Keresés
HÍRLEVÉL

Ezerarcú Portugália - Lisszabontól a királyi dombokig

Partnerirodák ajánlatai|Európa|Európa » Portugália

Jellemzők
OrszágPortugália
Időpont2018. szeptember 13-20.
Utazásmenetrendszerinti közvetlen repülőjárattal Budapest - Lisszabon - Budapest útvonalon ; Portugáliában a körutazás alatt autóbusszal
ElhelyezésHotel***/**** ízlésesen berendezett 2-3 ágyas szállodai szobákban, fürdő/WC, telefon, SAT-TV
Ellátássvédasztalos reggeli
Fakultatív vacsora36.900 Ft /fő / 6 vacsora

Program:

1. nap: Elutazás repülőgéppel Budapestről a TAP menetrendszerinti közvetlen járatával Lisszabonba. Megérkezést követően szállás elfoglalása Lisszabonban (3 éj). 

2. nap: Reggeli után városnézés a portugál fővárosban, mely a Tejo folyó torkolatában fekszik. Lisszabon Portugália legnagyobb és Európa egyik legrégibb városa, mely Rómához hasonlóan szintén hét dombra épült, itt találhatóak a történelmi látnivalók is.  Felkeressük a híres középkori Alfama-negyedet macskaköves sikátoraival, fehérre meszelt házaival, ill. a történelmi Szent György várat, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik Lisszabonra. Ellátogatunk a Se- katedrálishoz, ill. Lisszabon főterére, itt épült fel a Királyi Palota. A térről gyönyörködhetünk az Április 25-i hídban, mely a san franciscoi Golden Gate szinte tökéletes hasonmása. Délután folytatjuk városnézésünket Lisszabonban. Felkeressük Lisszabon jelképét, az UNESCO-világörökség részét képező Belém-tornyot és a Felfedezők emlékművét. A nagy földrajzi felfedezések korában innen indultak a portugál hajósok. Ezt követően látogatást teszünk a szintén világörökség részét képező Szent Jeromos Kolostorban, gyönyörű templomában nyugszik többek között Vasco de Gama és I. Manuel király. 

3. nap: Szabadidő Lisszabonban vagy fakultatív programlehetőség autóbusszal Lisszabon környékének felfedezésére. Utunk először Queluz-ba vezet, ahol megtekintjük a Királyi Palotát, mely Európa legutolsó rokokóépületeinek egyike. Kertjei, díszkútjai, szobrai ill. az aranyozott gyönyörű belső díszítése és berendezése magasztos külsőt kölcsönöznek a palotának. Továbbutazás Sintrába, mely a 19. századtól vált a portugál királyok székhelyévé. Ez az elegánsan bájos város olyan mintha a meséből lépett volna elő, Lord Byront és Andersent is megihlette az itteni idill. Látogatás az UNESCO-világörökséghez tartozó Quinta da Regaleira palotához, melyet különleges, misztikus atmoszférával a világ egyik legvarázslatosabb helyének tartanak. Mai napunk utolsó állomása Cabo da Roca, mely az európai szárazföld legnyugatibb pontja. Ez a festői sziklaszirt 140 méterre emelkedik az óceán fölé, a kilátás minden irányba lélegzetelállító. 

Figyelem: a fakultatív kirándulást már a jelentkezéskor foglalni kell!

4. nap: Reggeli után utazás észak felé, utunk első állomása Obidos. A 13. századi középkori városka egyike Portugália legfestőibb településeinek. Igazi romantikáját macskaköves utcái, színes házai adják ill. vára, mely teljesen körbeveszi az egész települést.  Innen az ország egyik legszebb halászfalvába Nazarebe utazunk, séta a különleges hangulatú településen, majd Batalha kolostorának megtekintése következik, mely Európa egyik legnagyobb gótikus épülete és az UNESCO világörökség része. Mai napunk utolsó állomása Fatima, a világhírű búcsújáró hely, ahol felkeressük azt a katedrálist, amely azon a helyen épült, ahol a Szűzanya 1917-ben többször, csodaszerűen megjelent 3 pásztorlányka előtt.  Szállás Fatimában (1 éj).

5. nap: Reggeli után utazás Tomarba, mely leginkább a Krisztus-kolostor épületegyütteséről híres, mely az UNESCO világörökség része. A város felett tornyosuló 12. századi kolostor kiválóan példázza azt a hatalmat és misztikumot, mely a középkorban a lovagrendet körbevette. Továbbutazás Coimbrába, a középkori királyság fővárosába, itt alapították az ország első egyetemét is. Felkeressük híres egyetemét és a Szent Kereszt templomot, megcsodáljuk a gazdagon díszített oltárát, királyi síremlékeit.  Ezt követően rövid Fado bemutató. Folytatjuk tovább utunkat Portóba, a megérkezést követően lehetőség nyílik az ízletes portói bor megkóstolására egy borospincében.  Szállás Portóban (1 éj).

6. nap: Reggeli után városnézés Portóban, a Duoro folyó mentén épült egykori fővárosban, mely Portugália második legfontosabb városa. Legelőször autóbuszról csodáljuk a gyönyörű város különféle stílusainak (román, gótikus, barokk, neoklasszikus) egyedi harmóniáját. Ezt követően felkeressük az óvárost. A 4000 éves történelemmel rendelkező Portó ezen része hevenyészve egymáshoz épített, keskeny, düledező vörös cserepes házakból áll, mely a városközponttól a Ribeira negyedig a Duoro folyó partjáig tart. Itt áll Porto leglátogatottabb nevezetessége, a gránitból és márványból épült Tőzsdepalota. Ezt követően szabadprogram, vásárlási lehetőség. Délután visszatérés Lisszabon felé, szállás Lisszabon környékén, az óceánparton (2 éj).

7. nap: Reggeli után fakultatív kirándulás Evorába, Európa leghosszabb hídján, a viaduktokkal együtt 17,2 km-es hosszú Vasco da Gama hídon, melyet Portugália egyik legszebb városaként emlegetnek. Óvárosát „élő múzeum”-nak is nevezik, mely az  UNESCO világörökség része. Visszatérés Lisszabonba. Átkelünk az Április 25-i hídon és felkeressük a lisszaboni Krisztus szobrot, mely Portugália egyik legmagasabb építménye, a híres riói Krisztus kistestvére, innen csodálatos kilátás nyílik a Tejo folyóra és Lisszabonra.

8. nap: Transzfer a repülőtérre, hazautazás TAP menetrendszerinti járatával Budapestre. Megérkezés menetrend függvényében.

Figyelem: a fakultatív kirándulást már a jelentkezéskor foglalni kell!

A részvételi díj tartalmazza: a repülőjegyet, a 7 éjszaka szállást reggelivel, a felsorolt programot, a sztornó biztosítást, az idegenvezető és a helyi idegenvezető költségeit Lisszabonban

A részvételi díj NEM tartalmazza:a kötelező BBP biztosítást: kb. 550 Ft/fő/nap, a repülőtéri illetéket: kb. 45 900 Ft, (indulás előtt 1 hónappal válik véglegessé), a belépődíjak árait, a fakultatív kirándulást Queluz-Sintra-Cabo da Rocaba: 10 900 Ft/fő, a fakultatív kirándulást Evorába: 6 900 Ft/fő, a reptéri transzfert: kb. 12 900 Ft/fő (retúr

Félpanziós felár: 36.900 Ft/fő/6 vacsora

Egyágyas felár: 99.900 Ft/fő

Felnőtt pótágy kedvezmény: 12.000 Ft/fő 

 

Indulás:2018.szeptember 13.
Indulás:2018. szeptember 20.

Foglalás

Ezerarcú Portugália - Lisszabontól a királyi dombokig
  • Személyes adatok
  • Név:
  • Telefon:
  • E-mail:
  • Létszám
  • felnőtt:
  • gyermek 0-2 éves:
  • gyermek 2-12 éves:
  • gyermek 12-16 éves:
  • Megjegyzés: