Keresés
HÍRLEVÉL

Florida és Jamaica

Partnerirodák ajánlatai|Amerika|

Ár:785.000Ft-tól/fő
további információt kérek
Jellemzők
OrszágAmerika / Jamaica
Időpont2017. február 26-március 10.
Utazásmenetrend szerinti repülőjáratokkal
Elhelyezés2 ágyas szobák
Ellátásreggeli/ félpanzió

Program

1. nap: Elutazás Ferihegyről egyszeri nyugat-európai át­szál­lás­sal Miamiba. Érkezés a kora esti órákban (helyi idő szerint), transzfer Miami Beach-re a szállodába (5 éj).

2. nap: Miami
Egész napos autó­buszos és gyalogos vá­ros­né­zés az Amerikai Egyesült Államok legdélibb nagyváro­sában, Miamiban, mely egyúttal az ország egyik leg­fon­to­sabb turistavárosa. A nap során látjuk majd Miami Beach híres Art Deco negyedét, a hihetetlenül meg­ren­dítő Holocaust emlékművet, a Little Havana ne­gye­det (Miami kubai negyedét), a Coral Gables negyed gyönyörű épületeit, a belváros fel­hő­kar­co­lóit. Látogatást teszünk majd a pompás Vizcaya-kas­tély­ban és annak parkjában, a vá­ros­né­zés végén pe­dig lesz sza­bad­idő a kikötő melletti bevásárló- és szóra­koz­tató központnál (Bayside Marketplace).

3. nap: Everglades Nemzeti Park, Miccosukee indián skanzen
Szabad program Miamiban, pihenés a ten­ger­parton.
Fakultatív program: Kirándulás az Amerikai Egyesült Államok második leg­na­gyobb nemzeti parkjába, az Everglades-be. Kisvonattal (dottóval) járunk be kb. 25 km-t a park területén, ezalatt egy helyi vezető mutatja be a park élővilágát, aligátorokat való­szí­nű­leg több helyen is láthatunk majd. A kisvonat hosszabb szü­ne­tet tart egy ki­lá­tó­to­ronynál, melynek tetejéről nagy­sze­rű pano­ráma nyílik erre a különös mocsár­vi­dékre. 
Az Everglades területén élt valaha a Miccosukee indián törzs, az ő egykori életüket ismerhetjük meg a közeli skanzenben és a hozzá tartozó múzeumban. A skanzenlá­to­ga­tás során megtekinthetünk majd egy aligátor show-t is, és lehetőség lesz részt venni egy 30 perces "airboat" (propelleres motorcsónak) kiránduláson is a mocsárvilágban. 
A fakultatív program ára: 19.500 Ft (belépődíjakkal).

4. nap: Florida Keys (korallszigetek), Key West
Florida egyik legkü­lön­le­gesebb látvá­nyossága az a szárazföld déli részéből induló szigetláncolat, mely­nek legutolsó tagja az USA legdélibb városa, Key West. Az odavezető híres pano­rámaút kb. 200 km hosszú, 32 szigetet érint, 42 hídon kell átkelni. A leg­hosszabb híd a világ egyik építészeti csodájának tar­tott Seven Mile bridge (Hétmérföldes híd).
Az egész napos (12-13 órás) kirándulás végcélja Key West városka, ahol a han­gu­la­tos, XIX. századi óváros beba­ran­go­lása mellett meg­néz­zük a világhírű író, Ernest Hemingway házát is.

5. nap: Fort Lauderdale (Amerika Velencéje)
Szabad program Miamiban, pihenés a ten­ger­parton.
Fakultatív program: Félnapos kirándulás a közeli Fort Lauderdale üdü­lő­vá­rosba, melynek belváro­sában utcák helyett csatornákon bonyolódik a forgalom. Nem vé­let­le­nül nevezik a települést Ame­ri­ka Velencéjének (a városi vízi utak össz­hosszúsága több mint 250 km). A megérkezés után részt veszünk egy másfél órás hajó­ki­rán­du­láson a csatornák világában. A gyönyörű szubtrópusi vege­tá­ció és a város szép középületeinek látványa mel­lett nagy élményt jelent majd a sokmillió dolláros csa­lá­di házak és villák tanulmányozása is.
A fakultatív program ára: 14.300 Ft (hajójeggyel). Jelentkezési határidő: legkésőbb 1 hónappal indulás előtt.

6. nap: Kingston, Runaway Bay 
Reggeli  transzfer Miami repülőterére, elutazás köz­vet­len járattal Jamaica főváro­sába, Kingstonba. A kora délutáni érkezést követően látogatás a Devon House-ban. Ez egy 19. század végén épült kúria, melyet Jamaica első fekete bőrű milliomosa építtetett. A hangulatos parkjában lévő fagyizóban a világ egyik legjobb fagyiját árulják.
Továbbutazás autóbusszal Jamaica északi részébe, a Runaway Bay nevű városkában található szállodánkhoz (6 éj). Ez a karib-tengeri település központi fekvése révén az ország különböző részeibe induló kirándulások egyik ideális kiindulópontja. 

7. nap: Runaway Bay 
Pihenés, strandolás Runaway Bay-en.

8. NAP: SUN VALLEY ÜLTETVÉNY, SHAW PARK BOTANIKUS KERT, DUNN FOLYÓ VÍZESÉSEI, OCHO RIOS (KÉZMŰVES PIAC)

Egész napos kirándulás a közeli Ocho Rios város környékén. Először egy működő ültetvényre utazunk (Sun Valley Plantation), ahol a helyi vezetők számtalan trópusi növényt, gyümölcsfát megmutatnak, az egzotikus gyümölcsök jó részét meg is lehet kóstolni. Italként frissen facsart gyümölcsleveket kínálnak.

Ezt követően a Shaw Park botanikus kertbe látogatunk, mely 300 méter magasan található, egy Ocho Rios melletti hegyen. A gyönyörű vegetáción kívül (közel 600-féle virág) van egy szép vízesés is a parkban, de nagy élmény lesz a partvidékre nyíló panoráma is.

Délután Jamaica legnépszerűbb turisztikai attrakciója következik, a Dunn’s River Falls (Dunn folyó vízesései). A hely különlegességét a gyönyörű környezeten kívül az adja, hogy a vízesés mentén, a folyó medrében lehetőség van gyalog (néha mászva) felmenni a vízesés felső részéhez (természetesen fürdőruhában; vízi cipő a helyszínen is vásárolható). Ez a kis túra a kevésbé sportosak számára is bevállalható, de idősebbeknek kevésbé ajánlott. Aki nem akar bemenni a vízbe, annak is nagy élmény fotózni a vízben haladókat a vízesés mentén kiépített ösvényről.

A nap zárásaként szabadidő és vásárlási lehetőség Ocho Rios autentikus kézműves piacán.

9. NAP: RUNAWAY BAY / PORT ANTONIO, KÉK LAGÚNA, FRANCIA-ÖBÖL, RIO GRANDE TUTAJOZÁS

Pihenés, strandolás Runaway Bay-ben.

Fakultatív program: Egész napos kirándulás a Karib-tenger partjai mentén Jamaica északkeleti részébe. (A nap során összesen kb. 6 órát töltünk az autóbuszon.) Ismerkedés Port Antonióval, Kelet-Jamaica legjelentősebb településével, séta az Errol Flyn jachtkikötőben. Ezután fotószünet a Kék Lagúnánál, majd pihenés, fürdési lehetőség és ebéd az elbűvölően szép, fehér homokos Francia-öbölben (Frenchman’s Cove).

A délutáni (kb. 2 órás) tutajozás egy őserdei folyón (a Rio Grandén) a nap fénypontját jelenti. A kétszemélyes, bambuszból készült, kényelmes tutajokat egy-egy helyi vezető egy hosszú rúddal, állva kormányozza. A kristálytiszta víz, a szép tájak, a dús növényzet, a háborítatlan környezet elvarázsolják a turistákat. Igény esetén fürdésre is van lehetőség.

A fakultatív program ára: 35.900 Ft (ebéddel).

10. NAP: RUNAWAY BAY / LIBEGŐZÉS AZ ŐSERDŐ FELETT (MYSTIC-HEGY)

Pihenés, strandolás Runaway Bay-ben.

Fakultatív program: Félnapos kirándulás. Autóbusszal az Ocho Rios melletti Mystic-hegy lábához utazunk, ahonnan libegővel megyünk fel a csúcsra. Egészen különleges élmény a libegőről (felülről) tanulmányozni a szubtrópusi őserdőt. A hegytetőn van egy szép park, egy kiváló szuvenírbolt, egy panoráma étterem, egy kilátópont, egy úszómedence csúszdával és egy bobpálya.

A fakultatív program ára: 22.500 Ft.

11. NAP: RUNAWAY BAY / HAMPDEN RUMGYÁR, FALMOUTH, GREENWOOD KÚRIA

Pihenés, strandolás Runaway Bay-ben.

Fakultatív program: Egész napos kirándulás a Karib-tenger partjai mentén Jamaica északnyugati részébe. Először a Hampden Rumgyárba látogatunk el, ahol megismerkedünk a jamaicai rum készítésének több száz éves hagyományos módszereivel. Természetesen kóstoló, valamint egy kis étkezés is tartozik a programhoz.

Továbbutazás Falmouth városkába, ahol sok szép épület megmaradt a gyarmati korszakból, a várost az UNESCO világörökségi listára is jelölték. A városnézés után rövid szabad program.

Ezt követően a több mint 200 évvel ezelőtt épült Greenwood kúriát nézzük meg. Az építtető Jamaica egyik leggazdagabb embere volt, hatalmas ültetvényein több mint 2000 rabszolga dolgozott. A házban lévő régiségek gyűjteményét Jamaica egyik legjobb múzeumának tartják.

A fakultatív program ára: 33.500 Ft.

12. NAP: KINGSTON, PORT ROYAL

Búcsú Runaway Bay-től, utazás Jamaica fővárosába, Kingstonba, mely egy hatalmas tengeröböl és a Kék-hegység között terül el. Ismerkedés a várossal: a belváros történelmi épületei, a Nemzeti Hősök Parkja, az Emancipáció Parkja, az újváros modern épületei stb. A városnézést követően látogatás Bob Marley (a jamaicai születésű reggae legenda) egykori lakóházában berendezett múzeumban.

Délután továbbutazás Port Royalba, mely a Kingstoni-öblöt lezáró félsziget csücskében helyezkedik el. Ez a kis település valaha az „Újvilág” egyik leggazdagabb városa volt, egy igazi kalózfészek, később pedig 200 éven keresztül az angol haditengerészet központja a karibi térségben. Látogatás a Károly-erődben, melynek múzeumában azt is elmesélik, hogy miért van az egykori város kétharmada a tenger mélyén.

Az esti órákban elutazás a British Airways közvetlen járatával Londonba.

13. NAP: LONDON

Érkezés London Gatwick repülőterére a délelőtti órákban (helyi idő szerint). Mivel a British Airways budapesti járatai London Heathrow repülőteréről indulnak, és a legközelebbi biztonságosan elérhető csatlakozás a késő délutáni órákban indul, ezért (amennyiben a repülőgép a menetrend szerint érkezik) utasainknak a közbenső időben egy kis autóbuszos városnézést és egy sétát biztosítunk az angol fővárosban.

Érkezés Ferihegyre az esti órákban.

Utazás: Menetrend szerinti repülőjáratokkal a Budapest – London – Miami, a Miami – Kingston, és a Kingston – London – Budapest út­vo­na­lon. Ameri­ká­ban és Jamaicán lég­kon­dicio­nált autó­buszokkal.

Szállás:  5 éjszaka Miami Beachen egy jó 3 csillagos és 6 éjszaka a jamaicai Runaway Bay-ben egy 4 csillagos szállodában, kétágyas, fürdőszobás, légkondicionált szobákban.

Az amerikai szálloda Miami Beach déli részén található, légkondicionált szobái hűtővel, kávéfőzővel és TV-vel felszereltek. A szálloda szabadtéri medencével rendelkezik, a homokos tengerparti strand kb. 200 méterre található, melyet a szálloda vendégei ingyenesen használhatnak, a hotel napozóágyaival együtt. Bővebb információ a szállodáról: www.redsouthbeach.com

A jamaicai 4 csillagos szálloda egy karib-tengeri településen, Runaway Bay-ben található; kétágyas, fürdőszobás, erkélyes, légkondicionált szobái hűtővel, kávéfőzővel és TV-vel felszereltek. A szabadtéri medencével rendelkező szálloda egy szép parkban, egy golfpálya szomszédságában helyezkedik el. A hotel saját homokos tengerparti strandja 1,5 km-re található, kb. 20-25 perces sétával elérhető, de a vendégek részére naponta mindkét irányba 5-5 alkalommal ingyenes transzferbusz biztosított. Bővebb információ a szállodáról: www.thecardiffhotel.com

Ellátás: Miamiban 5 amerikai reggeli. (Ebédet vagy va­cso­rát itt a részvételi díj nem tartalmaz, a szál­loda kör­nyé­kén, illetve a megtekintett ne­ve­zetes­sé­gek közelében többféle étkezési lehe­tő­ség van, a kiválasztásban az idegenvezető se­gít­sé­get nyújt.) 

Jamaicán fél­pan­zió (felszolgált jamaicai reggeli + 3 fogásos menüvacsora) és 1 ebéd a 8. na­pon. 
Természetesen a tengerentúli repülőjáratokon is biztosítanak a napszaknak megfelelő főét­ke­zéseket.

A részvételi díj tartalmazza: a repülőjegyeket, a helyi autó­buszokat, a 11 éj­sza­kai szál­lást a fent megadott ellátással, a csomaghordást a szál­lo­dák­ban, a londoni vá­ros­né­zést hazaútban, a fel­so­rolt progra­mo­kat belépődíjakkal, az út­le­mon­dá­si biz­to­sí­tást, valamint az idegenvezetést. A helyszínen borravalót illik adni a helyi idegenvezetőknek; összesen kb. 35 USD-ra kell számítani.

A részvételi díj nem tartalmazza: reptéri illeték (kb. 138.000 Ft/fő), betegség baleset poggyászbiztosítást

Indulás:2018. február 26.
Indulás:2018. március 10.

Foglalás

Florida és Jamaica
  • Személyes adatok
  • Név:
  • Telefon:
  • E-mail:
  • Létszám
  • felnőtt:
  • gyermek 0-2 éves:
  • gyermek 2-12 éves:
  • gyermek 12-16 éves:
  • Megjegyzés: