Keresés
HÍRLEVÉL

Florida

Partnerirodák ajánlatai|

Ár:522.000Ft-tól/fő
további információt kérek
Jellemzők
OrszágMexikó
Időpont2018. február 23 - március 05
Utazásmenetrend szerinti repülőjáratokkal, a programok során légkondis autóbusszal
Elhelyezésszálloda
Ellátásfélpanzió / all inclusive

1. nap
Elutazás Bu­da­pest­ről egy nyugat-európai át­szál­lás­sal Mexikóvárosba, a világ egyik legnépesebb váro­sába. Érkezés helyi idő szerint az esti órákban. Transzfer a szállodába (4 éj).

2. nap: Mexikóváros, Puebla
Délelőtt is­mer­ke­dés Mexikó fővárosával (Zócalo – a város hatalmas főtere; a ka­ted­rá­lis – Latin-Amerika egyik leg­na­gyobb temp­loma; Nemzeti Palota; Tenochtitlán, az azték főváros romjai stb.).
Ezután kirándulás Mexikó negyedik leg­na­gyobb váro­sába, Pueblába. Útközben szép kilátás nyílik az ország 5000 méter feletti hegycsúcsaira. Puebla óvárosa nagyszerűen megőrizte gyarmati jellegét. Vá­ros­né­zés: ka­ted­rá­lis, Szent Domonkos-temp­lom a meseszép Rózsafüzér-kápolnával, művésznegyed, színes házsorok a gyarmati korszakból stb. Visszautazás Mexikóvárosba a késő délutáni órákban.

3. nap: Mexikóváros, Cuernavaca, Taxco
Egész napos kirándulás a Sierra Madre hegyein keresztül a Mexikóvárostól délre fekvő Cuerna­va­cába, az örök tavasz váro­sába és Taxcóba, az ezüst­vá­ros­ba. Útközben fotószünet a mexikóvárosi Olimpiai Stadionnál és a modern mozaikokkal borított Egyetemi Könyvtár épületénél. Cuerna­va­cá­ban rövid séta a leg­fon­to­sabb ne­ve­ze­tes­sé­gek­hez (erőd­sze­rű ka­ted­rá­lis, Cortés palotája stb.), majd to­vább­uta­zás Mexikó egyik leg­szebb kisváro­sába, Taxcóba, mely már a gyarmati korban az ezüstbányászatnak köszönhette gaz­dagságát. Az utazókat elbűvöli a város fekvése, a kanyargós, macs­ka­kö­ves ut­cács­kák, a szebbnél szebb piros tetős, fehérre meszelt házak, az ezüstművesek boltjai, a tarka piac és a Santa Prisca-temp­lom, mely a churriguereszk stílus mesterműve.

4. nap: Teotihuacán, Guadalupe, Mexikóváros
Délelőtt kirándulás a több mint 1000 éves teotihuacáni romvárosba, mely annak idején már a bevándorló aztékokat is lenyűgözte (minden mexikói körutazás „kötelező” programja). Megcsodáljuk a Hold- és a Nap-piramist (az előbbi 46 méter, az utóbbi 65 méter magas, mindkettő megmászható), sétálunk a „Holtak utcáján” a Citadella nevű épü­let­együt­teshez és a Tollaskígyó temp­lomához. Vissza­út­ban meg­néz­zük a guadalupei régi és új bazilikát, amely Amerika leg­na­gyobb zarándokhelye (Szűz Mária XVI. századi megjelenésének helyszíne).

Délután lá­to­ga­tás a mexikóvárosi Chapultepec parkban lévő Nemzeti Antropológiai Múzeumban, Földünk egyik leggaz­dagabb régészeti múzeumában (a Kolumbusz előtti közép-amerikai civilizációk valóságos kincsesháza).

5. nap: Uxmal, Mérida
Transzfer Mexikóváros repülőterére, utazás Mé­ri­dá­ba, Yucatán állam főváro­sába. Kirándulás a szavannával körülvett Uxmalba, az egyik leglátvá­nyosabb maya romvárosba (Varázsló piramisa, Apácazárda, Tek­nős­béka háza, Kormányzó palotája, Nagy piramis). 

Ezután vá­ros­né­zés Méridában, melynek során látjuk Mérida elegáns főterét, a ka­ted­rá­list, a gyönyörű városházát, Montejo XVI. századi házát (a város első spanyol kormányzója volt), valamint a híres Montejo sugárutat tele szebbnél szebb palotákkal. Méridát „fehér városnak” is szokták nevezni tiszta, rendezett utcái és jól karbantartott épületei miatt. Szállás Méridában (1 éj).

6. nap: Izamal, Chichén Itzá, Cancún
Utazás a Yucatán-félsziget szavannáin és maya indiánok lakta falvakon keresztül Izamalba, a „sárga városba”. A Szent Antal-kolostor meg­te­kin­té­se, majd Chichén Itzá, a maya föld leg­lá­to­ga­tot­tabb romvárosa következik. A régészeti körzet bejárása során látjuk a Csillagvizsgáló épületét, a Kukulkán piramist, a Labdajáték terét, a Harcosok temp­lomát és a Szent kutat, ahol az indiánok emberáldozatokat mutattak be az Esőistennek.

Délután to­vább­uta­zás Mexikó világhírű üdülő­öve­ze­tébe, a Maya Riviérára. Szállás a Karib-tenger partján fekvő Cancúnban (4 éj).

7. nap: Cancún, Xcaret
Pihenés a karibi ten­ger­parton.
Fakultatív program: Xcaret
Délelőtt elutazás a Maya Riviéra egyik legkü­lön­le­gesebb attrakciójához, a Xcaret öko-régészeti tematikus parkba. Ízelítő a park kínálatából: maya romok, rekonstruált maya falu, állatkert közép-amerikai állatokkal, lovasbemutató, akvárium, delfinek, botanikus kert, múzeum a maya romvárosok makettjeivel, lagúna fürdési és búvárkodási lehe­tő­séggel, föld alatti patak, ten­ger­par­ti strand stb. Este részvétel egy látvá­nyos előadáson, ahol Mexikó története elevenedik meg az indiánok labdajátékaitól kezdve a spanyol hódításon keresztül a spanyolok és az indiánok keveredéséig. Az előadás második része egy fe­lejt­he­tet­len bemutatója a mexikói nép­vi­se­letek­nek, népzenéknek és néptáncoknak.

A fakultatív program ára: kb. 129 USD belépődíjjal együtt (a helyszínen fizetendő) – ga­ran­tált indulás. Figyelem: a fenti ár min. 5 fő esetén érvényes. Kisebb létszám esetén is indul a program, de abban az esetben az ár valamivel több a magasabb transzferköltség miatt.

8. nap: Cancún, Tulum
Pihenés a karibi ten­ger­parton.
Fakultatív program: Tulum

Félnapos kirándulás Tulum maya romváro­sába. A romok igazi vonzerejét azok fekvése adja. A legépebben megmaradt épü­let­együt­tes (az El Castillo) egy, a Karib-tenger fölé emelkedő 25 méter magas sziklán talál­ható.

A fakultatív program ára: kb. 55 USD belépődíjjal együtt (a helyszínen fizetendő) – ga­ran­tált indulás. Figyelem: a fenti ár min. 5 fő esetén érvényes. Kisebb létszám esetén is indul a program, de abban az esetben az ár valamivel több a magasabb transzferköltség miatt.

9. nap: Cancún
Szabad program, pihenés a karibi ten­ger­parton, illetve ide­gen­ve­ze­tőnk­kel fakultatív lehe­tő­ség egy újabb kirándulásra.

10. nap: Cancún
Szabad program, majd a délutáni órákban transzfer a cancúni repülőtérre, elutazás Buda­pest­re.

11. nap:
Érkezés Ferihegyre a délutáni órákban.

A részvételi díj tartalmazza: a repülőjegyeket, beleértve a belső járatot is, a helyi autó­buszt, a 9 éj­sza­kai szál­lást a fent megadott ét­ke­zések­kel, az út­le­mon­dá­si biz­to­sí­tást, a fel­so­rolt progra­mo­kat belépődíjakkal, valamint a helyi idegenvezető és a csoportkísérő költségeit.

A részvételi díj nem tartalmazza: a reptéri illetéket (kb- 103.200 Ft/fő) és a betegség-baleset-poggyászbiztosítást

Szállás: 5 éj­sza­ka 4 csil­la­gos szál­lo­dák­ban, 4 éj­sza­ka (Cancúnban) egy 5 csil­la­gos szál­lo­dá­ban, két­ágyas, für­dő­szo­bás szo­bák­ban. (Mexikóban a ten­ger­par­ti 5 csil­la­gos szállodák nagy része Európában inkább 4 csil­la­gos szintűnek felel meg).

Ellátás: Félpanzió a körutazás során (5 büfé- vagy amerikai reggeli és 4 ebéd vagy vacsora a 2. naptól az 5. napig – napi egy főétkezés). A cancúni szál­lo­dá­ban (a 6. nap estéjétől a 10. nap reggeléig) all inclusive rendszerű, itt a napi háromszori étkezés mellett a korlátlan italfogyasztás is benne van az árban.

 

Megjegyzés: Az első este nincs a hotelben vacsora, mert a tapasztalatok szerint ezt nem igénylik az utasok. A tengerentúli járatok biztosítanak egy főétkezést. 

 

 

 

 

Indulás:2018. február 23.
Indulás:2018. március 05.

Foglalás

Florida
  • Személyes adatok
  • Név:
  • Telefon:
  • E-mail:
  • Létszám
  • felnőtt:
  • gyermek 0-2 éves:
  • gyermek 2-12 éves:
  • gyermek 12-16 éves:
  • Megjegyzés: