található híres Zsolnay múzeumot is, ahol megismerhetjük az építészeti kerámia fejlődését és a díszkerámia legszebb darabjait. Visszatérés a szállásra. Végül esténket a Villányi borvidék egyik pincészetében töltjük, ahol búcsúvacsora és borkóstoló keretén belül élvezhetjük a nom falatokat és nedűket.  

4. nap: Reggeli után visszatérés Pécsre, ahol felkeressük a 2014-ben hungarikummá nyilvánított Zsolnay Kulturális Negyedet. Itt élt és alkotott a porcelángyártásról ismert Zsolnay család a XIX-XX. században. Világhírű kerámiagyáruk területén új tartalommal, méltó módon él tovább a Zsolnay örökség egy gyönyörűen felújított, 5 hektáros területen. Összesen 15 védett műemléképület és 88 köztéri Zsolnay-szobor díszíti a festői parkokat, sétányokat. Ezt követően A Mecsek egyik legismertebb és legnépszerűbb természeti látnivalóját, a különleges formakincséről, cseppköveiről híres Abaligeti-barlangot tekintjük meg. Végül Orfűre látogatunk. A település legfőbb vonzereje a hatvanas, illetve hetvenes évek során megépített három mesterséges tó. Felkeressük a kivételes néprajzi gyűjteménnyel rendelkező Kemencés Udvart és Tájházat. Előbbiben az ország különböző tájegységeinek kemencéit és a kemencében való sütés-főzés eszközeit, edényeit láthatjuk, míg utóbbiban a berendezési és használati tárgyak mellett, egy interaktív Medvehagyma-szobába csöppenünk. A látnivalók megtekintése után hazautazás, megérkezés Veszprémbe, az OMV-benzinkúthoz az esti órákban. 

 

 A részvételi díj tartalmazza:

- az autóbusz költségeit

- az 3 éjszaka szállást reggelivel

- a felsorolt programokat

- a sztornóbiztosítást

- a csoportvezető költségeit

 

A részvételi díj nem tartalmazza:

- a belépődíjakat (összesen kb. 20 000 Ft/fő)

 

Felárak

Félpanziós felár 15 900 Ft/fő

Egyágyas felár (Részletek) 29 900 Ft/fő

 

Indulás:2021. augusztus 12.
Indulás:2021. augusztus 15.

Foglalás

Bor,Mámor,Villány