Keresés
HÍRLEVÉL

Spanyolországi nagy körutazás

Partnerirodák ajánlatai|Európa » Spanyolország

Jellemzők
OrszágSpanyolország
Időpont2018. október 7-20.
Utazáslégkondicionált autóbusszal
Elhelyezés3/4*-os szálloda
Ellátásfélpanzió

Program:

1. nap: A csoport reggel 5:45-kor indul Veszprémből, az OMV-benzinkúttól. Utazás Ausztrián keresztül rövid pihenőkkel Olaszországba. Szállás az olasz Riviérán (1 éj).

2. nap: Továbbutazás az Appeninek csodás tájain és Dél- Franciaország változatos részein keresztül Spanyolországba. Megérkezés a késő délutáni órákban a spanyol tengerpartra. Szállás a Calellában (1 éj).

3. nap: Reggeli után továbbutazás Aragónia tartomány fővárosába, Zaragózába. A város az Ebro folyó partján fekszik és egyben az ősi aragón királyok székhelye. Sétánk során megtekintjük a város legfőbb nevezetességeit (Pilar katedrális, Városháza, Tőzsdepalota, Megváltó Katedrális). Továbbutazás Kasztília tartomány és egyben az ország fővárosa, Madrid felé. Érkezés a Madrid környéki szálláshelyre az esti órákban, szállás elfoglalása (3 éj).

4. nap: Reggeli után városnézés a spanyol fővárosban, Madridban: Puerto del Sol, Gran Via, Plaza Mayor, Városháza, Almudenai Miasszonyunk Katedrális, Királyi Palota, Plaza Oriente, Királyi Opera, Plaza d’Espana, Cervantes emlékmű. Délután szabadprogram, ill. lehetőség a Prado múzeum megtekintésére.

5. nap: Reggeli után szabadprogram Madridban, vagy fakultatív kirándulás az UNESCO világörökség gyöngyszemeihez. Először az El Escorial kolostor- és királyi palotához látogatunk, melyet II. Fülöp spanyol király építtetett királyi lakhelyül a 16. században. A gigantikus méretű együttes magába foglalja a bazilikát, a kolostort, a királyi sírokat (V. Károlyét és II. Fülöpét is) és a lakosztályokat. Ezt követően Kasztíllia és Leon tartomány fővárosába, Segoviába utazunk. A város jelképe a Traianus korában épült, 17 km hosszú vízvezeték. A 15. században Segovia volt az uralkodó tartózkodási helye, ezt paloták sora igazolja, melyek közül a leghíresebb az Alcazar.

6. nap: Reggeli után a Tajo folyó kanyarulatában és az 500 méter magas gránittömbre épült Toledoba utazunk, mely a spanyol királyok ősi székvárosa volt. Felkeressük a Toledo jelképének számító csodálatos katedrálist, a városházát, a zsidó negyedet és a Szt. Tamás-templomot, itt található el Greco mesterműve, az Orgaz gróf temetése. Továbbutazás Andalúzia tartományba, városnézés Córdobában. A város a 10. században a nyugati civilizáció egyik legjelentősebb városa és az ibériai iszlám világ vallási központja volt. Legnagyobb nevezetessége a 12. században épült nagymecsete, a Mezquida, mely az iszlám ibériai hatalmát jelképezte. A tetõt tartó több mint 850 márványból, jáspisból és gránitból készült oszlop pazar látványt nyújt. Szállás Córdoba környékén, (1 éj).

7. nap: Reggeli után utazás Sevillába. Megcsodálhatjuk az andalúz főváros legfőbb látnivalóit: székesegyházát, mely a világ legnagyobb gótikus temploma; harangtornyát (La Giralda) és Narancs-udvarát – melyek a mór építészet örökségei, az egykori zsidónegyedet (Santa Cruz) és a Spanyol teret. Továbbutazás a csodálatos andalúz tengerpartra, Costa del Sol-ra. Szállás Torremolinban (2 éj).

8. nap: Reggeli után pihenés a tengerparton, vagy egész napos fakultatív kirándulás Gibraltárba, a brit koronagyarmathoz. Séta a főtéren és a főutcán, majd ezt követően kisbuszokkal jutunk fel a Gibraltár sziklára, előbb az Európa Point-hoz, mely Gibraltár legdélibb csücske (egyben a farkatlan majmok otthona) és ahonnan jó és tiszta időben átlátunk Afrika partjaira, majd ellátogatunk a Szt. Mihály cseppkőbarlanghoz, ami kórházként működött a háborús időkben, ma pedig számos hangversenynek ad otthont.

9. nap: Reggeli után Rondába utazunk. A meredek sziklahasadék tetején álló város környezete az egyik legszebb egész Spanyolországban. 100 méter mély Tajo-szurdokot átívelő új híd a régi és az új városrészt köti össze. Séta az óváros megkapó hangulatú macskaköves sikátorai és szikrázóan fehér házi között. Továbbutazás a flamenco szülőhazájába, Granadába, ahol számos csodálatos szépségű műemlék található. Megtekintjük az óváros nevezetességeit, ahol megcsodálhatjuk a katolikus királyok által építtetett reneszánsz katedrálist, királyi kápolnát és sétálhatunk a régi mór városnegyedben, mely 1984 óta az UNESCO-világörökség része. Szállás Granadában (1 éj).

10. nap: Reggeli után megtekintjük Granada fő látványosságát, a lenyűgöző Alhambrát, az ókori Mór Monarchia szenthelyét. Figyelem! Az Alhambrában való jelentkezést már jelentkezéskor, de legkésőbb indulás előtt 2 hónappal foglalni kell (korlátozott létszám)! Búcsú Andalúziától és továbbutazás a Costa Blanca tengerpart felé, szállás Alicantén (1 éj).

11. nap: Reggeli után Valenciába utazunk, az ország 3. legnagyobb városába. A gazdag múltú Valencia a 14. és 15. században élte fénykorát. Ebből a korból maradt ránk a katedrális az El Miquelet harangtoronnyal és a Lonja – a régi selyembörze épülete. A látnivalók megtekintése után továbbutazás a Costa del Azahar (Narancsvirágpart) mentén. Szállás a Calellában (2 éj).

12. nap: Reggeli után pihenés a tengerparton, vagy fakultatív kirándulás Barcelonába, ahol autóbuszos és gyalogos városnézés keretében a legfőbb nevezetességek (Sagrada Familia templom, Gaudi házak, Kolombusz szobor, Rambla) megtekintése. A látnivalók megtekintése után ellátogatunk a katalánok legismertebb kegyhelyére, a lenyűgöző sziklakolostorhoz, Montserratra. Figyelem! A Sagrada Familia templomba való jelentkezést már jelentkezéskor foglalni kell (korlátozott létszám)!

13. nap: Reggeli után elhagyjuk Spanyolországot és a Francia Riviéra egyik legszebb és leghíresebb városán, Nizzán keresztül Monacóba látogatunk, melyet egy fantasztikus hegyi úton keresztül közelítünk meg. Rövid városnézés Monacóban, a kaszinó megtekintése és séta a kikötőben. Tranzitszállás az olasz Riviérán (1 éj).

14. nap: Reggeli után hazautazás Olaszországon és Ausztrián keresztül rövid pihenőkkel. Érkezés Veszprémbe az OMV-benzinkúthoz, az esti órákban.

A programok sorrendje felcserélődhet!
       
Egyágyas felár: 99.900 Ft/fő
Felnőtt pótágykedvezmény: 12.000 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza:
- az autóbusz költségeit
- a 13 éjszaka szállást, félpanzióval
- a felsorolt programokat
- a sztornóbiztosítást
 -az idegenvezető és helyi idegenvezető költségeit

A részvételi díj NEM tartalmazza:
- a kötelező BBP biztosítást: 550 Ft/fő/nap
- a belépődíjakat
- a fakultatív programot az El Escorial-ba és Segoviaba: 10.900/fő + belépők
- a fakultatív programot Gibraltárba (kisbuszokkal együtt): 12.900/fő
- az Alhambra belépőjegyét: 9.900 Ft/fő
- a fakultatív programot Barcelonába és Montserratba: 9.900 Ft/fő
- a Sagrada Familia belépőjegyét: 8.900 Ft/fő
- az idegenforgalmi adót a körút során

Felszállási lehetőségek: Szombathely, Sárvár

Indulás:2018. október 7.
Indulás:2018. október 20.

Foglalás

Spanyolországi nagy körutazás
  • Személyes adatok
  • Név:
  • Telefon:
  • E-mail:
  • Létszám
  • felnőtt:
  • gyermek 0-2 éves:
  • gyermek 2-12 éves:
  • gyermek 12-16 éves:
  • Megjegyzés: