Keresés
HÍRLEVÉL

Thüringia- Szászország - Berlin és a Hanza-szövetség városai

Partnerirodák ajánlatai|Európa|Európa » Németország

Jellemzők
OrszágNémetország
Időpont2018. július 13-18.
Utazáslégkondicionált autóbusszal
Elhelyezés2 ágyas szoba
Ellátássvédasztalos reggeli
Fakultatív vacsora32900 Ft/fő/5 vacsora

Program

1. nap: Elutazás 5.45 órakor Veszprémből, az OMW-benzinkúttól. Folyamatos utazás Ausztrián keresztül Németországba rövid pihenőkkel. Szállás Weimar környékén (1 éj).

2. nap: Reggeli után városnézés Weimarban, Goethe és Schiller városában. A 18. század végén és 19. század elején szellemi centrumként kimagasló szerepével, valamint hivatali és privát épületeinek nagy művészettörténeti jelentőségével a klasszikus Weimar 11 része vált az UNESCO világörökség részévé. Továbbutazás Eisenach városa felé, ahol Wartburg várát tekintjük meg. A város felett magasodó, erdőkkel körbevett sziklaorom tetején trónoló erősség 1068-ban épült. Mesebeli kastélyra emlékeztető külső megjelenése, termei díszítése és gyűjteményei valóságos időutazást jelentenek. A vár a 16. században több hónapig nyújtott menedéket  a bujkáló Luther számára, 1999 óta az UNESCO világörökség része. Szállás Hannover környékén (1 éj).

3. nap: Reggeli után utazás a Hanza-szövetség két legjelentősebb városába. Legelőször Hamburgot, Németország második legnagyobb városát keressük fel. Az Elba parti város lenyűgöző fejlődésen ment keresztül az elmúlt 25 évben, bája és varázsa mindenkit elbűvöl. Megtekintjük a város legfőbb nevezetességeit: Alster-kikötő negyed, raktárnegyed, halpiac, Reeperbahn, St. Pauli mulatónegyed. Ezt követően a Hanza-szövetség egykori központjába, Lübeckbe utazunk. A város az építészeti öröksége miatt az UNESCO világörökség része. Ma a város egyik jelképének számít a 15. századi Holsten Kapu, de a legfőbb látnivalói között említhetjük még a régi kikötőt, ahol a parton sorakozó házak tökéletes állapotukban őrzik a dicsőséges idők hangulatát, a 13. században épült városházát, amely az egyik legrégibb és legnagyobb ilyen jellegű épület Németországban valamint a középkori eredetű dómot is. Továbbutazás Berlinbe, szállás (2 éj).

4. nap: Reggeli után városnézés Berlinben. Városnézésünk során képet alkothatunk, a 20 éve újraegyesített német főváros folyamatos megújulásáról. Gyalogos és autóbuszos városnézés során felkeressük Berlin jelképét, a Brandenburgi kaput, az újjáépített Reichstagot, Berlin legfényesebb útjának egyikét, az Unter den Lindent, a Német Állami Operaszínházat, a világörökség részét képző Múzeum-szigetet, a berlini dómot. A városnézést az Alexanderplatz-on fejezzük be. Itt áll Berlin egyik nevezetessége, a Világóra, a tévétorony, a gótikus Mária-templom és a Vörös Városháza. Délután fakultatív kirándulási lehetőség Potsdamba, a kastélyok és kertek városába, mely csodálatos tó- és erdős vidéken fekszik. A város híres látványosságai, így a Sanssouci kastély és csodálatos kastélyparkja az UNESCO világörökség részét képzik.

Figyelem: A fakultatív kirándulást már a jelentkezéskor foglalni kell (korlátozott létszám)!

 5. nap: Reggeli után folytatjuk városnézésünket Berlinben. Ma felkeressük a Potsdami teret, a híres berlini falat, a csendőrpiacot, a Checkpoint Charlie-t, mely a leghíresebb katonai ellenőrzőpont volt a Vasfüggöny berlini szakaszán. Ezt követően megtekintjük az East Side Gallery-t, mely mintegy másfél kilométeres területen fekszik és a világ legnagyobb szabadtéri képzőművészeti alkotása. Továbbutazás Lipcsébe, mely Európa egyik legnagyobb zenei nagyvárosa. A városképet a reneszánsz, a barokk stílus és a történelmiség határozza meg. Megtekintjük a Tamás-templomot, Bach sírhelyét, valamint a Nikolai-templomot, a híres Auerbach-pincét, mely Goethe törzshelye volt, az „Arab Coffe fánál” pedig valaha Schumann és Mendelssohn találkoztak. A hatalmas népek csatája emlékmû az 1813- ban Napóleon ellen vívott csatára emlékeztet. Továbbutazás, szállás Drezda környékén (1 éj).

6. nap: Reggeli után Szászország „fővárosával”, Drezdával ismerkedünk meg, melyet „az Elba Firenzéjének” is neveznek. Látnivalói közül felkeressük a Zwingert, a német barokk egyik legkiemelkedőbb remekét, világhírű képtárával ill. porcelángyűjteményével; valamint a Sempler-operaházat, az ezeréves történelemmel rendelkező Frauenkirchét, a Hofkirchét, ill. a Drezdai-kastélyt, mely a szász választófejedelmek és királyok kastélya volt. A déli órákban hazautazás rövid pihenőkkel. Megérkezés Veszprémbe, az OMW benzinkúthoz az esti órákban.

A programok sorrendje felcserélődhet!

A részvételi díj tartalmazza:az autóbusz költségeit, 5 éjszaka szállodai elhelyezést, reggelivel, a felsorolt programokat, a sztornóbiztosítást, az idegenvezető költségeit

A részvételi díj NEM tartalmazza: a kötelező BBP biztosítást (565 Ft/fő/nap), a belépődíjakat, a fakultatív kirándulást Potsdamba (10.900 Ft/fő + belépők) és a TV torony belépődíját Berlinben (7.900 Ft/fő)

Félpanziós felár: 32.900 Ft/fő/ 5 vacsora

Felszállási lehetőségek: Szombathely, Sárvár

Indulás:2018. július 13.
Indulás:2018. július 18.

Foglalás

Thüringia- Szászország - Berlin és a Hanza-szövetség városai
  • Személyes adatok
  • Név:
  • Telefon:
  • E-mail:
  • Létszám
  • felnőtt:
  • gyermek 0-2 éves:
  • gyermek 2-12 éves:
  • gyermek 12-16 éves:
  • Megjegyzés: