Keresés
HÍRLEVÉL

Bakanccsal a szőlőhegyeken, túra a natúrparki borospincékhez túracsomag

Belföld csoportos/egyéni|Európa|

Ár:43.800Ft/fő
Jellemzők
OrszágMagyarország
Időpont2020. júliustól
Elhelyezéspanzió
Ellátásfélpanzió

BAKANCCSAL A SZŐLŐHEGYEKEN, TÚRA A NATÚRPARKI BOROSPINCÉKHEZ

2 ÉJSZAKA – 1 TÚRA

Ismerd meg a nyugat-magyarországi Írottkő-Geschriebenstein Natúrpark által kínált túrákat, és vágj bele az egyik legújabb jelvényszerző túramozgalom, az alpannonia hard teljesítésébe! Jelvényed megszerzéséhez 10, komolyabb kihívást jelentő körtúrát kell végigjárnod, amelyek során az Alpokalja tájait, természeti és kulturális értékeit is felfedezheted. A „Bakanccsal a szőlőhegyeken, túra a natúrparki borospincékhez” csomagban egy megközelítőleg 22 km-es túrát ajánlunk számodra. Túrázz, élj át, tapasztalj!

Tapasztalt túrázó vagy, és szereted a kihívásokat? Téged várnak az alpannonia hard körtúrái!

Érkezési nap: szállásfoglalás Kőszegen

 

A szálláshelyre való bejelentkezést követően vedd át alpannonia útleveled. Ez nem más, mint a 10 alpannonia hard körtúrát tartalmazó túraigazoló füzet. Tetszőleges sorrendben való teljesítésükkel (jelen csomagban 1 túrát jársz végig a 10-ből) megszerzed az Írottkő-Geschriebenstein Natúrpark alpannonia túrázója címet és az alpannonia hard jelvényét!

A túraútvonalak teljesítéséhez feltétlenül szükséges GPX fájlokat a következő honlapon találod: naturpark.hu/ alpannonia túrázó

Tipp! Korai érkezés esetén látogasd meg a kőszegi Jurisics-várat, tegyél egy sétát a vár körül, és nézd meg a Zwinger/Öregtornyot és a Forintos-bástyát is, illetve keresd fel az Írottkő Natúrparkért Egyesület által üzemeltetett Tourinform irodát, ahol választ kapsz kérdéseidre, és jó tanácsokkal látnak el a túrához kapcsolódóan.  

 

1. nap: „Mezők, szántók, erdők” körtúra

 

Körülbelül 22 km vár rád, a nap során bejárod Kőszeghegyalja két települését, Cákot és Kőszegdoroszlót, valamint a távolabb fekvő Lukácsházát is meglátogatod. A településeken átvezető szakaszok mellett mezőgazdasági utakon, kertek között is jársz, de erdős részekkel is találkozol. Kőszeget elhagyva a Pogány-völgyben gyümölcsöskertek, szőlősök és borospincék kísérik utad, ahol a vendégszerető pincetulajdonosok előszeretettel tartanak bor-, pálinkakóstolót az arra járóknak. Innen pár kilométer, és Cákra érkezel: a híres pincesor irányába tett kitérő után a Cáki-patak mentén haladva Kőszegdoroszló és egy erdei szakasz következik. A fák közül kilépve Pogányhoz hasonló hangulat fogad a Csömöte-hegyen, de a borok mellett itt a kemencés finomságok is előtérbe kerülnek. Felkapaszkodva a pincék közt álló 12 méter magas kilátóba, kedvcsinálóként láthatsz egy képes ismertetőt az alpannonia® teljes főútvonaláról, és a távolba pillantva hátralévő utad is szépen kirajzolódik: Lukácsháza és az árvízvédelmi funkciót ellátó Kőszeg-Lukácsházi Víztározó irányába kell haladnod. A gáton sétálva az Abért-tó és a már nem is olyan távoli hegyek látványa fogad. Innen már Kőszeg sincs messze.

 

Tipp! A cáki pincesorhoz érve pihenj meg egy kicsit a fák tövében, gyönyörködj a tájban, és élvezd Kőszeghegyalja nyugalmát, a szőlőhegyeken pedig mosollyal köszöntsd az ott munkálkodókat, hátha meginvitálnak egy borkóstolóra!

 

Hazautazás napja: szabadidős programlehetőségek

 

Tipp! Jelentkezz ki a szálláshelyedről, de még ne indulj rögtön haza! Indulás előtt tegyél egy sétát Kőszeg hangulatos utcáin, és csodáld meg a Jurisics téren álló Mária-szobrot, az ellenreformáció által támogatott Mária-kultusz egyik helyi jelképét!

 

BAKANCCSAL A SZŐLŐHEGYEKEN, TÚRA A NATÚRPARKI BOROSPINCÉKHEZ CSOMAGAJÁNLAT

 

A csomagajánlat az alábbi szolgáltatásokat tartalmazza:

• 2 éjszaka, szállás félpanzióval Kőszegen, magas minőségű panzióban.

• Túraigazoló füzet és kapcsolódó túratárkiadvány, amely térképen is ábrázolja a körtúrákat.

• Útravaló ételbekészítés 1 napra.

 

A csomag ára: 43.800,- Ft/fő

 

Az ajánlati ár 2020. december 31-ig érvényes.

 

Minden nap foglalható!

 

 

Foglalás és információ:

 Gabbiano Travel Utazási Iroda - 9700 Szombathely, Kiskar u. 1/A. www.gabbianotravel.hu, 94/500-509

 

Indulás:2020. júliustól
Indulás:Minden nap

Foglalás

Bakanccsal a szőlőhegyeken, túra a natúrparki borospincékhez túracsomag