Keresés
HÍRLEVÉL

Ausztria, az Alpok kincse-Tirol és Dél-Tirol legszebb tájain

Partnerirodáink kínálatából

Ár:119.900Ft/fő
Jellemzők
OrszágAusztria
Időpont2021. július 24-28.
Utazásautóbusszal
Elhelyezés2 ágyas szobák
Ellátásreggeli
Fakultatív vacsora25900 Ft/fő/ 4 éj

Program

1 nap: Indulás 5.30-kor Veszprémből, az OMV-benzinkúttól. Utazás az osztrák Alpok legszebb tájain keresztül Ausztriába. Délután megérkezés Innsbruckba, Tirol fővárosába. Séta és lovaskocsikázás az óvárosban. Ezt követõen utazás szálláshelyünkre, a Brenner-hágó tövében lévő csodálatos környezetben fekvő alpesi szállodához (4 éj). 

2 nap: Reggeli után a Brenner-hágón keresztül a Dolomitok csodálatos világába utazunk. Utunk első állomása, a Pordói-hágó, ahol lehetőség nyílik kabinos felvonó segítségével feljutni a 2950 m magas Sasso Pordoira. Ezt követően folytatjuk utunkat a Nagy Dolomitok országútján, 2000-3000 m magas hegyóriások között, a Karer-hágón keresztül Dél- Tirolba. Megérkezés Meranoba a kora délutáni órákban. A város a 19. században tett szert jelentőségre, amikor csodálatos klímája miatt igen kedvelt üdülőváros lett az európai arisztokraták körében, többek között a Habsburg császárné, Sisi is sokat tartózkodott itt. Séta a megkapóan szép, mediterrán városban, majd ellátogatunk a közelében fekvő Trauttmansdorff kastélyhoz. Séta a szemet gyönyörködtető, egzotikus szépségű kastélyparkban, melyet 2005-ben „Olaszország legszebb kertjének” választottak. Visszatérés a szállodába.

3 nap: Reggeli után az Inn völgyébe látogatunk, ahol legelőször a gyönyörű fekvésű Tratzberg várát tekintjük meg, mely Európa egyik legszebb reneszánsz kastélya. Császárok, lovagok és a Tratzberg kastély egykori tulajdonosai mutatják be az eredeti bútorokkal berendezett, több mint 500 éves kastélyt. Ezt követően a schwazi ezüstbányába látogatunk. Ma ez a föld alatti élmény a második legkedveltebb látványosság Tirolban, mely 500 évvel ezelőtt Európa legjelentősebb ezüstbányája volt. Délután visszatérünk szállásunkra, szabadprogram, ill. fakultatív programlehetőség nyílik egy felejthetetlen alpesi kisvonatozásra a „Stolz Express”-en. Ennek során Wipptaal legvarázslatosabb és leglátványosabb pontjait keressük fel, ahonnan pazar kilátás nyílik a környező hegycsúcsokra. A kisvonatozás után visszatérünk a szállodába.

4 nap: Reggeli után szabadidő, pihenés a festői környezetben fekvő szállodában, illetve fakultatív kirándulás az osztrák Alpok hegyóriásai, vízesései és tavai világába. Ausztria leghíresebb alpesi útját, a Grossglockner Alpenstrasset közelítjük meg. Elsõ állomásunk Heiligenblut, ahol megtekintjük a Szt. Vince-templomot, itt őrzik Krisztus vérét, ahonnan a település a nevét kapta. Ezt követően a híres Ferenc József-kilátónál tartunk pihenőt, ahonnan megcsodálhatjuk az alattunk fekvő gleccserfolyót és gyönyörködhetünk a változatos alpesi virágokban. Ismét szerpentinek és vízesések mentén érkezünk a hegy túloldalának lábánál fekvő gyöngyszemhez, a Zell am See tó partjára. Rövid fotószünet, majd továbbutazás Európa legmagasabb vízeséséhez, a Krimml-vízeséshez. A víz három lépcsőben, 380 m magasból zúdul le. A Gerloss-hágón keresztül visszatérés a szállodába.

5 nap: Reggeli után hazautazás, útközben Tirol egyik legérdekesebb városát, Kufsteint tekintjük meg, melyet a történelemből is jól ismerünk, hiszen várában Kazinczy és Wesselényi mellett Rózsa Sándor is raboskodott. A kufsteini vártúra után hazaindulás az Inn völgyén át Salzburg-Graz útvonalon, rövid pihenőkkel. Hazaérkezés Veszprémbe, az OMV-benzinkúthoz az esti órákban.

A programok sorrendje felcserélődhet!

Félpanziós felár: 25.900 Ft/fő/4 vacsora

Egyágyas felár : 29.900 Ft/fő/4 éj

A részvételi díj tartalmazza: az autóbusz költségeit, 4 éjszakát alpesi szállodában, reggelivel, a felsorolt programokat, a sztornóbiztosítást, a csoportvezető költségeit

A részvételi díj NEM tartalmazza: a kötelező BBP biztosítást: 570 Ft/fő/nap, a belépődíjakat, a fakultatív kirándulást a Grossglocknerre és Krimml-vízeséshez (14.900 Ft/fő + belépők)

 

Indulás:2021. július 24.
Indulás:2021. július 28.

Foglalás

Ausztria, az Alpok kincse-Tirol és Dél-Tirol legszebb tájain