Keresés
HÍRLEVÉL

Srí Lanka körutazás + Maldív-szigetek üdülés

Új ajánlataink|Társasutazások|Ázsia » Maldív-szigetek|Ázsia » Srí Lanka

Ár:730.000Ft-tól/fő
további információt kérek
Jellemzők
OrszágSri Lanka + Maldív-szigetek
Időpont2018. március 16-28.
Utazásrepülővel
ElhelyezésSri Lankán 4*-os szálloda, Maldív-szigeteken superior beach bungaló
EllátásSri Lankán félpanzió, Maldív-szigeteken all inclusive

Sri Lanka körutazás + pihenés a tengerparton + Maldív-szigetek pihenés 
Srí Lanka körút + pihenés a Jetwing Sea 4* szállodában  Srí Lankán + nyaralás Paradise Island (superior beach bungaló)

Program:

Márc. 16. Indulás autóbusszal Szombathelyről a kora reggeli órákban, majd elutazás Budapestről Srí Lankára menetrendszerinti járattal, egyszeri átszállással. 

Márc. 17. A Srí Lankára érkezés után transzfer a tengerparti üdülővároskába, Negombo-ba, szállás elfoglalása. Az utazás fáradalmainak kipihenése, strandolás.  

Márc. 18. Reggeli után utazás Dambulla sziklakolostorához, mely a Világörökség része. Az út mentén rizsföldek, kókuszligetek, ananászkertek, gumifa ültetvények, falvak váltják egymást. Dambulla-ban a szobrokkal és festményekkel díszített barlangszentélyek a buddhizmus különböző korszakainak jellegzetes örökségei. Délután kirándulás  Polonnaruwa romvárosba, mely a XI-XII. sz-ban volt a szingaléz birodalom virágzó központja, majd a feledés homályába süllyedve benőtte a dzsungel. Mára a paloták, templomok, medencék, gigantikus kőszobrok jelentős részét feltárták, a hely szintén a Világörökség részét képezi.  Továbbutazás, szállás Sigiriya-ban.

Márc. 19. Reggel Sigiriya "oroszlán-sziklájának" meghódítása, melyre az V. sz-ban a menekülő Kassapa király építtetett erődöt. A palota romjai ma is sejtetik annak egykori nagyságát. A ligetes tájon magasodó magányos szikláról nagyon szép panorámában gyönyörködhetünk. Továbbutazás Matale-ba, egy fűszerkertbe, ahol kóstolóval egybekötött bemutató részesei lesznek. Egy batikoló műhelyben ismerkedés a helyi népművészettel. Mindkét helyen vásárlási lehetőség. Érkezés a hegyvidéki Kandy-be, a szingaléz királyok utolsó fellegvárába. Este zenés táncbemutató a híres Kandy táncosokkal. Szállás Kandy-ben.

Márc. 20. Reggeli után Kandy városnézés: belváros, Fog templom, Kandy-tó, fafaragó műhely, drágakő múzeum felkeresése. Séta a gyönyörű Peradeniya Botanikus Kertben. Továbbutazás Pinnawela-ba, az elefántárvaházba, ahol a dzsungelben árván maradt állatokat gondozzák és munkára tanítják. Indulás a tengerpartra. Szállás a választott szállodában. Pinnawela Elefántárvaház meglátogatása után indulás Nuwara Eliya-ba. Az ide vezető út az ország legfestőibb, hajtűkanyarokkal, kisebb vízesésekkel tarkított tája. A hegyvidéki várost az egykori angol gyarmatosítók tették máig népszerű üdülőhellyé. Koloniális stílusban épült, régi favázas szerkezetű házai, parkjai kis időre Európába repítik vissza az utazót. Angol kezdeményezésre telepítették ide az első teaültetvényeket a XIX. sz. végén, s a kitűnő minőségű ceyloni tea gyorsan világhírre tett szert. Az ültetvényeken az ott dolgozó asszonyok színes szárija tarkállik. Szállás Nuwara Eliya-ban.

Márc. 21. Reggeli után indulás a tengerpartra Negombo-ba, érkezés délután. Pihenés, strandolás. Szállás Negombo-ban.

Márc. 22. Pihenés, strandolás a homokos tengerparton, Negombo és környékének felfedezése, a szállodák különböző kirándulási lehetőségeket kínálnak: városnézés, katamarán-hajókázás a tengeren, motorcsónakázás a lagúnában, a hollandok által épített csatornán, ahol egykor a fahéjat is szállították, vagy esetleg Colombo városnézés. Szállás Negombo-ban.

Márc. 23. Kora reggel kijelentkezés a szállodából, indulás a repülőtérre, 50 perces repülőút a Maldív-szigetek fővárosába, Male-ba, majd transzfer a kiválasztott szálloda-szigetre, Paradise Island-re (gyorshajó transzfer kb. 25 perc). Az Indiai-óceánban, az Egyenlítő közelében húzódó korallzátony-füzér alkotja az országot. A helyi lakosok által benépesített falvak és Male főváros mellet közel 80 szigeten valóságos üdülő- és búvárparadicsom várja a turistákat. Az időjárás egész évben kedvező, bár trópusi eső bármikor előfordulhat. Novembertől áprilisig magasabb a napsütéses órák száma. Májustól októberig több a felhő és a csapadék. A levegő mindvégig 30°C, a tenger 27°C körüli, egész évben alkalmas a fürdőzésre. A víz sekély, kristálytiszta, a színes halrajok búvárfelszerelés nélkül is láthatók. A hófehér, finom szemcséjű koralltörmelékkel borított, pálmafákkal szegélyezett part mesébe illően szép. A szigeteken az egyedüli építmény maga a szállodakomplexum, mely többnyire hangulatos bungalókból áll. Valamennyi szálloda-szigeten működik búváriskola és vizisport centrum, lehetőség van szárazföldi sportokra és különféle kirándulásokat kínálnak. Szállás Paradise Island-en.

Márc. 24–26. Pihenés, strandolás. Fakultatív kirándulási lehetőségek (szigetenként eltérő): éjjeli/hajnali horgászat, Male városnézés, lakatlan sziget-túra, delfin-les, tengeralattjáró-túra, helyi falu, fotózás hidroplánról stb. A kirándulásokra a helyszínen lehet jelentkezni. A programokat a recepciónál kifüggesztett plakátokon tekinthetik meg az érdeklődők. Szállás Paradise Island-en.

Márc. 27 Pihenés, strandolás. Késő délután transzfer a repülőtéri szigetre (gyorshajó transzfer kb. 25 perc), majd hazautazás menetrendszerinti járattal, egyszeri átszállással.

Márc. 28. Érkezés Budapestre.

 

Tervezett menetrend:

QR 200 16MAR TH BUDDOH  16.25  23.55
QR 656 17MAR FR DOHCMB  01.00  08.45 
UL 101  23MAR 4 CMBMLE    07.20 08.15      
QR 675 27MAR MO MLEDOH 19.10  22.10 
QR 201 28MAR TU DOHBUD  01.50  06.45

 

Egyágyas felár: 280.000 Ft/fő 

Kedvezmény harmadik főnek pótágyon: 100.000 Ft/ fő

Az ár tartalmazza : repülőjegyet budapesti indulással, menetrendszerinti járatokkal, körutazást légkondicionált járművel, helyi angol nyelvű idegenvezetéssel és magyarul beszélő kísérővel (Srí Lankán várnak bennünket), szállást kétágyas szobákban, félpanziós ellátást Srí Lankán és all inclusive ellátást Maldív-szigeteken, virágfüzéres köszöntést érkezéskor Srí Lankán, welcome drink a szállodákban, repülőtéri transzfereket, a körút során naponta 2 üveg vizet/fő (0,5 l), korai bejelentkezést az első napon Srí Lankán a menetrend miatt.

Az ár nem tartalmazza:  repülőtéri illeték 145.000 Ft/fő, vízumdíj 15.000 Ft/fő, belépőjegyek a helyszínen: kb. 100 USD/fő, borravalók kb. 5 USD/nap, útlemondási és BBP biztosítás: 21.000 Ft/fő + reptéri transzfer lakóhely és Budapest között oda-vissza kb. 10-15.000 Ft/fő

Előfoglalási határidő: 2017. november 30. 

Az árak a szabad helyek függvényében érvényesek, változhatnak!

 

Indulás:2018. március 16.
Indulás:2018. március 28.

Foglalás

Srí Lanka körutazás + Maldív-szigetek üdülés
  • Személyes adatok
  • Név:
  • Telefon:
  • E-mail:
  • Létszám
  • felnőtt:
  • gyermek 0-2 éves:
  • gyermek 2-12 éves:
  • gyermek 12-16 éves:
  • Megjegyzés: