Keresés
HÍRLEVÉL

Advent Ausztriában-Mariazell-St.Wolfgang-St.Gilgen-Dürnstein-Kittenberger élménykert

Adventi utak|Társasutazásaink|Társasutazásaink

Ár:49.900Ft/fő
Jellemzők
OrszágAusztria
Időpont2021.december 3-5.
Utazásautóbusz
ElhelyezésHotel 3*
Ellátásfélpanzió
Fakultatív program 2.nap Salzkammerguti tóvidék: 9.900,-Ft/fő

Program: 

 

1.nap: Indulás a kora reggeli órákban Szombathelyről az MMIK parkolóból. Első megállonk Gloggnitz, ahol a Lindt csokigyár mintaboltjában, ahol vásárlásra lesz lehetőségünk, majd továbbutazunk Mariazellbe. A város adventkor szinte egy mesevárossá alakul, ahol a főtér színpadán kórusok lépnek fel, a gyönyörűen feldíszített városban mindent beleng a mézeskalács, a puncs és a forralt bor illata. A város főterén állítják fel a világ talán legnagyobb adventi koszorúját. A több mint 850 éves Bazilika, a Kincstár és déli toronyban felépített u.n. polgári Betlehem megnézése után lehetőség nyílik önállóan a Pirker cukrászda üzemében megismerkedni a mézeskalács, a méz-viaszgyertya és szeszkészítés fortélyaival. Megtekinthetjük még a Raiffeisen Bank kiállító termében  a legnagyobb mézeskalács házikót, valamint a csokiból készült betlehemet is. Szabadidő az adventi díszítésben pompázó karácsonyi vásárban, majd indulás Lackenhof-ba a szálláshelyünkre. Vacsora,szállás (2éj).

 

2.nap: Reggeli után fakultatív egésznapos kirándulás a Salzkammergut-i tóvidékre. Első megállónk a Wolfgangsee északi csücskébe megbújó a Schafberg és Zwölferhorn hegyek lábánál fekvő St. Gilgen festői városban lesz, melyet 2005-ben „Mozart-Falunak” nyilvánítottak. (Itt született Mozart édesanyja és itt élt nővére Nannerl is.) Séta az adventi varázslatban díszített festett házak között és a tóparton. Továbbutazás az osztrák alpok legszebb tájain keresztül a Salzkammergut-i tavak egyik legismertebb városába St. Wolfgangba, ahol megtekintjük a búcsújáró templomot, a híres Pacher oltárral, majd szabadidő a karácsonyi díszbe öltözött nagyvilági üdülővárosban. A Wolfgangsee partján felejthetetlen élményt nyújt  az adventi vásár, valamint a 20 méter magas Adventi lanterna, amelynek kivilágításához több, mint fél kilóméternyi Led világítást használnak fel minden évben. 

 

3.nap: Reggeli után a hangulatos Duna-mente Wachau különleges adventi vásárát látogatjuk meg Dürstein-ben. A kastély belső udvarán a 2021-es évben még nagyobb, még szebb és még hangulatosabb adventi vásárt rendeznek. A látogatóknak a legjobb puncsok mellett tradicionális süteményeket, helyi finomságokat kínálnak. Dürnstein a várrommal a Dunaval és a hangulatos kisvárossal felejthetetlen élményt nyújt. Délután továbbutazás a Kittenberger élménykertekhez. Az adventi időszakban a 60.000 négyzetméternyi kertet közel 500.000 égővel karácsonyi díszbe öltöztetik, hóemberek, angyalok idézik az ünnepi hangulatot. Csoportunkat punccsal vagy forral borral köszöntik, majd egy adventi koncertnek lehetünk résztvevői. Indulás haza, érkezés 21:00 óra körül.

 

Utazás: autóbusszal

Szállás: Sporthotel am Ötscher *** Lackenhof, 2-3 ágyas szobákban (fürdő,wc,tv)

Ellátás: félpanzió (büféreggeli,büfévacsora)

 

Részvételi díj: 49.900,-Ft/fő

Egyágyas felár: 14.900,-Ft/fő

 

A részvételi díj tartalmazza az utazás, a szállás, az ellátás és az idegenvezetés költségeit.

A részvételi díj nem tartalmazza a kalkulált BBP és útlemondási biztosítást (2.500 Ft/fő), Salzkammerguti kirándulás a 2.napon:(9.900,-Ft/fő) és a belépők árát (kb. 25€/fő).

 

Indulás:2021.december 3.
Indulás:2021.december 5.

Foglalás

Advent Ausztriában-Mariazell-St.Wolfgang-St.Gilgen-Dürnstein-Kittenberger élménykert