Keresés
HÍRLEVÉL

Velence, a lagúnák városa és a Wörthi-tó kirándulással a Dolomitokhoz

Partnerirodák ajánlatai|Európa » Ausztria|

Jellemzők
OrszágOlaszország
Időpont2018. szeptember 13-16.
Utazáslégkondicionált autóbusszal
Elhelyezés2 ágyas szoba
Ellátásreggeli
Fakultatív vacsora9900 Ft/fő / 3 vacsora

Program:

1. nap: A csoport reggel 5.45 órakor indul Veszprémből, az OMV-benzinkúttól. Utazás Ausztrián keresztül, a Wörthi-tó mentén Klagenfurtba. Karintia fővárosa a XVI. században élte fénykorát, a történelem során többször is leégett város ma is számos remekművet őriz. Mindig korszerűen épült újjá, jelképe a főtéren található hatalmas sárkányszobor, a Lindwurmbrunne, mely a város misztikus keletkezésére utal. Séta a városban, a Tartományi Székház ill. a Szt. Egyed-plébániatemplon megtekintése, majd ellátogatunk a Minimundusba, ahol a világ leghíresebb épületeinek 1:25 méretű kicsinyített másaiban gyönyörködhetünk. Továbbutazás az osztrák és az olasz Alpok csodálatos tájain keresztül Olaszországba, szállás Lido di Jesoloban (3 éj).

2. nap: Reggeli után pihenés a tengerparton vagy fakultatív kirándulás a Dolomitok csodálatos világába. Utunk először Pieve di Cadorébe vezet, Tiziano szülővárosába, ahol megtekintjük a híres festő szülőházát. Utunkat a több ezer méteres hegyóriások között folytatjuk, és a páratlan szépségű tengerszemhez, a Misurina-tóhoz utazunk. Továbbutazás egy csodálatos alpesi panorámaúton a 2 320 m magasságban fekvő Auronzo menedékházhoz (megfelelő időjárás és útviszonyok esetén). Délután utunk Cortina d’Ampezzóba vezet, mely világhírű üdülőhely, Olaszország legnagyobb forgalmú téli sportcentruma, az 1956-os téli olimpiai játékok helyszíne. A város minden pontjáról fantasztikus kilátás nyílik a 3000 méteres dolomitóriásokra.

3. nap: Reggeli után utazás Punta Sabbioniból Velencébe bérelt hajóval. Velence olyan város, melynek történelme és szépsége mindenkit rabul ejt, varázsa abban rejlik, hogy itt egységes egészben találjuk a letűnt századok legszebb városát. Megérkezésünkkor gyalogos városnézésre kerül sor, Velence legjelentősebb műemlékeit tekintjük meg. (Dózse palota, Szt. Márk tér és –bazilika, Campanile, Sóhajok hídja, Rialtó stb.), majd szabadprogram. Délután kirándulás bérelt hajóval a két csodálatos lagúnaszigetre, Muranóba és Buranóba. Murano szigetén bepillantást nyerhetünk a velencei üvegfújó mesterek féltett világába, majd továbbhajózva Burano szigetére megismerhetjük a világhírű csipkekészítés fortélyait.

4. nap: Reggeli után hazautazás Ausztria csodálatos tájain keresztül, a Wörthi-tó partján. Útközben rövid pihenő és séta az osztrák Riviéra legelegánsabb és legfelkapottabb városában, Veldenben. Ezt követően a tó legszebb pontján épült Maria Wörthöt tekintjük meg, mely kisváros a tóba nyúló félsziget végén elhelyezkedő plébániatemplomairól híres. Jó idő esetén látogatás az újjáépített 919 m magas Piramidenkogelhez, ahonnan csodálatos panoráma nyílik a környező hegyekre és tavakra. Hazautazás, majd érkezés Veszprémbe, az OMV-benzinkúthoz az esti órákban.

A programok sorrendje felcserélődhet!

A részvételi díj tartalmazza: az autóbusz költségeit, a 3 éjszaka szállást, reggelivel, a felsorolt programokat, a sztornóbiztosítást, az idegenvezető  költségeit

A részvételi díj NEM tartalmazza: a kötelező BBP biztosítást: kb. 550Ft/fő/nap, a fakultatív kirándulás árát a Dolomitokba: 6 900 Ft/fő + belépők, a belépődíjakat és a hajójegy árát, az úton jelen pillanatban nincs érvényben idegenforgalmi adó, ha ez változna év közben, úgy tájékoztatni fogjuk Önöket!

Félpanziós felár: 9.900 Ft/fő/3 vacsora

Egyágyas felár: 19.900 Ft/fő

Felnőtt pótágykedvezmény: 2.000 Ft/fő 

 

Indulás:2018. szeptember 13.
Indulás:2018. szeptember 16.

Foglalás

Velence, a lagúnák városa és a Wörthi-tó kirándulással a Dolomitokhoz
  • Személyes adatok
  • Név:
  • Telefon:
  • E-mail:
  • Létszám
  • felnőtt:
  • gyermek 0-2 éves:
  • gyermek 2-12 éves:
  • gyermek 12-16 éves:
  • Megjegyzés: