Keresés
HÍRLEVÉL

Dalmácia, a mediterrán gyöngyszem

Társasutazások

Ár:135.000Ft-tól/fő
további információt kérek
Jellemzők
OrszágHorvátország
Időpont2019. július 5-10
Utazásautóbusz
Elhelyezésprogram szerint
Ellátásfélpanzió

Program

1. nap Utazás a kontinentális éghajlatú Horvátországon át az ország műemlékekben leggazdagabb vidékére, a dalmát tengerpartra. Elsőként a magyar emlékekben gazdag Zadart keressük fel, melynek ódon hangulatú utcái elbűvölik a látogatót. A város az ókortól lakott, mely korra az egykori római Forum feltárt emlékei utalnak.  Sétánk során látjuk a város híres templomait, a Szt. Anasztáziát, a Szt. Simont és Szt. Kersovánt. Innen nem messze élvezhetjük a tenger morajlását a tengeri orgona révén. Szállás elfoglalása Sinjben (1 éj).

2. nap A délelőtt folyamán megismerkedünk a Krka Nemzeti Park csodálatos látnivalóival Skradinból hajókázva a folyón a szárazföld belseje felé utazva. A kellemes hajókázás után sétálunk a Skradini-zuhogóhoz, mely egy csodálatos vízlépcsőrendszer. Szabadidő után Sibenikbe utazunk, mely a Krka torkolata közelében fekvő gyönyörű város. Stratégiai fontossága miatt erődök védték, melynek legfőbb nevezetessége a Juraj Dalmatinacra által épített Szt. Jakab székesegyház. A város műemlékei (Városháza, loggia) emlékeztetnek a több évszázados velencei korszakra. Továbbutazunk délre, 3 éjt töltünk Bosznia-Hercegovina területén lévő tengerparti üdülővárosban Neumban (3 éj).

3. nap A világ egyik gyöngyszemének méltán tartott Dubrovnik lesz a mai kirándulásunk célpontja, ahol helyi idegenvezető mutatja meg számunkra Raguza városának felbecsülhetetlen értékeit, kolostorokat és templomokat, a velencei stílusú városházát, a mindig nyüzsgő piacokat. Szabadidő keretében hajókázásra is van lehetőségünk.

4. nap A mai napon fakultatív kirándulás keretében látogatunk egy „más” világba, Bosznia-Hercegovina műemlékekben bővelkedő városába, Mostarba. A várost kettészelő Neretva két partján elterülő város lenyűgöző hatást kelt mecsetjeivel, minaretjeivel és az új keresztény templomokkal. Igazi keleti hangulatot tapasztalunk Kujundzilukban, átsétálva a Csontváry-t is megidéző újjáépített Öreg hídon. Délután folyamán ellátogatunk Medjugorje-ba, Dél-Európa leismertebb és leglátogatottabb kegyhelyére. Majd a Neretva partján fekvő középkori Pocitelj fellegvárat látogatjuk meg és ezután térünk vissza a tengerpartra, ahol még a délután folyamán fürdési lehetőségünk lesz.

5. nap Elhagyva Bosznia-Hercegovinát tovább folytatjuk Dalmácia szépségeinek feldolgozását, elsőként Split városáét. A város 2000 év tanúja, hiszen láthatjuk az egykori császári palotát, melyet Diocletianus építtetett. Megtekintjük az egykori pogány szentélyből kialakított keresztelőkápolnát és kisétálunk a gyönyörű pálmafákkal díszített tengerparti korzóra, majd a szabadidő után Trogirba látogatunk. A városban sétálva igazi velencei hangulatot tapasztalunk, hiszen a Velencei Köztársaság idejében kiemelkedő jelentősége volt, melyet a városfal és a Kamerlengo erőd bizonyít. Legnagyobb nevezetessége a Szt. Lőrinc székesegyház, melynek kincstárát is látjuk majd. Második honalapítónknak nevezett IV. Bélára a közeli Király-sziget emlékeztet. Uralkodónk itt talált menedéket a tatár elől. Szállás Sinjben (1 éj).

6. nap Búcsúzunk Dalmáciától és hazaútban az ország fővárosát, Zágrábot látogatjuk meg, ahol szent királyaink emlékével találkozunk először, amikor a Kaptolban található székesegyházat tekintjük meg. A városnézést a Gradecen folytatjuk, a parlament, a kormányzói palota és a Szt. Márk templommal. Szabadidő után indulunk az ismertetett útvonalon Magyarországra.

A részvételi díj nem tartalmazza: a belépődíjakat, a fakultatív nap díját, a turistaadót és a betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást. Ennek megkötése szerződéskötési feltétel. Ez alól kivétel, ha az utas írásban nyilatkozik, hogy rendelkezik utasbiztosítással az adott időszakra.

A részvételi díj tartalmazza: az autóbusz költségeit, a szállást félpanzióval, a csoportkísérő idegenvezető díját, a parkolást, az úthasználati díjakat, az audio-guide használatot az utazás teljes időtartamára és az útlemondási biztosítást.

Egyágyas felár: 22.500 Ft/ fő

Belépődíjak: 250 HRK/fő (tájékoztató jellegű ár)

Fakultatív 4. nap: 4 000 Ft/fő (min. 20 fő jelentkezése esetén)

Szállás: 3* szálloda 2-3 ágyas zuhanyzós szobáiban

Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)

Indulás:2019. július 5
Indulás:2019. július 10

Foglalás

Dalmácia, a mediterrán gyöngyszem
  • Személyes adatok
  • Név:
  • Telefon:
  • E-mail:
  • Létszám
  • felnőtt:
  • gyermek 0-2 éves:
  • gyermek 2-12 éves:
  • gyermek 12-16 éves:
  • Megjegyzés:
  • Adatkezelés:
  • A gabbianotravel.hu weboldalon az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és azt elfogadom. Kijelentem, hogy 16. életévemet betöltöttem.
   Hozzájárulok, hogy személyes adataimat a gabbianotravel.hu direkt marketing céljából kezelje. Hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a gabbianotravel.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.