Keresés
HÍRLEVÉL

Isztriai-félsziget, az Adria ékköve

Partnerirodák ajánlatai|Európa|

Jellemzők
OrszágHorvátország
Időpont2018. szeptember 18-22.
Utazásautóbusszal
Elhelyezéshotel***
Ellátásfélpanzió

Program:

1. nap: Elutazás 5:45 órakor Veszprémből, az OMV-benzinkúttól. Utazás rövid pihenőkkel Horvátországba. Legelőször Rijekába látogatunk, mely a Monarchia idején Fiume városaként volt ismert, és Magyarország legnagyobb kikötője volt. Fénykorát is ekkor élte a város, ekkor épültek patinás villái, szállodái. Városnézésünk során megtekintjük az óváros legszebb és leghíresebb épületeit, majd sétálhatunk Rijeka híres főutcáján és élvezhetjük a kikötő fantasztikus hangulatát. Ezt követően felkeressük a Kvarner-öböl gyöngyszemét, Opatiját, mely a Monarchia egyik legnagyobb és legnyüzsgőbb üdülőhelye volt. A hegyoldalra felfutó gyönyörű villák és elegáns szállodák között csodálatos parkok és mediterrán növények találhatók. A város egyik híres látványossága a Lungomare, amit az Adria egyik legszebb parti sétányának neveznek ill. Opatija jelképnek tartott „Leány a sirállyal” c. szobor. Továbbutazás Porecbe, szállás (4 éj).

2. nap: Reggeli után megtekintjük az Isztria talán legszebb, legérdekesebb városát, Porecet. A város igazi kincse a világörökség részévé nyilvánított Szent Euphrasius-bazilika és a körülette álló épületegyüttes. Ezt követően hajókirándulás a Lim-fjordon, mely egy rendkívül egyedülálló természeti képződmény, amely a norvég fjordokra hasonlít. A 10 km hosszú, 600 méter széles és 30 méter mély kanyon festői környezete mindenkit elvarázsol. Végül a szirtfokra épült és a horvát tengerpart egyik legszebb és legromantikusabb városába, Rovinjba látogatunk. Zegzugos, macskaköves utcák, hangulatos házak, pálmafák, ódivatú kikötő, és az óváros dombja, jellemzi a várost. Rovinj leghíresebb látnivalója, és jelképe az óváros tetején álló Szent Eufémia templom ill. a műemlékekkel és elegáns öreg házakkal körülvett, tágas Tito tér. A tér előtt található a kikötő a mólókkal, ahol számos halászhajó, vitorlásjacht, motorcsónak és bárka látványában gyönyörködhetünk. A városnézést követően szabadidő a hangulatos tengerparti promenádon.

3. nap: Reggeli után pihenés a szállodában vagy fakultatív kirándulás Krk-szigetre, mely a horvát tengerpart legnagyobb szigete. A szigetre a Kvarner öböl felett húzódó, eredetileg Tito névre keresztelt impozáns Krk-hídon keresztül jutunk át. Felkeressük a sziget központját, Krk városát, mely műemlékekben is gazdag. Megtekintjük a városfallal körülvett, szűk sikátoros óvárosában fekvő székesegyházát, a Frangepán kastélyt, és a város főterét az óratoronnyal. Majd Punatra látogatunk, mely szűk utcácskáival, a jellegzetes boltíves tengerparti házaival, erkélyeivel és kocsmáival egy elragadó üdülőhely. Innen lehetőség nyílik áthajózni Kosljun-szigetére, ahol megtekintjük a ferences rendi kolostort. Végül felkeressük a festői halászfalut Vrbnik-et. Ez Krk-sziget legrégibb települése. A városka a glagolita íráskultúra elődjének számít valamint a sziget központi borvidéke. A lahtina szőlőfajtából, amely kizárólag itt terem állítják elő az egyik legismertebb száraz fehérbort Horvátországban. Felkeresünk egy hamisíthatatlan helyi konobát, ahol legelőször egy rövid filmbemutató keretén belül megismerhetjük a szőlőtermelés folyamatát, majd megkóstoljuk a helyi étel-és italkülönlegességeket.

4. nap: Reggeli után pihenés a szállodában ill. fakultatív programlehetőség Pulára és a Brioni-szigetekre. Pula az Isztriai-félsziget déli csücskében helyezkedik el, és több mint 3000 éves múltra tekint vissza. Látnivalói közül megtekintjük Sergius diadalívét, a híres római amfiteátrumot, a bazilikát, Pula főterét, melyen egykor a római kori fórum állt Augustus templomával. Ezt követően hajókirándulás a Brioni-szigetekre. A 14 szigetből álló szigetcsoport, melyből csak a legnagyobb, de egyben a legérdekesebb, a Nagy-Brioni látogatható. Ma egész területe nemzeti park, egykor pedig Tito jugoszláv államelnök hivatalos nyári rezidenciája volt. A kisvonatos túra során elénk tárul Brioni változatos növény-és állatvilága a szafari parkkal, majd megtekintünk egy bizánci erődítmény maradványait, a St. Germain templomot 1481-ből, valamint egy fotókiállítást is Tito Brijuniban címmel.

5. nap: Reggeli után búcsú az Isztriai-félszigettől, majd továbbutazás Zágrábba, a horvát fővárosba. Gyalogos séta az óvárosban, a Szent István székesegyház megtekintése. Ezt követően hazautazás rövid pihenőkkel. Érkezés Veszprémbe, az OMV-benzinkúthoz az esti órákban.

A programok sorrendje felcserélődhet!

Elhelyezés: Porecben, közvetlen tengerparti hotel***, mediterrán parkkal és saját kiépített kavicsos-homokos és betonos stranddal, igényesen berendezett 2-3 ágyas szobák, fürdő/WC, hajszárító, telefon, Sat-TV, széf. A szállodához édesvízi úszómedence is tartozik.

Ellátás: félpanzió (svédasztalos reggeli és svédasztalos vacsora)

A vacsoránál az italok (bor, sör, üdítő, ásványvíz) ingyenesek!

Utazás: nyugati típusú luxusautóbusszal (audio-, DVD-, videorendszer, büfé, WC, légkondicionálás)

Ingyenes fel-leszállási lehetőség: Márkó, Herend, Városlőd, Bakonygyepes, Devecser, Jánosháza, Duka, Sárvár, Szombathely, Körmend

Egyágyas felár: 16.900 Ft/fő

Félpanziós felár: 6.900 Ft/fő/4 vacsora

A részvételi díj tartalmazza: az autóbusz költségeit, a 4 éjszaka szállást, reggelivel, a felsorolt programokat, a sztornóbiztosítást, az idegenvezető és a helyi idegenvezetők költségeit

A részvételi díj NEM tartalmazza: a kötelező BBP biztosítást: kb. 550 Ft/fő/nap, a belépődíjakat, a fakultatív kirándulást a Krk-szigetre 9 900 Ft/fő + belépők, a fakultatív kirándulást Pulára és a Brioni-szigetekre 9 900 Ft/fő + belépők, az üdülőhelyi díjat 1 500 Ft/fő/4 éj

 

Indulás:2018. szeptember 18.
Indulás:2018. szeptember 22.

  

Foglalás

Isztriai-félsziget, az Adria ékköve
  • Személyes adatok
  • Név:
  • Telefon:
  • E-mail:
  • Létszám
  • felnőtt:
  • gyermek 0-2 éves:
  • gyermek 2-12 éves:
  • gyermek 12-16 éves:
  • Megjegyzés: