Keresés
HÍRLEVÉL

Türingia és Szászország - Előfoglalási kedvezmény!

Új ajánlataink|Társasutazások|Európa » Németország

Ár:99.900Ft-tól/fő
további információt kérek
Jellemzők
OrszágNémetország
Időpont2019. augusztus 17-20.
Utazásautóbusszal
Elhelyezésszálloda ***
Ellátásfélpanzió (2 vacsora+3 reggeli első este nincs vacsora)

Program:

1.nap: Indulás reggel 5.00 órakor Szombathelyről az MMIK parkolójából. Folyamatos utazás Csehországon keresztül, érkezés az Elba völgyének legszebb szakaszán található nevezetes Szász-Svájcba, ahol bizarr sziklaalakzatok (homokkő képződmények), várak, kastélyok sokaságában gyönyörködhetünk. Érkezésünk után a Mardeltelle völgy felett húzodó Bastei sziklaoszlopokhoz sétálunk, melynek 76 m hosszú kőhídjáról (sziklaoszlopokat összekötő híd) csodálatos kilátás nyílik: a kanyargó Elba és a szomszédos hegyek látványa. A program után Szászország fővárosába, Drezdába utazunk. A szállás elfoglalása után látványos Gőzhajó parádé részesei lehetünk: lapátkerekes gőzhajók felvonultatásával az Elbán. Késő esete kb. 23:00 órakor zárja a programot. Szállás Drezdában (1 éj).

 

2. nap: Reggeli után Wartburg/Eisenachba utazunk. Wartburg várában gyámolította a szegényeket a vár híres lakója a szentté avatott Árpád-házi Szent Erzsébet (1207-1231); itt ihlette az Árpád-házi királylány személye Liszt Ferencet „a Szt. Erzsébet legendája” c. oratórium megalkotására. Itt készítette el csaknem 10 hét alatt az Újszövetség német fordítását Luther Márton, melynek nyelvezete vezetett a német irodalmi nyelv kialakulásához. Eisenach a türingiai grófok (Hercegi Kastély és Rezidencia), illetve J. S. Bach szülővárosa, a világörökség része, ahol bölcs Frigyes védőszárny alatt talált menedéket Luther Márton a vallási üldözéstől. Eisenachban megnézzük a Nicolaitort, Luther-házát és az Erzsébet alapította XII. századi kórház fennmaradt templomát. Továbbutazás Gotha-ba, rövid városnézés, majd vacsora, szállás Gothaban (1 éj).

 

3.nap: Türingia legnagyobb és legvirágosabb városába, Erfurtba utazunk, mely 21 templomával és a különös „fűszerkereskedők hídjáról” híres, melynek két oldalán favázas házak sorakoznak. Ez a függőutca minden bizonnyal az ország egyik érdekessége. A VIII. században alapított várost a kereskedelem tette gazdaggá. A város szívében magasodó gótikus bazilika után az egykori halpiacot tekintjük meg, ahol a középkori kereskedelmi útvonalak futottak össze. Liszt Ferenc zongoraművészként és karmesterként is koncertezett a városban.   Erfurtból továbbutazunk Németország szellemi fellegvárába, Weimarba, a „muzsika” városába. Barangolás Goethe és Schiller, a két német költőóriás és Liszt Ferenc, Richard Strauss, J. S. Bach zeneszerzők nyomában. Városnéző séta a korhűen restaurált Óvárosban, ahol a reneszánsz és barokk épületek a középkor hangulatát idézik. Vacsora, szállás Drezda környékén (1éj).

 

4. nap: Reggeli után autóbuszos városnézés Drezdában, majd hajóra szállunk és az Elba menti Pillnitz barokk kastélyához utazunk. Hajóutunk során gyönyörködhetünk a kanyargó Elba természeti látványában. Pillnitz-ben meglátogatjuk a szerelmes fejedelmek kastélyát (az egykori nyári rezidenciát), majd a csodálatosan rendezett parkban sétálunk. Itt található az Orangerie (a narancsház) és egy hatalmas kamélia fának egyedileg épített üvegház is. Érkezés Szombathelyre az késő esti órákban.

 

 

Utazás: légkondicionált autóbusszal 

Szállás: kétágyas szobákban Hotel *** Drezda 1éj, Gotha 1 éj, Drezda környékén 1 éj

Ellátás: félpanzió (2 vacsora+3 reggeli első este nincs vacsora)

Egyágyas felár: 39.900,-Ft/fő

 

Előfoglalási részvételi díj 2019. május 31-ig: 99.900,- Ft/fő

Részvételi díj 2019. május 31. után :109.900 Ft/fő

 

Az ár tartalmazza az utazást, a szállást, a megadott ellátást és az idegenvezetés költségeit.

Az ár nem tartalmazza a stornó és BBP biztosítást (3.900,-Ft/fő) és a belépőket (kb. 50€/fő)

 

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

 

 

Indulás:2019. augusztus 17.
Indulás:2019. augusztus 20.

Foglalás

Türingia és Szászország - Előfoglalási kedvezmény!
  • Személyes adatok
  • Név:
  • Telefon:
  • E-mail:
  • Létszám
  • felnőtt:
  • gyermek 0-2 éves:
  • gyermek 2-12 éves:
  • gyermek 12-16 éves:
  • Megjegyzés:
  • Adatkezelés:
  • A gabbianotravel.hu weboldalon az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és azt elfogadom. Kijelentem, hogy 16. életévemet betöltöttem.
   Hozzájárulok, hogy személyes adataimat a gabbianotravel.hu direkt marketing céljából kezelje. Hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a gabbianotravel.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.