Keresés
HÍRLEVÉL

Kalandozás Észak-Olaszország legszebb tájain

Társasutazásaink|Társasutazásaink

Ár:194.900Ft/fő
Jellemzők
OrszágOlaszország
Időpont2023.május 17-21.
Utazásautóbusszal
ElhelyezésHotel
Ellátásfélpanzió

 

Program:

 

1.nap: Indulás reggel  Szombathelyről az MMIK parkolóból. Folyamatos utazás pihenőkkel Olaszországba. A délutáni órákban érkezés Veronába az Adige-folyó torkolatába épült csodálatos középkori városba, melyet Rómeo és Júlia szerelmének története és a híres erkély tette ismerté. Városnézésünk során megtekintjük Verona híres tereit, épületeit (Piazza Bra, Arena, Júlia háza, Piazza Delle Erbe). Vacsora, szállás Verona környékén (1éj).

 

2. nap: Reggeli után az autógyártás fellegvárába Maranello-ba utazunk, ahol a Ferrari múzeumot keressük fel. A múzeumban Ferrari sport- és versenyautókat állítottak ki, illetve a gyártó által elnyert trófeákat. Az autókülönlegességeken kívül egy igazi F1-s Ferrari szimulátort is ki lehet próbálni. A látogatás után továbbutazunk Toszkána fővárosába Firenzébe, melynek belvárosa az UNESCO Világörökség része. A „Reneszánsz bölcsőjeként” is emlegetett Firenzében megnézzük az impozáns Dómot és a keresztelőkápolnát (kívülről), a Piazza Della Signoria teret – Dávid szobrával és elsétálunk az aranyüzletek hídjához a Ponte Vecchio-hoz. Vacsora, szállás  Versilia-i tengerparti szállodában  (3 éj). 

 

3. nap: Reggeli után Olaszország egyik legszebb partszakaszán a Cinque Terre-n, az „Öt föld” mesés tájain, ahol az UNESCO által védettnek nyilvánított természeti parkot fedezzük fel. La Spezia-ból időjárástól függően ha lehetséges hajóval és vonattal érkezünk a Cinque Terre egyes kisvárosaiba és vissza. 

 

 

4.nap: Reggeli után utazás Luccába Puccini szülővárosába. Ismerkedés a fallal körülvett, nagyszerű óvárossal (román kori templomok, sikátorok, ódon paloták stb.). A város különös nevezetessége az a zárt, ellipszis alakú tér, mely egy római amfiteátrum helyén épült.

Továbbutazás Pisa-ba, mely Itália legjelentősebb tengeri hatalma volt. Ismerkedés a Csodák terének nevezetességeivel: Dóm, Keresztelő kápolna, Ferde torony. 

 

5.nap: Indulás hazafele útközben látogatást teszünk San Daniele-ben, a festői szépségű középkori városkában, mely egy dombtetőn épült és a levegőn szárított sonkájáról híres. Olaszországban csak Pármában készítenek még ilyen módszerrel sonkákat. Rövid városnéző séta után  felkeressük a Prosciutteria Dok Dall’Ava sonkaüzemet, ahol nem csak sonkák de további finomságok láthatók és vásárolhatók is. Itt elfogyasztunk egy speciális menüsort sonkatállal, meleg főfogással, desszerttel és italokkal. Érkezés haza a késő esti órákban.

 

 

Utazás: légkondicionált autóbusszal

Szállás: Hotel 3*

Ellátás: félpanzió+ sonkaebéd a sonkaüzemben 

 

Várható fakultatív belépők tájékoztató jelleggel a 2023-as árak feltöltés alatt: 

-Verona: Aréna 8€/fő

- Maranello Ferrari múzeum: 17€/fő, Szimulátoros vezetés: 20€/fő

- Pisa-Ferde torony, Keresztelőkápolna, Dóm:30€/fő; 

            Dóm, Keresztelőkápolna és Szent temető: 10€/fő

 

Részvételi díj: 194.900 Ft/fő

 

A részvételi díj tartalmazza az autóbusz, a gépkocsivezetők és a helyi közlekedés költségeit (hajó,vonat,villamos), a szállást, a félpanziót, és az utolsó napi sonkaebédet és az idegenvezetést.

A részvételi díj nem tartalmaz az étkezéseknél  italfogyasztást, BBP biztosítást Covid fedezettel ( 5.000,-Ft/fő 65 éves korig, 65 éves kor felett pótdíjas).

 

Indulás:2023.május 17.
Indulás:2023.május 21.

Foglalás

Kalandozás Észak-Olaszország legszebb tájain