Keresés
HÍRLEVÉL

Thaiföld a Távol Kelet varázsa III - látogatással Angkorba és környékére

Partnerirodák ajánlatai|Ázsia » Thaiföld

Jellemzők
OrszágThaiföld
Időpont2018. január 30-február 13.
Utazásmenetrend szerinti repülőjárattal
Elhelyezéskétágyas szobák
Ellátásreggeli

1. nap
Elutazás Ferihegyről egyszeri át­szál­lás­sal Bang­kokba.

2. nap: Bangkok
Megérkezés után transzfer a szállodába (3 éj). Pihenés, szabad program.
Fakultatív program: Thai vacsora és klasszikus táncok
Vacsora egy thai étteremben jellegzetes thai­földi ételekkel, közben pedig látvá­nyos jelmezekbe öltö­zött thai táncosok bemutatójában gyö­nyör­köd­he­tünk.
A fakultatív program ára: 5.600 Ft (ga­ran­tált prog­ram).

3. nap: Bangkok
Thaiföld fővárosa sokarcúságával, trópusi fur­csa­sá­gai­val, fe­lejt­he­tet­len műemlékeivel, egzotikumával óriási élmény az európaiak számára. A vá­ros­né­zés során meglátogatjuk az Arany Buddha Templomot (5 és fél tonnás arany Buddha-szoborral), valamint a Fekvő Buddha Templomot és kolostort (46 méter hosszú fekvő Buddha-szoborral). A vá­ros­né­zés fénypontjai a Királyi Palota pompás épü­let­együt­tese a Smaragd Buddha Templomával és a szemet gyönyörködtető Hajnal Temploma. Ebéd egy helyi étteremben.
A kb. 6-7 órás vá­ros­né­zés során közel kétszer annyit látnak utasaink, mint a Bangkokban szokásos fél­napos (3-4 órás) városnéző programokon.

4. nap: Damnern Saduak úszó piac, Kwai folyó, Nakhon Pathom
Szabad program Bangkokban, pihenés a szál­lo­dá­ban, illetve annak úszómedencéjénél.
Fakultatív program: Úszó piac, Kwai folyó, Nakhon Pathom

Autóbuszos kirándulás Bangkoktól nyugatra. Elő­ször a híres Damnern Saduak úszó piacot látogatjuk meg (a leg­na­gyobb úszó piac), majd to­vább­uta­zás a Kwai folyóhoz, a burmai határ közelébe (trópusi esőerdő). A második világháború idején a japánok egy vasútvonalat építtettek itt az angol, ausztrál és más nemzetiségű hadifoglyaikkal. Az embertelen kö­rül­mé­nyek következtében több mint 100.000 ember vesztette életét a dzsungelben. A világhírű híd meg­te­kin­té­se, majd lá­to­ga­tás a katonatemetőben és az egykori fogolytábor helyén berendezett em­lék­mú­ze­umban. Visszaútban pihenő Nakhon Pathomban, a világ leg­na­gyobb buddhista chedijénél.

A fakultatív program ára: 10.300 Ft (ebéddel) – ga­ran­tált indulás.

5. nap: Bang Pa-In, Ayutthaya, Lopburi
Elutazás autó­busszal Bangkokból északi irányba, az ország belseje felé. Látogatás a XIX. század végén épült Bang Pa-In palotaegyüttesben, mely a thai királyok nyári rezidenciája volt (gyönyörű park). To­vább­uta­zás Ayutthayába (UNESCO vi­lág­örök­ség). Ez a város évszázadokon keresztül az egyik leg­je­len­tő­sebb ázsiai civilizáció központja volt, mígnem a burmaiak az 1760-as években kifosztották. A jó állapotban lévő romok a trópusi környe­zetben lenyűgöző hatást gyakorolnak a turistákra (temp­lomok, kolostorok, Buddha-szobrok, kiserődök stb.). Ebéd egy helyi étteremben.
A kö­vet­ke­ző megálló Lopburi, egy ugyancsak ősi város, ahol a khmer (kambodzsai) építőművészet számos remekműve talál­ható. (Lopburi a thai uralom előtt a khmerek fővárosa volt.) A turisták körében talán leg­is­mer­tebb ne­ve­zetes­sé­ge az úgynevezett Majom temp­lom, melyet valóban majmok laknak.

To­vább­uta­zás északi irányba végtelen rizsföldeken keresztül. Szállás Phitsanulokban (1 éj).

6. nap: Phitsanulok, Sukhothai
Phitsanulok fő szenzációja a Wat Mahathat, a Nan folyó partján talál­ható XIV. században épült temp­lom. Itt talál­ható a zarándokok ezreit vonzó, gyógyító Chinnarat Buddha, az egyik legnépszerűbb Buddha ábrázolás Thaiföldön. Ennek meg­te­kin­té­se után lá­to­ga­tás egy közeli néprajzi múzeumban, ahol főleg fából és bambuszból készített helyi használati tárgyakat mutatnak be. 

Közép-thai­földi kirándulásunk fő állomása Sukhothai romvárosa (UNESCO vi­lág­örök­ség). A XIII. szá­zad­ban virágzó Sukhothai királyság a thai történelem első nagy korszaka volt. Az aranykorként emlegetett első független Thai Királyság fővárosának ma­rad­vá­nyait tekinthetjük meg, melyet a XX. század közepéig dzsungel borított.
Ebéd egy helyi étteremben, majd délután vissza­uta­zás autó­busszal Bangkokba (1 éj).

7. nap: Thaiföld skanzenje, Siem Reap (Kambodzsa)
A délelőtti programunk Thaiföld skanzenje, a világ egyik leg­na­gyobb szabadtéri múzeuma. Az ország minden részéből hoztak ide épületeket, illetve Thaiföld legtöbb híres épületének másolatát is felépítették. A látogatók itt néhány óra alatt meg­is­mer­ked­het­nek szinte az egész ország építészeti kincseivel és néprajzával.

Ezt követően to­vább­uta­zás Kambodzsába, érkezés Siem Reapba az esti órákban, a szállodai szobák elfoglalása (3 éj).
Siem Reap városa Angkor ősi romjai közelében talál­ható, az utóbbi időben szinte a semmiből nőtt ki, s vált nagyon fontos turistaközponttá. Ma már több száz szálloda, számtalan étterem, bár, kávézó, üzlet talál­ható a városban.

8. nap: Angkor Thom, Ta Prohm, Angkor Wat
Angkor, a hatalmas Khmer Birodalom fővárosa a középkorban nagyobb volt bármelyik európai városnál. Aztán az 1400-as években a thai seregek feldúlták, Angkor elnéptelenedett, az egykor virágzó várost benőtte a dzsungel. A franciák fedezték fel ezt a csodát a XIX. század második felében, amely még romjaiban is lenyűgöző, a világon nagyon kevés tör­té­nel­mi emlék tesz ilyen benyomást a turistákra. Igazából egy kb. 200 négyzetkilométeres területen több tucat romterület van, ezek közül a leg­fon­to­sabbakat tudjuk megmutatni utasainknak.
Délelőtt az első programunk Angkor Thom (magyarul: a Nagy Város) meg­te­kin­té­se. Az Angkor Thom-ot körbevevő városfal kerülete 12 kilométer, a fal magassá­ga 8 méter. A leg­ér­de­ke­sebb látnivalók a következők: a Leprás Király Terasza (végig szép dom­bor­mű­vek­kel), az Elefántok Terasza, a királyi palota komplexum a Phimeanakas temp­lommal, a piramisszerű Baphuon temp­lom és a fő látvá­nyosság, a Bayon szentély. Ez utóbbi kü­lön­le­gessége a számtalan torony, mindegyiknek a tetején 4-4 titokzatosan mosolygó arc (óriási kövekből kifaragva).
Angkor Thom után a sokak által legjobban kedvelt Ta Prohm romterület következik. Valaha ez egy buddhista temp­lomegyüttes volt, kü­lön­le­gessége abban áll, hogy az Angkort feltáró francia régészek itt a romokat meghagyták olyan állapotban, ahogy megtalálták. A dzsungel fái, a fák gyökerei átszövik az egész épü­let­együt­test. 

Ebéd egy helyi étteremben, majd a délutáni programunk Angkor Wat meg­te­kin­té­se, mely a leg­is­mer­tebb az itteni építmények közül. Ez a XII. században épült szentély állítólag a világ leg­na­gyobb vallásos építménye. 
Az estét Siem Reapban töltjük, ahol lehe­tő­ség lesz vásárlásra, nézelődésre a város kiváló piacán, ahol főleg a turisták számára kínálnak viszonylag jó minőségben termékeket (óriási árubőség, kedvező árak).

9. nap: úszó falu a Tonle Sap tavon, Angkor Nemzeti Múzeum, Kambodzsai Kulturális Falu
Siem Reap közelében talál­ható a Tonle Sap tó, Délkelet-Ázsia leg­na­gyobb tava. A tó mentén rengeteg ember él csónakokra épített faházakban, viskókban. Egy ilyen úszó faluval is­mer­ke­dünk délelőtt egy kis hajókirándulás keretében.
Ezt követően Siem Reapban meg­néz­zük az Angkor Nemzeti Múzeumot. A 2007-ben átadott kiváló múzeum jó kiegészítést ad az Angkorban látottakhoz.

Ebéd egy helyi étteremben, majd kora délután pihenés a szál­lo­dá­ban (illetve annak úszó­me­dencé­jé­nél). Ezután lá­to­ga­tást teszünk a „Kambodzsai Kulturális Falu” nevű tematikus parkban, ahol tulajdonképpen az egész országot megismerhetjük néhány óra leforgása alatt: híres emberek viaszfigurái; jelenetek a történelemből; fontos építmények makettjei; törzsek, népcsoportok falvai életnagyságban; showműsorok, tánc­be­mu­ta­tók – és mindez egy szép trópusi kertben.

10. nap: Banteay Srei
Délelőtt egy újabb Angkorhoz kapcsolódó lát­ni­va­ló­val is­mer­ke­dünk. Szép tájakon keresztül utazunk a Banteay Srei (magyarul: a Szépség Citadellája) nevű komplexumhoz. Különlegessége a rengeteg szép domborműben, kőfaragásban rejlik, szokták nevezni a khmer művészet ékszerdobozának is. 
Ezt követően búcsú Kambodzsától, vissza­uta­zás Thaiföldre, szállás Pattaya mellett, egy ten­ger­par­ti szál­lo­dá­ban (4 éj).

11. nap: Pattaya, Nong Nooch trópusi kert
Pattaya nemcsak Thaiföldnek, de egész Ázsiának a leg­na­gyobb ten­ger­par­ti üdülőhelye. Egy kis ízelítő abból, amit a város kínál a turistáknak: kitűnő éttermek, szórakozóhelyek, olcsó piacok, lég­kon­dicio­nált bevásárlóközpontok, sportolási lehe­tő­ségek, rengeteg napfény, úszómedencék, ki­rán­du­lá­si lehe­tő­ségek stb.

Félnapos kirándulás a Pattayától néhány kilométerre fekvő Nong Nooch trópusi kertbe, ahol a fe­lejt­he­tet­lenül szép vegetáción kívül elefánt show és thai folklór bemutató (táncok, thai kardozás, thai box stb.) is szórakoztatja a látogatókat.
Fakultatív program: Alcazar show 
Látvá­nyos revüműsor a híres transzvesztita együttes előadásában.
A fakultatív program ára: 5.400 Ft (ga­ran­tált program).

12. nap: Pattaya, Paradicsom-sziget
Szabad program Pattayán.
Fakultatív program: Paradicsom-sziget
Egész napos kirándulás a Paradicsom-szigetre (Samet Island), strandolási lehe­tő­ség. 
A fakultatív program ára: kb. 32 USD (ebéddel) – a helyszínen fizetendő, ga­ran­tált indulás.

13. nap: Pattaya, Mini Sziám
Szabad program Pattayán. 
A késő délutáni órákban lá­to­ga­tás a Mini Sziámban. Ez egy han­gu­la­tos park, ahol Thaiföld híres épít­mé­nyei­nek makettjei láthatóak Földünk leghíresebb épületeinek kicsinyített másai mellett. Mivel késő délután érkezik ide a csoport, így a maketteket nappali fényben és esti díszkivilágításban is megcsodálhatják.

14. nap: Pattaya, Elefánt farm
Szabad program Pattayán (este kell csak elhagyni a szobákat). 
Fakultatív program: Elefánt farm 

Félnapos kirándulás egy közeli farmra, ahol lehe­tő­ség van egy kisebb túrára elefántháton, bemutatják a környék élővilágát egy rövid erdei séta keretében, majd ökörfogattal viszik vissza a látogatókat a farm központjába, az ebéd helyszínére. 
A fakultatív program ára: 17.400 Ft (ebéddel) – ga­ran­tált indulás.
Este transzfer a bangkoki repülőtérre, elutazás Thaiföldről.

15. nap
Érkezés Buda­pest­re a reggeli órákban.

A részvételi díj tartalmazza: a repülőjegyeket, a transz­fe­re­ket, a helyi autó­buszos közlekedést, a fel­so­rolt progra­mo­kat a fakultatívok kivételével, a szükséges belé­pő­dí­ja­kat, a 12 éj­sza­kai szál­lást reggelivel, a 3., 5., 6., 8. és 9. napon ebédet is, az utolsó pattayai napon a szobában tar­tóz­ko­dást az esti órákig, az út­le­mon­dá­si biz­to­sí­tást, a csoportkísérőt a bu­da­pesti indulástól a bu­da­pesti érkezésig és a helyi idegenvezetéseket.

A részvételi díj nem tartalmazza: a reptéri illetéket (112.400 Ft/fő), a betegség-baleset-poggyászbiztosítást

Ellátás: büféreggeli, a 3., az 5., a 6., a 8. és a 9. napon ebédet is kapnak a csoportok / fakultatív vacsora a 4. naptól

Vacsora felár: 56.500 Ft (10 bőséges vacsora a 4. naptól)

Egyágyas felár: 117.000 Ft

Vízumdíj Kambodzsába: kb 7.800 Ft/fő 

Indulás:2018. január 30.
Indulás:2018. február 13.

Foglalás

Thaiföld a Távol Kelet varázsa III - látogatással Angkorba és környékére
  • Személyes adatok
  • Név:
  • Telefon:
  • E-mail:
  • Létszám
  • felnőtt:
  • gyermek 0-2 éves:
  • gyermek 2-12 éves:
  • gyermek 12-16 éves:
  • Megjegyzés: