Keresés
HÍRLEVÉL

Japán, a felkelő nap országa

Partnerirodák ajánlatai

Ár:674.000Ft-tól/fő
további információt kérek
Jellemzők
OrszágJapán
Időpont2019. mrácius 20-29.
Utazásmenetrend szerinti repülőjáratokkal
Elhelyezés2 ágyas szobák
Ellátásreggeli

1. NAP:

Elutazás Budapestről egyszeri átszállással Tokióba.

2. NAP: TOKIÓ

Megérkezés Tokió nemzetközi repülőterére a késő délutáni órákban (helyi idő szerint), transzfer a tokiói szállodába (4 éj).

3. NAP: TOKIÓ

8-9 órás városnézés a japán fővárosban, a világ egyik legnagyobb metropoliszában. Először látogatás a Meiji-szentélyben, majd séta a Császári Palota előtti téren. Kora délután sétahajózás a Sumida folyón, majd Tokió legrégibb és legnépszerűbb buddhista templomával, az Asakusa-templommal ismerkedünk (apró ajándékboltok sokasága). Végül felmegyünk a 2012 májusában átadott Skytree toronyba, mely 634 méteres magasságával a világ legmagasabb tornyaként került be a Guinness Rekordok könyvébe. A 350 méter magasan lévő kilátóteraszról lebilincselő panoráma nyílik az egész városra, a modern felhőkarcolók sokaságára. Tiszta időben még a Fuji is látszik. (A Skytree belépőjegy foglalása legkorábban csak 6 hónappal a látogatás napját megelőzően lehetséges, ezen katalógusunk megjelenése után, így a japán partnerirodánk is ezekkel a feltételekkel tudja a csoportbelépőket lekérni és nagy eséllyel visszaigazolni. Amennyiben valamilyen oknál fogva nem sikerül a csoportfoglalás a Skytree toronyba, a párizsi Eiffel-torony mintájára épített Tokió-torony 150 méter magas kilátóteraszáról gyönyörködhetnek a panorámában.)

Este fakultatív lehetőség idegenvezetőnkkel kipróbálni az érdekes és modern japán metróközlekedést: utazás Tokió központjába, séta a Ginza negyedben.

4. NAP: KAMAKURA, TOKIÓ

Félnapos kirándulás egy közeli kisvárosba, a Csendes-óceán partján fekvő Kamakurába. Ez a város a XII. század végétől közel 150 éven keresztül Japán katonai vezetőjének, a sógunnak volt a székhelye. Ebből a korszakból származnak értékes műemlékei. Látogatás a Tsurugaoka Hachimangu szentélyben, majd a Kotokuin templom területén lévő Nagy Buddha-szobor megtekintése (11 méter magas bronzszobor a XIII. századból). A városka megismerése után visszautazás Tokióba.

Délután szabad program. Lehetőség Tokió városának egyéni bebarangolására, az előző napon megismert metróközlekedéssel önállóan is könnyű a város felfedezése. Természetesen idegenvezetőnk segítséget nyújt és programokat ajánl.

5. NAP: NIKKO, CHUZENJI-TÓ, KEGON-VÍZESÉS

Fakultatív program: Egész napos kirándulás egy nagy hegyek között fekvő kisvárosba, Nikkóba, és a körülötte fekvő nemzeti parkba. Látogatás a meseszép Toshogu-szentélyben. Ez az épületegyüttes a XVII. századi japán művészet talán legpompásabb alkotása.

Nikko felett, közel 1300 méter magasan található egy vadregényes hegyi tó (a Chuzenji-tó), ahová egy panorámaút vezet fel. Séta a tóparton, majd a 100 méter magasból lezúduló Kegon-vízesés megtekintése (Japán egyik leglátványosabb vízesése).

A fakultatív program ára: 27.500 Ft (garantált indulás).

6. NAP: FUJI, HAKONE, SHINKANSEN (SZUPEREXPRESSZ)

Búcsú Tokiótól, utazás a Fujihoz, az ország legmagasabb hegycsúcsához, a japánok szent hegyéhez (3776 méter magas). Először a hegy lábainál lévő Fuji Információs Központban berendezett kis múzeumot nézzük meg, majd az autóbusszal 2000 méter feletti magasságba kapaszkodunk (szép időben a panoráma felejthetetlen). Délután barangolás a Fuji közelében lévő Hakone Nemzeti Parkban, mely természeti szépségei és gyógyforrásai miatt a tokióiak egyik kedvenc üdülőövezete. Hajózás a bájos Ashi-tavon, majd kabinos felvonóval felmegyünk a Komagatake-hegyre (vagy rövid pihenő az Owakudani-völgy forró kénes forrásainál). Továbbutazás Shinkansennel Kyotóba (3 éj). A körutazás egyik nagy élménye ez az utazás az egyes szakaszokon közel 300 km/óra sebességgel száguldó expresszvonattal.

Figyelem: a bőröndöket külön kocsival szállítják (1 bőrönd/fő engedélyezett).

7. NAP: KYOTO

A régi császári főváros, a másfél milliós Kyoto Japán műemlékekben leggazdagabb városa. A több ezer műemlék közül az egész napos városnézés során a következőket tekintjük meg: a Kiyomizu buddhista templom épületegyüttese (teraszáról gyönyörű panoráma a városra, a környék ódon házaiban rengeteg kézműves- és ajándékbolt), a Sanju-Sangendo csarnok (benne 1001 darab XIII. századi Kannon-szobor, középen az ezerkarú Kannon monumentális szobra), a Heian-szentély (pompás épületegyüttes elbűvölő kertekkel és tavakkal), a Nijo várkastély (a sógunok kyotói rezidenciája volt) és az Arany Pavilon (Yoshimitsu sógun aranylemezekkel borított nyaralója a világ egyik legszebb japánkertjében).

8. NAP: HIROSHIMA, MIYAJIMA

Szabad program Kyotóban, lehetőség egyénileg felfedezni a város további nevezetességeit (pl. Ryoanji vagy Tofukuji zen templomok száraz-kertje, Ginkakuji ezüst pagoda, az egykori császári palota parkja, városi botanikus kert, Kyoto-torony, Gion gésanegyed, Kawaramachi bevásárló utca stb.).

Fakultatív program: Hiroshima, Miyajima-sziget

Egész napos kirándulás Shinkansennel Nyugat-Japán legnagyobb városába, Hiroshimába, mely 1945-ben a világ első atombomba-támadásának színhelye volt. Látogatás a robbanás epicentruma közelében berendezett Béke Emlékparkban (emlékművek, érdekes emlékmúzeum). Délután kirándulás komppal a japánok szent szigetére, Miyajimára, az Itsukushima-szentély megtekintése (az ország egyik legidillikusabb helye).

A fakultatív program ára: 96.400 Ft (garantált indulás).

9. NAP: NARA, OSAKA

Elutazás a közeli Narába, mely az első egységes japán állam központja volt 1250 évvel ezelőtt. Séta egy kellemes parkban, ahol több száz szelíd őz szabadon kószál, majd Japán egyik legjelentősebb műemlékét nézzük meg, a Todaiji-templomot. A hatalmas, fából készült főépületben található Japán legnagyobb bronzból készült Buddha-szobra (16 méter magas). Ezután ismerkedés a Kasuga-szentéllyel, majd továbbutazás Osakába. A modern metropolisz az ország második legfontosabb gazdasági és kereskedelmi központja Tokió után. Látogatás az impozáns osakai várkastélyban (látványos kiállítások, szép park), majd a város harmadik évezredet idéző kilátópontja következik, mely két egymás melletti felhőkarcoló tetejét összekötő teraszon található.

Este transzfer a repülőtérre, elutazás Osakából egyszeri átszállással Budapestre.

10. NAP:

Érkezés Ferihegyre a kora délutáni órákban.

A részvételi díj tartalmazza: a repülőjegyeket, a helyi autó­buszt, a szuperexpressz jegyet a Fujitól Kyotóig, a 6 éj­sza­kai szál­lást büfé­reg­gelivel, az út­le­mon­dá­si biz­to­sí­tást, a fel­so­rolt progra­mo­kat, a helyi idegenvezető és a csoportkísérő költségeit, valamint a program szerinti belé­pő­dí­ja­kat a Skytree torony és az eset­le­ges metrójegyek kivételével.


A részvételi díj nem tartalmazza: a reptéri illetéket (kb 134.500 Ft/fő), a betegség-baleset-poggyászbiztosítást

Utazás: Bu­da­pest­ről Tokióba, illetve Osakából Buda­pest­re menetrend szerinti repülőjáratokkal (egyszeri át­szál­lás­sal). Japánban lég­kon­dicio­nált autó­busszal, a Fujitól Kyotóig pedig a híres expresszvonattal, a Shinkansennel.

Félpanziós felár: 48.200 Ft (5 ebéd)

 Egyágyas felár: 228.000 Ft

Indulás:2019. március 20.
Indulás:2019. március 29.

Foglalás

Japán, a felkelő nap országa
  • Személyes adatok
  • Név:
  • Telefon:
  • E-mail:
  • Létszám
  • felnőtt:
  • gyermek 0-2 éves:
  • gyermek 2-12 éves:
  • gyermek 12-16 éves:
  • Megjegyzés: