Keresés
HÍRLEVÉL

Barangolás Észak-Magyarország lenyűgöző tájain- kitekintéssel a hortobágyi pusztára

Belföld csoportos/egyéni|Európa|

Ár:119.900Ft-tól/fő
Jellemzők
OrszágMagyarország
Időpont2021. június 27-július 2.
Utazásautóbusszal
Elhelyezéshotel
Ellátásreggeli/félpanzió

Program: 

1 nap: Elutazás reggel 7:00 órakor Veszprémből, az OMV benzinkútról. Első állomásunk Gödöllő, ahol megtekintjük a fényűző Grassalkovicsh kastélyt. Az 1867-ben koronázási ajándékként kapott kastély I. Ferenc József és Erzsébet királyné pihenő rezidenciája volt. Ezt követően Hollókőre látogatunk, az egyetlen magyar falu, mely az UNESCO világörökség részre. Hollókő páratlan példája annak, hogy sikerült megőriznie eredeti állapotában múlt századi népi építészetét és falusi életmódját. Tovább utazás Eger környéki szállásunkra (5éj).

2 nap: Reggeli után Magyarország egyik legszebb természeti képződményéhez, az Aggteleki-cseppkőbarlanghoz látogatunk, mely 1995 óta az UNESCO világörökség része. Leghíresebb látványossága a Baradla-barlang. Üregméretei és páratlan gazdaságú színes cseppkővilága alapján a Föld egyik legnevezetesebb barlangjának számít. Annyi vörös színű, rózsaszín és narancssárga kristályos cseppkőképződmény, mint itt található, egyetlen más barlangban sem ismert. Ezt követően Szilvásváradra utazunk, ahol felülünk az erdei kisvasútra és megcsodáljuk a Bükki Nemzeti Park területén fekvő Szalajka-völgyet. Útközben élvezhetjük a pisztrángos tavak látványát, a friss levegőt és megcsodálhatjuk az egyedülálló szépségű, természetes tufaképződményeken lezúduló Fátyol-vízesést. Szilvásvárad ad otthont a világhírű Lipicai Ménesnek is. A törzsménistálló, a múzeum, a legelő ménes megtekintése felejthetetlen élményt nyújt.

3.nap: Reggeli után pihenés a szállodában vagy fakultatív kirándulás utazásunk legészakibb pontjára, Sárospatakra. Látogatás a Rákóczi várhoz, Sárospatak legjelentősebb műemlékéhez. A vár a magyarországi késő reneszánsz építészet leghíresebb alkotása, a magyar nemzeti örökség része. Ezt követően Tokajra látogatunk, mely a Tokaji borvidék jelképe és központja. A város több évszázados borászati hagyomány, különleges építészeti örökség és helyi hagyományok őrzője. Ellátogatunk egy pincészetbe, ahol borkóstolás keretén belül megismerkedünk Tokaj-Hegyalja jellegzetes boraival, ízeivel. Délután visszatérve a szállásra, pihenés ill. lehetőség a szálloda wellness szolgáltatásait igénybe venni. Figyelem: a fakultatív kirándulást már a jelentkezéskor foglalni kell!

4. nap: Reggeli után Lillafüredre utazunk. Lillafüred Magyaroszág egyik legszebb települése, mely számos látnivalót kínál. Megcsodáljuk a Hámori-tó partján épült neoreneszánsz stílusú kastélyt, a Palota Kastélyt, a felette húzódó függőkertet, ahonnan szép rálátás nyílik hazánk legmagasabb szabad esésű vízesésére is. Folytatjuk tovább utunkat miskolc egyik leglátogatottabb turistalátványosságához, Miskolctapolcára. A terület igazi kincse a barlangfürdővé kialakított Tavas-barlang, melyet a víz évezredek alatt vájt ki a kemény mészkősziklákból. Az Európában egyedülálló Miskolctapolca Barlangfürdőben páratlan élmény a természet alkotta barlangjáratokban fürödni, élvezni a vadvíz vízáramának kellemes masszírozását. Hallhatjuk a csillagterem sejtelmes visszhangját és közben megcsodálhatjuk az Európában egyedülálló természeti képződmény különleges formáit. A kikapcsolódás után visszatérés a szállásra.

5. nap: Reggeli után Noszvajra látogatunk. Jelképe a 19. században kialakított barlanglakások, ahol megismerhetjük, hogy hogyan élt az elszegényedés során ide kényszerített paraszti nép. Ma már a barlanglakások zöme lakatlan, egy részükben pedig alkotótelepek dolgoznak. Következő állomásunk Eger, melynek neve összefonódott a török veszedelemmel. A városnézés keretén belül látogatást teszünk a műemlékké nyilvánított várban is, ahol állandó kiállítás keretén belül megismerhetjük a vár történetét, föld alatti erődrendszerét. Ezt követően rövid látogatást teszünk Egerszalókon. Különleges látnivalói a sódombok, melyek a falu szélén feltörő gyógyvíz lehűlésekor, kicsapódva jönnek létre, hasonlóan, mint a törökországi Pamukkaléban. Végül a nap hátralévő részét a Szépasszony völgyben töltjük, az egri borvidék leghíresebb helyén. Búcsúvacsora egy tipikus egri borászatban, ahol borkóstoló keretén belül végig kóstoljuk az egri borok kínálatát finom falatok kíséretében. 

6. nap: Reggeli után utazás a Hortobágyi Nemzeti Parkba. A Hortobágy sajátos földrajzi tájegység, Magyarország első nemzeti parkja, 1999-tól pedig az UNESCO világörökség része. Olyan jellegzetes építészeti emlékeket foglal magába, mint a Kilenclyukú Híd, a Hortobágyi Csárda és a pásztorvilág életét bemutató Pásztormúzeum épülete. Ellátogatunk a 300 éves múltra visszatekintő Mátai ménesbe, ahol lovas szekéren kocsikázva megismerjük régi magyar állatainkat rackanyájjal, szürke marha gulyával, ménessel, stb. A csikós bemutató közben rácsodálkozhatunk a csikósok és lovaik közti tökéletes összhangra, illetve bepillanthatunk az őseink mesterségét mind a mai napig eredeti formában folytató csikósaink tudományába. A látványban és élményben bővelkedő programok után hazautazás. Megérkezés Veszprémbe az esti órákban.

Figyelem: A programok sorrendje felcserélődhet!

Felszállási lehetőség: Szombathely-Veszprém-Várpalota-Székesfehérvár-Budapest

 

Részvételi díj reggelivel: 119.900,-Ft/fő

Részvételi díj félpanzióval: 149.800,-Ft/fő

 

Egyágyas felár: 44.900,-Ft/fő

Felnőtt pótágy kedvezmény: 15.000,-Ft/fő

 

A részvételi díj tartalmazza az autóbusz költségeit, szállást 5 éjszakára reggelivel, a felsorolt programokat, a stornóbiztosítást és a csoportvezető költségét.

 

 

A részvételi díj nem tartalmazza a fakultatív kirándulást Sárospatakra és Tokajra, borkóstolóval együtt 14.900,-Ft/fő+belépők és a belépődíjakat.

  

 

Indulás:2021. június 27.
Indulás:2021. július 2.

Foglalás

Barangolás Észak-Magyarország lenyűgöző tájain- kitekintéssel a hortobágyi pusztára