Keresés
HÍRLEVÉL

Csoportos hajóút a norvég fjordokhoz autóbuszos transzferrel Szombathelyről, repülőgéppel Budapestről

Hajóutak|Társasutazások

437.000 Ft-tól/fő
további információt kérek
Jellemzők
Időpont2019. augusztus 17-24.
Utazásautóbusszal Budapestig, illetve repülővel Koppenhágáig
Elhelyezésválasztott kabintípus
Ellátása hajón teljes elllátás

Barangoljon a mindig csodálatos Balti-tengeren, fedezze fel a skandináv országok lélegzetelállító tájképeit, utazzon vissza a középkori kereskedők világába - vagy csak élvezze a csodás MSC Poesia tengernyi programkínálatát. A tengeri körút a vén kontinens legszebb tájaira kalauzol el, oda, ahol a csipkézett hegycsúcsokról álmosan lenyúló fjordok, a fantasztikus levegő és a festővásznakra kívánkozó tájképek találkoznak egymással.

1. nap
Autóbuszos transzfer a budapesti repülőtérre. A csoport menetrendszerinti járattal repül Budapestről Koppenhágába, ahol buszos transzfer szállít a kikötőbe. A becsekkolást követően elfoglalhatja a választott kabinját, miközben az MSC Poesia felhúzza a horgonyt és nekivág a csodálatosan szép Balti-tengernek!

2. nap - Warnemunde - A Hanza kereskedők fénykora

Fedezze fel Észak-Németország talán legszebb vidékét egy fakultatív* kiránduláson! Egykor a Hanza szövetség központja, ma egy élettől pezsgő, színes forgatag: Lübeck számtalan látványosságot és felfedezésre váró, hangulatos programot kínál. A gyönyörű, és szinte érintetlen állapotban fennmaradt középkori negyedtől (UNESCO Világörökség része) a várost körül ölelő fantasztikusan szép, zöldellő tájakig.
A 11. században épült középkori negyedben hangulatos, korabeli utcákon sétálva éri el a csoport a hírest Holsten kaput, majd a csoport meglátogatja a héttornyú templomokat is. Az 1200-as években épült Szűz Mária katedrális a világ legnagyobb mechanikus orgonájával büszkélkedhet!
A száz évvel „fiatalabb”, de szintén a középkorban emelt városháza épülete után az édes-bűnös örömök kedvelői a Niederegger házban a marcipánkészítés fortélyait leshetik el. Ezt követően szabad programon fedezheti fel a környék megannyi rejtett és kevésbé rejtett csodáját - a hangulatos kávézók kínálata kihagyhatatlan (az ebéd árát a részvételi díj nem tartalmazza)! A szabad program után a busz a kikötőbe visz vissza.

Fontos információ: A kirándulás hosszabb (kb 2,5 órányi) sétát is tartalmaz egyenetlen talajon, ezért kerekesszékes valamint mozgásukban korlátozott utasaink nem vehetnek ezen részt. A vallási helyek látogatása konzervatív öltözetben javasolt.

3. nap - A végtelen tenger

A harmadik napon az MSC Poesia a norvég partok felé hajózik tovább, a tengerjáró nem köt ki. Ez ragyogó alkalom arra, hogy a 18 fedélzetes, kisebb város méretű hajón kínált végtelen programlehetőségeket Ön is alaposabban felfedezhesse!
A sportolni vágyókat kosárlabda-, röplabda-, bowling- és teniszpálya várja. Nem lenne tengerjáró a tengerjáró, ha a vizes örömöket a fedélzeten ne lehetne élvezni: több medence és uszoda is csábít egy kiadós mártózásra.
Ha lazítana egyet, látogasson el a spa részlegbe, ahol testileg-lelkileg is felfrissülhet! Igyon egy hűsítő koktélt a tucatnyi bár vagy a hét étterem egyikében - vagy csak élvezze a mindig ragyogó napsütést. A filmek szerelmeseit hatalmas vászonnal várja a fedélzeti moziterem, a gyerekek számára a „Hupikék törpikék” témájú kalandpark felejthetetlen élmény lesz.

4. nap - Bergen

A lenyűgöző norvég partok A közel ezeréves város évszázadokon át volt a legnagyobb norvég település, az egész ország kereskedelmi és hajózási központja. Bergen történelmét és 21. századi, színes kavalkádját fakultatív* kiránduláson is feltérképezheti! A túra egy könnyed sétával indul a kikötő tőszomszédságában található Bryggen negyedbe. A tengerparti, színes faházakról ismert városrészből a híres Fløibanen siklóval kapaszkodik fel a csoport a Fløien-hegyre, ahonnan lélegzetelállító látvány nyílik Bergenre és fantasztikus környezetére.
Fontos információ: a siklónál hosszabb sorok lehetnek, így a várakozás ideje is hosszú lehet. Kerekesszékes vendégeink csak abban az esetben tudnak részt venni a programon, amennyiben egy fő (fizető) vendég segít számukra az autóbuszra történő fel- és leszállásnál. A kerekesszéknek összecsukhatónak kell lennie, mivel az autóbuszra való feljutás nem lehetséges rámpával vagy lifttel. Kerekesszékes vendégeink, amennyiben ezen a túrán részt kívánnak venni kérjük keressék fel a ’ Shore Excursions’ Desk’-et a beszállás után az előjegyzés megerősítéséhez.

5. nap - Flaam 

Mesebeli vízesések A lenyűgöző norvég tájak, a hegyek és tenger ölelésében mindenkit magával ragadnak. A fakultatív* kiránduláson az ország egyik leggyönyörűbb vidékét fedezheti fel! A flåm-i kikötőt elhagyva egy hosszú alagúton át vezet az út Gudvangen-hez, majd a busz szűk, keskeny, de gyönyörű Nærøy-völgyön keresztül halad. Az út fantasztikus hegyi ösvényeken kanyarog, éles kanyarokban és meredek szurdokokon át. Az úticél nem kevésbé gyönyörű: a Sivlefossen és a Tvindefossen vízesések, melyeket sokan ikreknek neveznek.
Innen a busz Vangvatnet-tó partján álló Voss városába indul tovább, ahonnan egy különleges vonat útra indul a csoport: a világhírű Flåm vasútvonalon. A szerelvények egy újabb vízesés mellett is elhaladnak (Kjosfossen-vízesés), majd Sognefjordban, a Flam állomáson ér véget az utazás.
Fontos információ: az utazás ára az ebédet tartalmazza. A kiránduláson a vonat több, hosszabb alagúton is áthalad. A vonat- és buszos utazás sorrendje felcserélődhet. A kiránduláson való részvétel klausztrofóbiában szenvedő, mozgásukban korlátozott és kerekesszékes utasok számára nem ajánlott. Stalheim-ben az út kanyargós, meredek szurdok mentén halad át.

6. nap - Hellesylt / Geiranger

A csodás norvég tájak Töltsön el egy napot Norvégia természeti csodái közt: az égbe törő, csipkés hegycsúcsok, a mélybe nyúló tavak és szédületes szurdokok földjén. A fakultatív* kiránduláson Hellesylt kikötőjéből sétálva egész Európa legmélyebb tavához, a Hornindal-tóhoz vezet az út - ami nem csak az 514 méteres mélységével, hanem a lélegzetelállító természeti környezetével is megragadja az ideérkezők figyelmét. Innen egy aprócska norvég faluba, Stryn-be vezet az út, ami a Nordfjord partján áll. Majd az azonos nevet viselő hegyen át gyönyörű vízesések és tavacskák mellett kanyarog a hegyi ösvény, melynek végén az 1500 méteres Dalsnibba-hegy az utazók következő megállója.
Ezen a helyen lenyűgöző fotókat készíthet, a 15 kilométer hosszú Geiranger-fjord árnyékában (UNESCO Világörökség része). Egy rövid megállót követően a csoport megkezdi a leereszkedést a hegyről, a híres Flydal kilátóig, ahonnan fantasztikus panoráma nyílik.
Fontos információ: az egész napos buszos kirándulás ára az ebédet tartalmazza. Kerekesszékes vendégeink csak abban az esetben tudnak részt venni a programon, amennyiben egy fő (fizető) vendég segít számukra az autóbuszra történő fel- és leszállásnál. Az út bizonyos részei - rendszeres útmunkálatok miatt - elérhetetlenek lehetnek. A kerekesszéknek összecsukhatónak kell lennie, mivel az autóbuszra való feljutás nem lehetséges rámpával vagy lifttel. Kerekesszékes vendégeink, amennyiben ezen a túrán részt kívánnak venni kérjük keressék fel a ’ Shore Excursions’ Desk’-et a beszállás után az előjegyzés megerősítéséhez.

7. nap - Tengeren

Az MSC Poesia Norvégiából Dánia felé veszi az irányt. Az utazás utolsó teljes napja ismét teljes egészében a Balti-tenger lágy hullámain telik - ez pedig ragyogó lehetőséget jelent arra, hogy az óceánjáró programkínálatát még alaposan kiélvezhesse. Ha nem tette volna még meg, itt az ideje, hogy minden ismerőse, barátja elismerését besöpörje egy káprázatos szelfivel a csillogó Swarovski kristályokkal kirakott lépcső előtt állva, vagy mártózzon meg a mágikusan végtelennek tűnő medencében…

Tegye próbára szerencséjét a fedélzeti kaszinóban, vagy tekintsen meg egy előadást a színházban, a gyerekeknek (de nem csak nekik!) pedig garantáltan óriási élmény lesz a hajó Aquaparkja…

8. nap - Koppenhága

Útban hazafelé Kikötést követően kicsekkolás és a kabinok elhagyása következik, majd buszos transzfer visz a repülőtérre, a gép egy életre szóló élménnyel gazdagabb csoporttal tér vissza Budapestre.
Biztosak vagyunk abban, hogy Önnek is felejthetetlen kalandot fog jelenteni a szépséges norvég fjordok felfedezése, és bízunk abban, hogy nemsokára ugyanezen - vagy egy másik - programunkon ismét a Chemol Travel utazói körében köszönthetjük!


Ellátás: teljes ellátás a hajón korlátozott italfogyasztással: víz- és kávéfogyasztás az önkiszolgáló éttermek nyitvatartási idejében, gyümölcslevekkel kiegészítve a reggeli alatt.

A program sorrendi változásának jogát fenntartjuk, a megadott repülési menetrend tájékoztató jellegűek. Csoportos hajóútak esetén a hajótársaság fenntartja a jogot, hogy előzetes értesítés nélkül a meghirdetett kikötési menetrendtől eltérjen.

Utazási információk

 

Nap Kikötő Érkezés Indulás

1. Copenhagen - 18:00

2. Warnemünde 08:00 19:00

3. Tengeri nap - -

4. Bergen 13:00 19:00

5.     Flaam 07:00 17:00

6. Hellesylt/Geiranger 08:00 18:00

7. Tengeri nap - -

8. Copenhagen 09:00 -

 

Időtartam: utazással együtt 8 nap/7éj

Hajó: MSC Poesia

Elhelyezés: a választott kabintípusban

Utazás: autóbusz+ repülő+hajó 

Részvételi díj belső kabinban: 437.000 Ft-tól/fő

Részvételi díj ablakos kabinban: 475.000 Ft-tól/fő

Részvételi díj balkonos kabinban: 567.000 Ft-tól/fő

Ellátás: teljes ellátás a hajón

 

A részvételi díj tartalmazza: kiutazás költségét és transzfereket a programleírás szerint, magyar nyelvű idegenvezetést az út teljes időtartama alatt (a fakultatív programok esetén is amennyiben a minimum létszám megvan), teljes ellátást a hajón korlátozott italfogyasztással, valamint a legtöbb fedélzeti létesítmény és közös utastér térítésmentes használatát, közös rendezvényeket és szórakoztató programokat a hajón előre meghirdetett programok szerint, csomaghordást ki- és beszálláskor

A részvételi díj nem tartalmazza: az autóbuszos transzfert a budapesti repülőtérre (15.000 Ft/fő), a repülőtéri és a kikötői illetéket (121.000 Ft/fő), a kötelező borravalót (31.000 Ft/fő),a  fakultatív programokat, a hajón a személyre szabott szolgáltatások díjait, illetve a kombinált betegség-baleset-poggyászbiztosítás és önrészmentes útlemondási biztosítás költségét (15.900 Ft/fő). 

 

 

 

 

Indulás:2019. augusztus 17.
Indulás:2019. augusztus 24.

Foglalás

Csoportos hajóút a norvég fjordokhoz autóbuszos transzferrel Szombathelyről, repülőgéppel Budapestről
  • Személyes adatok
  • Név:
  • Telefon:
  • E-mail:
  • Létszám
  • felnőtt:
  • gyermek 0-2 éves:
  • gyermek 2-12 éves:
  • gyermek 12-16 éves:
  • Megjegyzés:
  • Adatkezelés:
  • A gabbianotravel.hu weboldalon az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és azt elfogadom. Kijelentem, hogy 16. életévemet betöltöttem.
   Hozzájárulok, hogy személyes adataimat a gabbianotravel.hu direkt marketing céljából kezelje. Hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a gabbianotravel.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.