Keresés
HÍRLEVÉL

Karneváli hétvége Olaszországban -San Daniele, Velence

Új ajánlataink|Társasutazások

Jellemzők
OrszágOlaszország
Időpont2019. február 23-24.
Utazásautóbusszal
Elhelyezésszálloda
Ellátáselső nap ebéd, második nap reggeli

Program

1.nap: Indulás kora reggel Szombathelyről, az MMIK parkolójából.  Rövid megállókkal érkezés a déli órákban San Daniele-be, a festői szépségű középkori városkába, mely egy dombtetőn épült és a levegőn szárított sonkájáról híres. Olaszországban csak Pármában készítenek még ilyen módszerrel sonkákat. A Felső-városában megtekintjük a Pellegrino di San Daniele freskóival díszített kápolnát, amelyet a helyiek a saját Sixtus-i kápolnájukként tisztelnek. A rövid városnéző séta után szabadidő, melynek keretében megkóstolhatjuk a legfinomabb Friuli borokat és proseccokat, majd látogatás a Prosciutteria Dok Dall’Ava sonkaüzemben, ahol egy tipikus sonkás ebédet fogyaszthatunk el, valamint nemcsak sonkát, de további finomságokat is vásárolhatunk. Továbbutazás szálláshelyünkre Lido di Jesolo-ba. Szállás (1éj).

2. nap: Reggeli után indulás Punta Sabbioni-ba, a Jesolo-i földnyelv végén található hajókikötőbe, majd áthajózás Velencébe, ahol megtekintjük a karnevál egyik fő eseményét az „Angyal repülését”, melynek eredete a XVI. századig nyúlik vissza, amikor is egy ismeretlen vendég kötélen ereszkedett a Szent-Márk tér közepére. Minden évben az előző évi karnevál szépe ereszkedik le a Szent-Márk Székesegyház 99 méter magas tornyáról egy drótkötél segítségével miközben Franz Schubert Ave Maria című műve szól. Ezt követően megcsodáljuk a Szent Márk teret a Szent Márk Bazilikával, a Campanile-vel, az Óratoronnyal. Az érdeklődők megtekinthetik a Doge-palota termeit is (önállóan), majd közösen elsétálunk a Rialtó hídig, ahonnan a Grand Canal pompás palotáit csodálhatjuk meg és nézelődhetünk a Rialtó melletti árusoknál. A délutáni órákban visszautazás hajóval Punta Sabbioni-ba, majd  indulás hazafelé. Érkezés Szombathelyre a késő esti órákban.  

Utazás: autóbusszal

Szállás: Lido di Jesolo

Elhelyezés: 2 ágyas, zuhanyzós szállodai szobákban

Ellátás: első nap ebéd, második nap reggeli

Egyágyas felár: 14.900,- Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza az utazást, a megadott ellátást a stornóbiztosítást és az idegenvezetés költségét. A részvételi díj nem tartalmazza a BBP biztosítást (1.000,-Ft/fő) és a hajójegy árát (kb. 20 €/fő).

 Előfoglalási részvételi díj 2019. január 31-ig: 34.900 Ft/fő 

 Részvételi díj 2019. január 31. után: 39.900 Ft/fő

Indulás:2019. február 23.
Indulás:2019. február 24.

Foglalás

Karneváli hétvége Olaszországban -San Daniele, Velence
  • Személyes adatok
  • Név:
  • Telefon:
  • E-mail:
  • Létszám
  • felnőtt:
  • gyermek 0-2 éves:
  • gyermek 2-12 éves:
  • gyermek 12-16 éves:
  • Megjegyzés: