Keresés
HÍRLEVÉL

Róma, az örök város - Velence - Firenze - Padova

Partnerirodák ajánlatai|

Jellemzők
OrszágOlaszország
Időpont2018. május 4-9.
Utazáslégkondicionált autóbusszal
Elhelyezéshotel***/****
Ellátásreggeli
Fakultatív vacsora18900 Ft/fő/4 vacsora

Program:

1. nap: A csoport reggel 5.45 órakor indul Veszprémbôl, az OVM-benzinkúttól. Utazás Ausztrián keresztül rövid pihenôkkel. Érkezés a Velence környéki szállásra a délutáni órákban. Este rövid városnézés Velencében (Szent Márk tér, Dózse palota, Sóhajok hídja, Canal Grande stb.) (1 éj). 

2. nap: Reggeli után továbbutazás az Appenninek csodálatos tájain keresztül Rómába, majd a falakon kívüli Róma (Szt. Pál-katedrális, Lateráni Szt. János bazilika, szent lépcsõ) megtekintése helyi magyar idegenvezetőnkkel. Szállás elfoglalása Rómában (3 éj).

3. nap: Reggeli után egész napos városnézés helyi magyar idegenvezetõnkkel az antik-reneszánsz Rómában (S. Pietro in Vincoli-bazilika, Colosseum, Forum Romanum, Capitolium, Velence tér, Victor Emanuelle-emlékmû, autóbuszos panorámikus városnézés, Trevi-kút, Spanyol-lépcsô, Popolo-tér, S. Maria Maggiore-templom), ill. szabadprogram.

4. nap: Reggeli után helyi magyar idegenvezetõnkkel a barokk Róma megtekintése (Pantheon, Navona tér), majd látogatást teszünk a Vatikán területén, ahol legelôször a híres Vatikáni Múzeumokba látogatunk, mely olyan csodálatos remekmûveket tartalmaz, mint a Raffaelo-stanzák, a híres Laokoón-szoborcsoport, a belvederi Apolló-szobor és a világhírû Sixtusi- kápolna. Ezután a világ legnagyobb székesegyházának, a Szent Péter-bazilikának a megtekintése következik, mely hasonló nagy remekmûveket tartalmaz. 

5. nap: Reggeli után utazás Toszkána fővárosába, Firenzébe. Az Arno folyó két partján elterülő várost hosszú ideig a Medici család uralta. A várost a „reneszánsz bölcsőjeként” is emlegetik, melynek történelmi belvárosát az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánította. Megtekintjük a Santa Croce-templomot, az impozáns dómot és keresztelőkápolnát, a Piazza della Signoria teret és a Ponte Vecchio-t. A látnivalók megtekintése után szabadprogram, illetve lehetőség nyílik a város panorámájában gyönyörködni a harangtoronyból ill. a kupola tetejéről, vagy megtekinteni a világhírű Uffizi képtárat. Szállás Bologna környékén (1 éj). 

Figyelem: az Uffizi képtárat már jelentkezéskor foglalni kell (korlátozott létszám)! 

6. nap: Reggeli után rövid városnézés Padovában, Szent Antal városában. A városnézés során a legfõbb nevezetességek (Szent Antal-bazilika, Prato della Valle tér) megtekintése, majd hazautazás Ausztrián keresztül rövid pihenőkkel. Megérkezés Veszprémbe, az OVM-benzinkúthoz az esti órákban.

A programok sorrendje felcserélődhet!

Félpanziós felár: 18.900 Ft/fő / 4 vacsora 

A részvételi díj tartalmazza:
-az autóbusz költségeit
- a 5 éjszaka szállást, reggelivel
- a felsorolt programokat
- a sztornóbiztosítást
- a csoportvezető és a helyi idegenvezetők költségeit Rómában (3 napra) és Firenzében
- Rómában, buszunk belvárosi közlekedésének engedélyét

A részvételi díj NEM tartalmazza:
- a kötelező BBP biztosítást: 565 Ft/fő/nap
- a belépődíjakat és a hajójegy árát
- az idegenforgalmi adót Velencében és Rómában

Fel-, leszállási lehetőségek: Jánosháza, Duka, Sárvár, Szombathely

Indulás:2018. szeptember 28.
Indulás:2018. október 3.

Foglalás

Róma, az örök város - Velence - Firenze - Padova
  • Személyes adatok
  • Név:
  • Telefon:
  • E-mail:
  • Létszám
  • felnőtt:
  • gyermek 0-2 éves:
  • gyermek 2-12 éves:
  • gyermek 12-16 éves:
  • Megjegyzés: