Keresés
HÍRLEVÉL

Angliai és skóciai barangolás - Szombathelyi felszállással!

Társasutazásaink

Ár:309.900Ft/fő
Jellemzők
OrszágAnglia
Időpont2021. augusztus 1-10.
Utazásautóbusszal
Elhelyezés2-3 ágyas szobák
Ellátásreggeli

Program

1. nap: Indulás 5.45 órakor Veszprémbõl, az OMV-benzinkúttól. Folyamatos utazás Ausztrián keresztül rövid pihenõkkel. Tranzitszállás Németországban, Frankfurt környékén(1 éj).

2. nap: Reggeli után továbbutazás Anglia felé. Átkelés a Csalagúton, majd továbbutazás Anglia egyik legcsodálatosabb kisvárosába, Canterburybe, az anglikán egyház központjába. A városnézés után továbbutazás London felé. A szállás elfoglalása (2 éj).

3. nap: Reggeli után egész napos autóbuszos és gyalogos városnézés Londonban (Parlament, Big Ben, Westminster-apátság, Buckingham Palace, Trafalgar square, Picadilly, City felhõkarcolói). Ezt követõen a város egyik szimbólumához, a Tower Bridge-hez látogatunk, majd a Tower megtekintése következik, mely hosszú idõn keresztül Anglia legrettegettebb helye volt, ma pedig a világ leghíresebb koronázási ékszereit õrzik itt. Délután gyõnyörködhetünk a város panorámájában a London Eye-ról. 

4. nap: Reggeli után  folytatjuk utunkat York-ba, mely Anglia egyik legszebb kisvárosa. Megtekintjük a város szimbólumát, a csodálatos York Minster-t.Továbbutazás, szállás Newcastle környékén (1 éj).

5. nap: Reggeli után továbbutazás Skóciába. Első megállónk Abbotsford, ahol megtekintjük Sir Walter Scott kastélyát, ahol a skót költő élete utolsó 20 évét töltötte. A lenyűgöző birtok és épület egyben a skót történelem egy része. Könyvtára mintegy 9 ezer kötet könyvet számlál, a falakon értékes festmények és fegyverek függnek, zsúfolásig tele van lovagi páncélokkal, relikviákkal. Ezt követõen tovább utazás Edingburgh-ba, városnézés Skócia fõvárosában: Vár – a skót történelem minden mozzanatának tanúja, a skót koronázási ékszerek és a „Végzet kövének” otthona –, a Royal Mile-on álló St. Giles-katedrális, Hollyrood-kastély, mely a királynõ hivatalos rezidenciája a skóciai tartózkodása alatt. A városnézést követõen séta és vásárlási lehetõség a Princess Streeten. Szállás Edinburgh környékén (3 éj).

6. nap: Reggeli után egész napos kirándulás a skót Felföld legszebb és legromantikusabb tájain. Utunk elõször a Blair-kastélyhoz vezet, melyet a legszebben berendezett skót kastélynak tartanak. Majd továbbutazás a híres Loch Ness-i tóhoz. A tóparton álló Urquart-vár megtekintése, ahonnan gyönyörû rálátás nyílik az egész környékre és természetesen a misztikus szörny tavára. Visszaútban a vadregényes Glen Coe völgyön keresztül utazva megelevenedik elõttünk a MacDonald család tragikus története.

7. nap: Reggeli után szabadprogram vagy egész napos fakultatív kirándulás. Legelőször Nagy-Britannia legkísértetiesebb kastélyához, a Glamis-kastélyhoz látogatunk. Ezt a gyönyörû kastélyt a Strathmore-grófok birtokolták régen, mely hátborzongató titkokat rejt még ma is. Ezt követõen az 1620-ban királyi várossá nyilvánított St. Andrews-ba utazunk. Egykor Skócia egyházi központja volt, hatalmas katedrálisát a 12. században kezdték el építeni. Séta a katedrális romjai között, ahol korai és középkori keresztény ereklyéket õriznek. Délután Stirlingbe látogatunk, ahol megtekintjük az egyik legnagyobb és legfontosabb skóciai várat. Több skót királyt és királynõt koronáztak a vár falai között, többek között Stuart Máriát is, akinek a vár lakhelye is volt. Visszaútban a szállodához rövid fényképszünet a linlithgowi kastélynál, ahol Stuart Mária született. 

8. nap: Reggeli után Jedburgh-be látogatunk, ahol megtekintjük a 12. századi apátság romjait. Ezt jövetően búcsú Skóciától, visszatérünk Angliába, és folytatjuk utunkat Továbbutazás Newcastle-ba, behajózás Amszerdam felé, éjszaka a komphajón (1 éj).

9. nap: A délelőtti megérkezést követõen továbbutazás Németországba, szállás Frankfurt környékén (1 éj).

10. nap: Reggeli után hazautazás Ausztrián keresztül rövid pihenõkkel. Megérkezés Veszprémbe, az OMV-benzinkúthoz a késõ esti órákban.

A programok sorrendje felcserélõdhet!

Félpanziós felár: 64.900 Ft/fő/8 vacsora

Egyágyas felár: 135.900 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza: az autóbusz költségeit (kompátkeléssel), a 9 éjszaka szállást, 8 reggelivel, a felsorolt programokat, a sztornóbiztosítást, a csoportvezető költségeit

A részvételi díj NEM tartalmazza:a kötelező BBP biztosítást: 570 Ft/fő/nap, a belépődíjakat , a fakultatív kirándulás árát: 14.900 Ft/fő , London Eye belépőjegyet: 10.900 Ft/fő , Westminster Apátság belépőjegyet: 8.900,-Ft/fő 

 

Indulás:2021. augusztus 1.
Indulás:2021. augusztus 10.

Foglalás

Angliai és skóciai barangolás - Szombathelyi felszállással!