Keresés
HÍRLEVÉL

Barangolás Baranyában - Várólista

Belföld csoportos/egyéni|Társasutazásaink|Társasutazásaink

Ár:79.900Ft/fő
Jellemzők
OrszágMagyarország
Időpont2022.szeptember 30-október 2.
Utazásautóbusz
Elhelyezésszálloda
Ellátásfélpanzió

Felszállási helyek: Szombathely, Körmend

 

Program:

 

1.nap: Indulás a kora reggeli órákban Szombathelyről. Érkezés Óbányára a természeti és épített környezet szépsége miatt „magyar Svájcként” emlegetett Kelet-Mecsek Tájvédelmi körzet zsáktelepülésére. 

Óbánya egyetlen utcájának fehér házai mellett, gyorsfolyású hegyi patak az Öreg-patak fut végig. Óbánya hajdan mázas, karcolt kerámiáról vált híressé, de ma már csak két család foglalkozik fazekassággal. 

A páratlan szépségű Óbányai-szurdok a Kelet-Mecsek vadromantikus völgye Óbánya és Kisújbánya között, olyan természeti csodákkal, mint a Tündérlépcső (más néven Ferde vízesés), vagy a Csepegő-szikla (mohával borított barlangüregek, a falakból előtörő forrás vízzel), a Cigány-hegyi kilátóval, pisztrángos tavakkal, vizimalommal, forrásokkal (Bodza-, Béke-forrás). Akik nem szeretnének gyalogolni ők Óbányán szabadidőzhetnek.

A program után szálláshelyünkre utazunk, útközben megállunk még Máriagyűdön. Itt található az ország legjelentősebb Mária kegyhelye, a szépen felújított Bazilika. Vacsoráig fürdőzhetünk a hotel termálvizes élménymedencéjében. Vacsora,szállás Harkányban (2éj). 

 

2.nap: Reggeli után Siklósra utazunk. A Villányi-hegység lábainál álló 13. században emelt várat a „Tenkes kapitánya” című filmsorozat tette országosan ismertté. A várbörtön, a kínzókamra, a bormúzeum, a várkápolna a Tenkes kapitánya emlékterem és egyéb látványosságok, valamint a 14. századi Malkocs bej dzsámi megtekintése után a következő megállónk Nagyharsányban lesz, ahol a 130 alkotásból álló szabadtéri szoborparkot nézzük meg. A szoborpark melletti Kikerics panoráma sétányról csodálatos kilátás nyílik a környező tájra. Kora délután Villánykövesden átutazva érkezünk a „Gasztrofaluba” Palkonyára. Palkonya több, mint egy falu a Villányi Borvidéken. Séta a halastavak és a Villányi-hegység ölelésében fekvő pince soron. Itt megnézzük a Sváb Múzeumot, de egy-egy pohár bor vagy harapnivaló elfogyasztására is nyílik majd lehetőség. Innen hazánk legismertebb borvárosába Villányba utazunk. Szabadidő keretében keressük fel a történelmi pincesor borászatait. 

 

3. nap: Reggeli után Pécsre, a Dunántúl legnagyobb városába indulunk. Pécs 2010-ben Európa kulturális fővárosa volt. A világhírű porcelángyár területén kialakított Zsolnai Kulturális Negyedben megtekintjük a Gyugyi kiállítást, majd belvárosi séta következik: Barbakán, Székesegyház, Dzsámi, Széchenyi tér. 

Pécsről Drávaszabolcsra utazunk. Sétahajózás keretében a Duna-Dráva Nemzeti Park festői és vadregényes táját fedezzük fel, majd érkezés Szigetvárra, ahol rövid városi séta következik (Zrínyi tér, oroszlános Zrínyi-emlékmű, Városháza, Szent Rókus-templom, Makovecz Imre extravagáns épülete – a Vigadó, Török-ház). Szigetvári programunkat a Magyar-Török Barátság Parkban zárjuk, ahol Zrínyi Miklós és Nagy Szulejmán monumentális fejszobra áll. Érkezés haza az késő esti órákban. 

 

Utazás: légkondicionált autóbusszal

Szállás: Hotel 3*

Ellátás: félpanzió

 

Részvételi díj: 79.900,- Ft/fő

 

Egyágyas felár: 24.900 Ft/fő 

 

A részvételi díj tartalmazza az utazást, a szállást, a megadott ellátással és az idegenvezetést. 

A részvételi díj nem tartalmazza az étkezéseknél az italfogyasztást, a belépő díjakat, és a hajózás költségeit.

 

Indulás:2022.szeptember 30.
Indulás:2022.október 2.

Foglalás

Barangolás Baranyában - Várólista