Keresés
HÍRLEVÉL

Krakkó és Dél-Lengyelország kincsei

Partnerirodák ajánlatai|Európa » Lengyelország

Jellemzők
OrszágLengyelország
Időpont2018. július 20-24.
Utazásautóbusszal
Elhelyezés2 ágyas szobák
Ellátásreggeli
Fakultatív vacsora22900 Ft/fő/4 vacsora

Lengyelország nagyon sok értéket tartogat a külföldi látogató számára- többet, mint azt általában hiszik, változatosabbat, mint amennyire ismerik. Mindenki megtalálhatja azt az ember alkotta vagy természeti szépséget, mely biztosítja, hogy az utazás igazi kulturális élményekben gazdag legyen. Az egyedi hangulatot árasztó városok és falvak, régi várak, csodálatos paloták, és kastélyok mutatják a viharos múlt harcait és örökségét és az elődök tehetségét és életét. A csodás értékek mellett Lengyelország azért is figyelemre méltó, mert a rendszerváltás után igen gyorsan talpra állt és ma, földrajzi elhelyezkedését illetően, mint egy összekötő kapocs működik Kelet- és Nyugat-Európa között.

Program:

1. nap: Elutazás 5.45 órakor Veszprémből, az OMV-benzinkúttól. Utazás rövid pihenőőkkel Lengyelországba. Megérkezés Zakopanéba, mely a Tátra lábánál fekvő egyik legismertebb üdülőváros, amit Lengyelország téli fővárosának is szoktak nevezni. Séta a városban, majd kirándulás siklóval a Gubalowka hegycsúcsra, ahonnan páratlan kilátás nyílik a városra és a környező 2 000 méter magas hegycsúcsokra. Szállás Zakopanéban (1 éj). 

2. nap: Reggeli után szabadprogram illetve vásárlási lehetõség a lengyel Tátra fõvárosában, Zakopanéban, majd a déli órákban utazás a festõi környezetben épült gótikus nedeci várhoz. A felsõvárból lenyûgözõen szép körpanoráma nyílik a Pieniny-hegység tájaira, a közeli, duzzasztásokkal keletkezett víztározókra és az egykori czorsztyni határvár romjaira. Ezt követõen tutajtúra a Dunajec folyó festõi kanyonjában, ahol alkalom nyílik megcsodálni a Pieninek két oldalt emelkedõ, több száz méterre a kanyon fölött magasodó varázslatos sziklaormait és megismerni a Pieniny Nemzeti Park legszebb tájait. Továbbutazás és szállás Krakkóban (3 éj). 

3. nap: Reggeli után városnézés Lengyelország egykori királyi fõvárosában, Krakkóban. A város a Visztula két partján fekszik, felbecsülhetetlen értékû kulturális és mûvészi alkotásairól híres. Fõtere Európa legnagyobb városi piactere, mely az Óváros legrégibb része. Közepén áll a Posztócsarnok, mely a 14. századtól a városi kereskedelem központja volt. Az óváros legértékesebb egyházi mûemléke a Mária-templom, mely ma is Európa legnagyobb gótikus faragott faoltárával rendelkezik. Megtekintjük a fõtértõl nem messze található 1364-ben alapított, és Európa egyik legrégibb felsõoktatási intézményét is, a Jagelló Egyetemet. Délután szabadprogram ill. fakultatív programlehetõség Auswitz-ba. A legnagyobb német koncentrációs táborban több mint 1,5 millió fogoly, többségükben Lengyelországból és Közép-Európa más országaiból ide hurcolt zsidó halt meg. Figyelem: a fakultatív kirándulást már a jelentkezéskor foglalni kell (korlátozott létszám)!

4. nap: Reggeli után folytatjuk városnézésünket Krakkóban, ellátogatunk a Wawel épületegyütteséhez, mely a lengyel királyok és püspökök székhelye volt. A mûkincsekben gazdag reneszánsz Királyi Palota és a székesegyház megtekintése, itt koronázták a lengyel királyokat, és itt van végsõ nyughelyük is, de a mai napig ide temetik a krakkói püspököket is. Délután kirándulás a világ egyik legrégibb, a 13. század óta megszakítás nélkül mûködõ sóbányájába, Wieliczkába, mely egyben az UNESCO-világörökség része is. A sóbánya mélyén 3,5 km hosszan ritka élményt nyújtó sóba vájt folyosók, egyedülálló, sóból faragott szobrok láthatók. A sóbánya legérdekesebb része a 101 méteres mélységben található Szent Kinga-kápolna a sótömbbõl kifaragott csillárral és szobrokkal. 

5. nap: Reggeli után hazautazás. Útközben látogatás Kalwaria Zebrzydovskába, mely évszázadok óta Dél-Lengyelország híres vallási központja és gyakran látogatott búcsújáróhely ezért évente több millióan keresik fel. Az itt található Bernátrendi kolostor és hozzá tartozó park az UNESCO világörökség része. Továbbutazás Wadowicebe, II. János Pál pápa szülõvárosába. A barokk Szûz Mária- bazilika megtekintése, ahol a leendõ pápát megkeresztelték, majd felkeressük a pápa, emlékmúzeummá alakított szülõházát. Hazautazás rövid pihenõkkel, megérkezés Veszprémbe, az OMV-benzinkúthoz az esti órákban.

A programok sorrendje felcserélõdhet!

Elhelyezés:
- Zakopanéban (1 éj): csodálatos környezetben fekvõ hotel***, igényesen berendezett 2-3 ágyas szobákban, fürdõ/WC, hajszárító, telefon, Sat-TV
- Krakkóban (3 éj): hotel***, igényesen berendezett 2-3 ágyas szobákban, fürdõ/WC, telefon, TV

(A szállásokon a 3. ágyon csak gyermek helyezhetõ el)

Ellátás:svédasztalos reggeli ill. fakultatív 3-fogásos menüvacsora

Utazás: nyugati típusú luxusautóbusszal (audio-, DVD-, videorendszer, büfé, WC, légkondicionálás)

Ingyenes fel-leszállási lehetőség: Sárvár, Szombathely, Csorna, Mosonmagyaróvár

Félpanziós felár:22.900 Ft/fő/4 vacsora

Egyágyas felár: 39.900 Ft/fő

Gyermek pótágykedvezmény: 8.000 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza:az autóbusz költségeit, a 4 éjszaka szállodai elhelyezést reggelivel, a felsorolt programokat, a sztornóbiztosítást, az idegenvezető költségeit

A részvételi díj NEM tartalmazza: a kötelező BBP biztosítást: 565 Ft/fő/nap, a belépődíjakat, a fakultatív kirándulást Auschwitzba 10 900 Ft/fő + belépők

Indulás:2018. július 20.
Indulás:2018. július 24.

Foglalás

Krakkó és Dél-Lengyelország kincsei
  • Személyes adatok
  • Név:
  • Telefon:
  • E-mail:
  • Létszám
  • felnőtt:
  • gyermek 0-2 éves:
  • gyermek 2-12 éves:
  • gyermek 12-16 éves:
  • Megjegyzés: