Keresés
HÍRLEVÉL

Izrael, körutazás a Szentföldön

Társasutazásaink|Társasutazásaink

Ár:499.900Ft/fő
Jellemzők
OrszágIzrael
Időpont2022.október 25-31.
Utazásrepülő
Elhelyezés4/3 *-os szállodákban
Ellátásfélpanzió

1. nap: Bécs - Tel Aviv - Jeruzsálem

Utazás Szombathelyről autóbusszal Bécsbe a schwechati repülőtérre, majd az Austrian Airlines légitársaság repülőjével Tel Avivba, ahol izraeli idegenvezetőnk fogadja csoportunkat. Autóbuszos transzfer Jeruzsálembe, útközben informatív tájékoztatás Izraelről. Vacsora, szállás Jeruzsálemben (3 éj).

 

2. nap: Jeruzsálem – Betlehem

Egésznapos városnézés Jeruzsálemben. Az oroszlános kapun át jutunk az Óvárosba, végig megyünk a Via Dolorosán követve a Keresztút állomásait egészen a Szent Sír templomáig. A Golgota-hegyről a Cardo téren, valamint a Zsidó negyeden keresztül sétálunk a Sirató Falhoz. A Sion-hegyen megtekintjük az Elszenderülés templomát, az Utolsó Vacsora termét és Dávid Király feltételezett sírját. Késő délután utazás Betlehembe, ahol meglátogatjuk a Születés templomát.

 

3. nap: Jeruzsálem – Jericko - Holt tenger

Reggeli után utazás Jericko-ba a világ legrégebbi és lemélyebben fekvő városába. Ezt követően Massada-ba utazunk, megtekintjük a híres erődöt, amelyet Nagy Heródes építetett. Massada a zsidóság egyik legjelentősebb emlékhelye és a leggazdagabb régészeti lelőhely Izraelben. Délután Földünk legmélyebben fekvő pontjához a Holt-tengerhez érkezünk, melynek extra sós vizében lebeghetünk. 

 

4.nap: Jeruzsálem-Tiberias-Kapernaum

Reggelit követően először a Gethsemane kertet keressük fel a Nemzetek templomával, majd az Olajfák hegyén – Jeruzsálem legszebb kilátójánál, a Dominus Flevit Temploma, a Próféták ösvénye megtekintése következik. Az Elárulás barlangjának és Szűz Mária sírjának megnézése után utazás a Tiberias melletti Nyolc boldogság hegyére, ahol a Ferences kápolnát – a Hegyi Beszéd helyszínét keressük fel. A nap végén Kapernaum-ot – Jézus városát – keressük fel, itt megtekintjük Szent Péter házát, a régi zsinagógát és a bizánci kápolnát. Szállás, vacsora Tiberiasban (3éj)

 

5.nap: Genezáret-tó-Yardenit-Názáret-Tabgha

Reggeli után utazás a Galileai-tó (Genezáreti-tó) bibliai helyszíneire. Utunk először a Jordán folyóhoz vezet Yardenit-be, a keresztelőhelyre. Továbbutazunk Názáretbe a Szent Család otthonába, ahol az Angyali Üdvözlet Templomát nézzük meg. Ezt követően Tabgha-ba látogatunk, mely a kenyér és halszaporítás helyszíne. 

 

6. nap: Haifa – Karmel - Akko

Reggeli után Haifába utazunk, ahol először buszos városnézés a város főbb látványosságaival, majd séta a Bahai szentélyhez vezető kertparadicsomban, ahonnan csodálatos kilátás nyílik az öbölre és a Földközi tengerre, majd felutazunk a Karmel hegyre. A Karmelita kolostor megtekintése után érkezés Akko-ba, mely a Szentföldet védelmező keresztesek egyik legfontosabb fellegvára volt. 

 

7. nap: Tel Aviv

Reggeli után Tel Aviv-ba utazunk.  A Carmel piac és Jaffa művésznegyedének megtekintése után transzfer a Tel Aviv-i (Ben Gurion) repülőtérre, hazautazás Bécsbe. Érkezés Szombathelyre a késő esti órákban.

 

Utazás: repülő,autóbusz

Szállás: 4 / 3 *-os szállodai szobákban (Jeruzsálemben és Tiberiasban)

Ellátás: félpanzió (svédasztalos reggeli ill. svédasztalos vacsora)

 

Részvételi díj: 499.900,-Ft/fő

 

Egyágyas felár: 149.900,- Ft / fő

 

Az ár tartalmazza: a repülőjegyet és Izraelben az autóbusz költségét, a repülőtéri illetéket, 6 éjszakai szállást félpanzióval, az összes programot belépőkkel, a sztornóbiztosítást az idegenvezető és az utaskísérő költségeit. 

 

Nincs fakultatív programköltség!!

 

Az ár nem tartalmazza: a transzfert Bécsbe és vissza (18.000,-Ft/fő), a BBP biztosítást Covid fedezettel (5.250,-Ft/fő), az ajánlott borravalót (60 €/fő).

 

Az utazáshoz útlevél szükséges, melynek a hazaérkezéstől számítva még hat hónapig érvényesnek kell lennie.

 

Indulás:2022.október 25.
Indulás:2022.október 31.

Foglalás

Izrael, körutazás a Szentföldön