Keresés
HÍRLEVÉL

"Csak az jöjjön, aki bírja, aki tudja, hogy végigcsinálja..." túracsomag

Belföld csoportos/egyéni|Európa|Európa » Ausztria|

Ár:43.800Ft/fő
Jellemzők
OrszágMagyarország, Ausztria
Időpont2020. júliustól
Elhelyezéspanzió
Ellátásfélpanzió

„CSAK AZ JÖJJÖN, AKI BÍRJA, AKI TUDJA, HOGY VÉGIGCSINÁLJA…” 

2 ÉJSZAKA – 1 TÚRA

Ismerd meg a nyugat-magyarországi Írottkő-Geschriebenstein Natúrpark által kínált túrákat, és vágj bele az egyik legújabb jelvényszerző túramozgalom, az alpannonia hard teljesítésébe! Jelvényed megszerzéséhez 10, komolyabb kihívást jelentő körtúrát kell végigjárnod, amelyek során az Alpokalja tájait, természeti és kulturális értékeit is felfedezheted. A „Csak az jöjjön, aki bírja, aki tudja, hogy végigcsinálja…” csomagban az alpannonia® hard körtúrák leghosszabbikát, egy 55 km-es vándorlást ajánlunk számodra. Túrázz, élj át, tapasztalj!

 

Tapasztalt túrázó vagy, és szereted a kihívásokat? Téged várnak az alpannonia hard körtúrái!

Érkezési nap: szállásfoglalás Kőszegen

A szálláshelyre való bejelentkezést követően vedd át alpannonia útleveled. Ez nem más, mint a 10 alpannonia hard körtúrát tartalmazó túraigazoló füzet. Tetszőleges sorrendben való teljesítésükkel (jelen csomagban 1 túrát jársz végig a 10-ből) megszerzed az Írottkő-Geschriebenstein Natúrpark alpannonia túrázója címet és az alpannonia hard jelvényét!

A túraútvonalak teljesítéséhez feltétlenül szükséges GPX fájlokat a következő honlapon találod: naturpark.hu/ alpannonia túrázó

 

Tipp! Korai érkezés esetén látogasd meg a kőszegi Jurisics-várat vagy a kőszegi múzeumokat, illetve keresd fel az Írottkő Natúrparkért Egyesület által üzemeltetett Tourinform irodát, ahol választ kapsz kérdéseidre, és jó tanácsokkal látnak el a túrához kapcsolódóan.

 

1. nap: „Írottkő Natúrpark vándorlás” körtúra

 

Ezen a napon 55 km teljesítése a kitűzött cél, ezért a szakasz bejárásához legalább 12 órával kell számolnod! Kiváló erőpróba vár rád túrád felénél, hiszen körülbelül 27 kilométer teljesítése után a Kőszegi-hegység második legmagasabb csúcsára, a Nagy Szarvaskőre kell felkapaszkodnod.  Hegyi és erdei szakaszokon, szántóföldek, szőlők és kiskertek között, valamint aszfaltos utakon követed a körtúra saját jelzését, a "hátizsákos apót". A kőszegi indulást követően a cáki pincéket érintve, majd Velemet keresztezve jutsz el a bozsoki Sibrik-kastélyhoz. A település szőlősei alatt a határt átlépve hamar Ausztriában találod magad. Markt Neuhodis településnél kezdődik az igazi emelkedő: a csúcs eléréséhez képest félúton szusszanhatsz egyet a Lombkorona tanösvénynél, vagy akár folytathatod a csúcstámadást a 862 méter magas Großer Hirschenstein (Nagy Szarvaskő) irányába is. Hatalmas adótornyát már korábban a hegy alatt haladva többször is láthattad, az erdőben közeledve azonban először zúgására leszel figyelmes. A Kis Szarvaskőnél Mátyás király legendás szarvasűzéséről, míg Oberkohlstätten falucska parkjában a szénégetés folyamatáról olvashatsz. Lékához közeledve már egy jó ideje sík terepen gyalogolsz. Innen még 10 km van hátra hosszú túrádból: a Gyöngyöst követve ismét magyar tájakon érsz vissza Kőszegre. 

Tipp! Indulj útnak napfelkeltekor, így marad esélyed arra, hogy nappali fénynél érkezz vissza Kőszegre. Menet közben legyen nálad a mobiltelefonod, és ha önállóan indulsz útnak, előtte jelezd szándékod ismerőseidnek vagy a kőszegi Tourinform iroda munkatársainak!

 

Hazautazás napja: szabadidős programlehetőségek

 

Tipp! Jelentkezz ki a szálláshelyedről, de még ne indulj rögtön haza! Ha kipihented az előző napi túra jóleső fáradalmait, sétálj egyet Kőszeg belvárosában, és keresd fel a kőszegi Jurisics tér sarkán kiállított makettet, amely a város középkori utcaképének egy részletét ábrázolja!  

„CSAK AZ JÖJJÖN, AKI BÍRJA, AKI TUDJA, HOGY VÉGIGCSINÁLJA…” CSOMAGAJÁNLAT

 

A csomagajánlat az alábbi szolgáltatásokat tartalmazza:

• 2 éjszaka, szállás félpanzióval Kőszegen, magas minőségű panzióban.

• Túraigazoló füzet és kapcsolódó túratárkiadvány, amely térképen is ábrázolja a körtúrákat.

• Útravaló ételbekészítés 1 napra.

 

 

A csomag ára: 43.800,- Ft/fő

 

Az ajánlati ár 2020. december 31-ig érvényes.

 

Minden nap foglalható!

 

Foglalás és információ:

 Gabbiano Travel Utazási Iroda - 9700 Szombathely, Kiskar u. 1/A. www.gabbianotravel.hu, 94/500-509

 

Indulás:2020. júliustól
Indulás:Minden nap

Foglalás

"Csak az jöjjön, aki bírja, aki tudja, hogy végigcsinálja..." túracsomag