Keresés
HÍRLEVÉL

Varázslatos advent Ausztriában: Wiegelsdorf-Bécs-Linz-Mariazell - Előfoglalási kedvezmény!

Társasutazások

Jellemzők
OrszágAusztria
Időpont2019. december 6-8.
Utazásautóbusszal
ElhelyezésSporthotel am Ötscher
Ellátásfélpanzió

Program

1. nap: Indulás reggel Szombathelyről az MMIK parkolóból. Utunk első állomása a Wiegelsdorf-ban található „Üvegvár és üvegmúzeum”. A múzeumban felfedezhetjük az üvegfúvás mesterség különleges múltját és jelenét, valamint lehetőségünk nyílik egyedi ajándékokat vásárolni a mintaboltban.

Bécsbe érkezve a délutáni órákban a világhírű újévi koncertek helyszínét tekintjük meg a Musikverein épületében. A „Grand Musikverein”, fényes díszítéssel és színsémájával „Arany terem” néven ismert és 2000 zenekedvelő befogadására képes. A koncertterem megtekintése után Ludwig Bösendorfer zongorakészítő kiállító és bemutatótermébe is ellátogatunk, ahol a látogatók megismerkedhetnek a Bösendorfer cég történetével, illetve a különböző modellek sajátosságaival, különlegességével. Egy kis időzés a bécsi adventi vásárok valamelyikében, majd továbbutazás Lackenhofba a szálláshelyünkre (Vacsora, szállás 2éj).

2. nap: Reggeli után utazás Linzbe, Felső-Ausztria tartományi fővárosába, ahol kisvonatos (dottó) városnézés keretében ismerkedünk a nevezetességekkel (Főtér, régi Dóm, Nibelungok hídja, Landhaus, Bazilika, Orsolya-templom). A városnézés után meglátogatjuk a gigantikus Jégvilágot,  mely a várost izlandi jégvárossá varázsolja. A 14 művész által készített jégszobrokat több mint 150.000 kilogramm jégből készítik különleges megvilágítással és hanghatással. A program után szabadidő az adventi vásárban (vendégeink kuponfüzetet kapnak, mellyel az adventi standokon kedvezménnyel vásárolhatnak és fogyaszthatnak is) és a közkedvelt Fő utcán, a Landstrasse-n vagy fakultatív 2 órás sétahajózás a „Kristályhajóval” a Dunán. (A fakultatív programot a jelentkezéskor foglalni és fizetni kell!) 

3. nap: Reggeli után szabadidő a csodálatos téli Lackenhofban, majd ebéd után indulás Mariazellbe, ahol a város adventkor szinte egy mesevárossá alakul.A gyönyörűen feldíszített városban mindent beleng a mézeskalács, a puncs és a forralt bor illata.  A város főterén állítják fel a világ talán legnagyobb adventi koszorúját. A több mint 850 éves Bazilika, megnézése után az adventi díszítésben pompázó karácsonyi vásárban tölthetjük el szabadidőnket. Érkezés Szombathelyre az esti órákban.

Utazás: autóbusszal

Elhelyezés: Sporthotel***, Lackenhof, 2-3 ágyas szobákban, (fürdő, wc, tv)

Ellátás: félpanzió + 3. napon ebéd

Egyágyas felár: 19.900 Ft/fő


Előfoglalási részvételi díj 2019. november 15-ig: 49.900,-Ft/fő

Részvételi díj október 2019. november 15-után: 54.900,-Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza az utazás, a szállás, az ellátás és az idegenvezetés költségeit.

A részvételi díj nem tartalmazza a kalkulált BBP és útlemondási biztosítást (1.500 Ft/fő), és a belépők árát kb.50€/fő( Üvegmúzeum:kb. 5€/fő Musikverein helyi idegenvezetővel magyar nyelven: kb. 15€/fő;Linz jégvilág:kb 12€/fő;Linz Kristályhajó: kb 15,5€/fő).

 

Indulás:2019. december 6.
Indulás:2019. december 8.