Keresés
HÍRLEVÉL

Az ausztriai Alpok csodás zöld tájai-Új program!!!

Társasutazásaink|Társasutazásaink|Európa|Európa » Ausztria

Ár:54.900Ft/fő
Jellemzők
OrszágAusztria
Időpont2020.augusztus 20-22.
Utazásautóbusz
ElhelyezésSporthotel am Ötscher***
EllátásFélpanzió ill. 2. napon ebéd

Program: 

 

1.nap: Indulás Szombathelyről (MMIK parkoló) reggel 7 órakor. Első megállónk egy kilátóterasz parkolójában lesz, ahonnan a „Piramishegy” (Eisenerz) különleges látványát, az 1300 éve működő külszíni ércfejtés lépcsőzetét csodálhatjuk meg, majd Eisenerz kisváros központját keressük fel, amelyet sgraffitós díszítésű házai tesznek érdekessé. Akinek kedve támad, akár fellépcsőzhet a város erődtemplomához is. Eisenerz-i látogatásunkat Stájerország legszebb tavánál ( egy osztrák napilap olvasóinak szavazatai alapján) a Leopoldsteinersee-nél folytatjuk.A festői szépségű kiépítetlen, természetes állapotú tó Eisenerz városának ékszere, igazgyöngye. A tó smaragzöld színe, a magas sziklafalakkal körülölelt hegyek látványával és tükörképével a tó vizében, valamint a bölcsességet sugalmazó legendájával nagyszerű élményt nyújt. A déli órákban továbbutazunk a Mészkőalpok keleti szélén található Nemzeti Parkba, ahol először az Enns folyó fölött átívelő 112 méter hosszú függőhídon kelhetünk át, majd a vállalkozó kedvűekre 2 órás tutajozás vár ránk az Enns folyón elképesztő természeti tájjal, élőzenével, tájjellegú uzsonnával. (A tutajozást jelentkezéskor foglalni kell!!) Vacsora, szállás Lackenhofban (2éj)

 

2.nap: Délelőtt az Ötscher-hegy meghódítására indulunk. Felvonóval érjük el a Nagy-Ötscher hegyállomását, ahonnan lenyűgöző természeti és hegyvidéki táj tárul elénk a legkülönlegesebb alpesi növényekkel. A túrázni vágyók felgyalogolhatnak még egy magasabban fekvő kilátópontra is. Ebéd a szállodában majd a  délután a Lunzi-tavat keressük fel, ahol a tó körül sétálására és akár motorcsónakázásra is sor kerülhet. A nap fénypontjaként betérünk egy privát sörfőzdébe, ahol kézműves söröket kóstolhatunk.

 

3.nap: Reggeli után első megállónk az Erlaufsee tengerszemnéll lesz egy fotószünetre, majd a tó felett magasodó Gemeindealpe óriás hegy  lábához utazunk. A hegy meredek csúcsait felvonókkal hódítjuk meg. A bátrabbak akár rollerrel vagy mountaincar-al is le tudnak érkezni a völgyállomásra. Délután Kernhof-ba érkezünk,  ahol a Teveszínházat és a Weißer Zoo állatkertet keressük fel. A park látogatás során olyan élményekben lesz részünk, mint az erdei „Medve és Fehér Tigris Show” vagy a „Teveszínház”. A hegyoldalban kiépített állatkert különlegessége a ritka (albínó) fajok, többek között fehér tigrisek, hóleopárdok, albínó kenguruk, szibériai hóbaglyok stb. A látogatók a program végén akár közös képet is csinálhatnak a tigrisekkel vagy a tevékkel.Hazaindulás, érkezés haza az esti órákban.

Utazás: légkondicionált autóbusszal 

Elhelyezés: Sporthotel am Ötscher *** 2 ágyas szobákban

Ellátás: félpanzió ,reggeli és vacsora ill. 2. napon ebéd

Egyágyas felár: 19.900,-Ft/fő

Részvételi díj: 54.900,-Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza az utazási költséget, a szállást a megadott ellátással, az idegenvezetést, költségét. A részvételi díj nem tartalmazza a BBP biztosítást (1.500,-Ft/fő) és a belépők költségét (felnőtt: 50€/fő, gyermek 14 éves korig: 25€/fő).

 

Indulás:2020. augusztus 20.
Indulás:2020. augusztus 22.

Foglalás

Az ausztriai Alpok csodás zöld tájai-Új program!!!