Keresés
HÍRLEVÉL

Mesebeli India I - barangolás az Arany Háromszög mentén

Partnerirodák ajánlatai|Ázsia|Ázsia » India

Ár:212.900Ft-tól /fő
további információt kérek
Jellemzők
OrszágIndia
Időpont2019. január 27- február 04.
Utazásrepülővel 1 európai átszállással Indiába, a helyszínen légkondicionált autóbusszal
Elhelyezés2 ágyas szobákban
Ellátásfélpanzió

Program: 

1. NAP:

Elutazás Budapestről egyszeri átszállással Delhibe.

2. NAP: JAIPUR

Érkezés India fővárosába a kora reggeli órákban, majd továbbutazás Jaipur irányába, pihenés az autóbuszon. Kora délután érkezés a híres „rózsaszín” városba. Az első programunk a város környékén található Gaitor (művészi uralkodói síremlékek) megtekintése. Ezt követően még megnézzük a maharadzsa elbűvölő városi palotaegyüttesét is. Ezen a napon viszonylag korán nyugovóra térünk, hiszen az előző éjszakai repülés miatt fáradt lesz a csoport (2 éj).

3. NAP: JAIPUR, AMBER-ERŐDPALOTA

Egész napos városnézés Jaipurban és környékén. Az autóbuszból megcsodáljuk a falakkal körülvett óváros jellegzetes rózsaszínű házsorait, a városkapukat, fotószünetet tartunk a különleges, indo-szaracén stílusban épült Albert Hallnál. A rengeteg pompás látnivaló közül megnézzük a régi India fejlett csillagászati ismereteit bizonyító ősi obszervatóriumot (Jantar Mantar), valamint a világhírű Szelek palotáját (ez utóbbiba is lesz idő bemenni, amire általában csak kevés turistacsoportnak van lehetősége). Természetesen a bazárlátogatás sem maradhat ki a programból.

Délután néhány Jaipur körüli látnivalóval ismerkedünk. Először fotószünet tartunk a romantikus Jal Mahalnál; a festői tavi kastély szinte úszik a Man Sagar-tó vizén.

Ezután felmegyünk a Jaipur fölé emelkedő Jaigarh-erődbe (gyönyörű panoráma Jaipurra és a közeli Amber-erődpalotára). Itt található a világ legnagyobb kerekes ágyúja.

Innen továbbutazunk a közeli kisvárosba, Amberbe, hogy közelről is megcsodálhassuk a hatalmas XVI. századi erődpalotát, amely a maharadzsa székhelye volt, mielőtt megépült a jaipuri városi palota. A kívülről talán kevésbé látványos erődkomplexum belül rengeteg kincset rejt, valóságos paradicsoma a művészetek kedvelőinek. A részvételi díj tartalmazza a feljutást az erődhöz dzsipekkel, de valószínűleg lesz lehetőség a bejáratot elefántháton is megközelíteni. Ennek felára kb. 10 USD/fő.

4. NAP: SISODIA-KERT, FATEHPUR SIKRI

Búcsú Jaipurtól, utazás Agra irányába. Jaipurt elhagyva látogatást teszünk egy szép kertben, melyet a XVIII. században az akkori jaipuri maharadzsa építtetett a feleségének, Sisodiának.

Kora délután megállunk egy Sikri nevű falu mellett, ahol az 1570-es években Akbar császár felépíttette pompás uralkodói rezidenciáját. Néhány év múlva a császár elköltözött, a palotaegyüttest többé nem használták. Fatehpur Sikri ettől függetlenül lenyűgőző, több mint 400 év után is nagyszerű állapotban van. Az egykori uralkodói székhely és mellette lévő impozáns mecset megtekintése után továbbutazás Agrába, szállás (3 éj).

5. NAP: SIKANDRA, AGRA

Egész napos program Agrában és környékén. Először a szomszédos Sikandrában megtekintjük Nagy Akbar császár impozáns mauzóleumát, majd a hatalmas Agrai erőd meglátogatása következik. Benne található Akbar császár gyönyörű palotakomplexuma. Ezután a mogul építészet gyöngyszemét, Itimád-ud-Dauláh síremlékét nézzük meg („márvány ékszerdoboznak” is szokták nevezni).

A délutáni program fő attrakcióját a Taj Mahal megtekintése jelenti. A lenyűgöző méretű, fehér márványból készült építmény szépségét nem lehet leírni, látni kell. Nem véletlenül választották be néhány éve a mostani világ 7 csodája közé.

6. NAP: GWALIOR

Szabad program Agrában, pihenés a szállodában.

Fakultatív program: Gwalior

Egész napos kirándulás egy ősi, történelmi hangulatú városba, Gwaliorba (jó 3 órás utazás). Gwalior fő nevezetessége a hegyre épült, rendkívül látványos középkori erődkomplexum. Az erőd masszív falai egészen különleges templomokat és palotákat őriznek. Az erődkomplexum megtekintése után megnézzük a fényűző Jai Vilas palotát is.

A fakultatív program ára: 11.000 Ft + belépődíjak (garantált indulás).

7. NAP: MATHURA, DELHI (BAHAI-TEMPLOM)

Utazás Delhi irányába. Útközben pihenő Mathurában, a hinduizmus egyik legfontosabb zarándokhelyén, Krishna születési helyén. Látogatás a Krishna-templomban, majd továbbutazás India fővárosába.

Delhi külvárosában megnézzük a város egyik leglátványosabb építményét, a Sydney-i Operaházra emlékeztető, lótuszvirág formájú Bahai-templomot. Szállás Delhiben (2 éj).

8. NAP: DELHI

Egész napos városnézés India fővárosában, melynek során mind Ódelhi, mind Újdelhi legfontosabb nevezetességeit látni fogjuk. A főbb attrakciók a következők: a hatalmas Vörös erőd, a Jama Masjid (India legnagyobb mecsete), Raj Ghat (Gandhi emlékműve), Lakshmi Narayan-templom (az egyik legszebb hindu templom), India-kapu, Parlament, Elnöki palota és a Qutab Minar komplexum (a XII. századi 72 méter magas győzelmi toronnyal).

9. NAP:

Kora reggel transzfer a repülőtérre, elutazás Indiából. Érkezés Budapestre a kora délutáni órákban.

Szállás: 7 éj­sza­ka 4 csil­la­gos szál­lo­dák­ban, két­ágyas, für­dő­szo­bás szo­bák­ban. (Indiában a 4 csil­la­gos szállodák Euró­pában inkább erős 3 csil­la­gos szintnek felelnek meg.)

Ellátás: Félpanzió a 2. nap vacsorájától a 9. nap reggelijéig (7 büfévacsora  /7 reg­geli: 6 büféreggeli és 1 csomagolt reggeli, amit a hazautazás napján a korai indulás miatt kapnak utasaink). Termé­sze­tesen a repülő­gépen is szolgálnak fel a nap­szaknak megfe­lelő étkezést.

Utazás: Menetrend szerinti repülőjáratokkal Delhibe és vissza (egyszeri átszál­lás­sal). Indiában lég­kon­dicio­nált autó­busszal történik az utazás. Az Arany Három­szög városai 200-250 km-re vannak egymástól, ami 5-6 órás autó­buszos uta­zást jelent.

A részvételi díj tartalmazza: a repülőjegyeket, a 7 éj­sza­kai szál­lást fél­pan­zióval, a transz­fe­re­ket, a helyi autó­buszos közle­kedést, az út­le­mon­dá­si biz­to­sí­tást, a magyar nyelvű ide­gen­ve­ze­tő­t a bu­da­pesti indu­lástól a bu­da­pesti érke­zésig, a helyi idegen­ve­ze­té­seket és a fel­so­rolt progra­mo­kat, de nem tartal­mazza a belé­pő­dí­ja­kat.

A részvételi díj nem tartalmazza: repülőtéri illetéket (kb. 88.000 Ft/fő), betegség -baleset- poggyászbiztosítás (450 Ft/fő/nap), vízumdíj (50 USD/fő)

Egyágyas felár: 82.000 Ft/fő 

A hely­színen borra­valót illik adni a gépko­csi­ve­ze­tőnek és a helyi ide­gen­ve­ze­tők­nek. Utason­ként összesen kb. 25 dollárra kell számítani.

Indulás:2019. január 27.
Indulás:2019. február 04.

Foglalás

Mesebeli India I - barangolás az Arany Háromszög mentén
  • Személyes adatok
  • Név:
  • Telefon:
  • E-mail:
  • Létszám
  • felnőtt:
  • gyermek 0-2 éves:
  • gyermek 2-12 éves:
  • gyermek 12-16 éves:
  • Megjegyzés: