Keresés
HÍRLEVÉL

Ausztria kincsei libafesztivállal-Új program!!

Egynapos útjaink|Társasutazásaink|Társasutazásaink|Európa|Európa » Ausztria

Ár:10.500Ft/fő
Jellemzők
OrszágAusztria
Időpont2020.október 10.
Utazásautóbusz

Program:

 

Indulás Szombathelyről 7:00 órakor az MMIK parkolóból. Első megállónk a Fertő-tó osztrák oldalának egyik leglátogatottabb turisztikai okjektumánál Podersdorfban lesz, mely egy a tóba nyúló móló végén magasló piros-fehérre festett, északi hangulatot idéző 18. századi világítótorony. Podersdorfban található még egy kuriózum, a napjainkban is működőképes, de használaton kívüli zsindelytetős szélmalom 1663-ból.

Innen Carnuntumba utazunk, amelynek Régészeti Parkjában tervezett látogatásunk egy igazi időutazást ígér a régi rómaiak világában.

Carnuntum a római Felső-Pannónia fővárosa volt. A Régészeti Parkban korhűen restaurált és újra felépített fényűző házak, templomok, termálfürdő, katonai tábor, Pogány kapu (II. Constantinus emlékműve), továbbá az egykori nagyszabású ünnepségekről szóló szórakoztató történetek várnak bennünket egy izgalmas séta keretében.

A déli órákban a közeli Bad Deutsch-Altenburg-ban felkeressük az I. István királyunk által alapított Mária templomot, a késő román kápolnát és a parkban felállított Szent István szobrot.

Utunkat folytatva Rusztba a Fertő-tó ékszerdobozának nevezett kisvárosba érkezünk.

Az idén 5. alkalommal rendezik meg a Burgenlandi Libafesztivált, melynek központi témája a Burgenland és Ruszt titokzatos címerállata, a liba. 

A borosgazdák borokkal, a termelők helyi finomságokkal várják az odalátogatókat. A fesztiválon szabadidő formájában mindenki kedvére nézelődhet. Érkezés haza az esti órákban.

 

További felszállási lehetőségek: Sárvár, Mosonmagyaróvár

 

Részvételi díj: 10.500,-Ft/fő

 

A részvételi díj tartalmazza az utazás és a csoportkísérés költségeit, de nem tartalmazza BBP biztosítást 500,- Ft/fő), valamint a belépőt Carnuntum-ba (felnőtt: 12€/fő, gyermek:9€).

 

Indulás:2020. október 10.
Indulás:-

Foglalás

Ausztria kincsei libafesztivállal-Új program!!