Keresés
HÍRLEVÉL

Bosznia-Hercegovina, Montenegro, Horvátország -BETELT

Társasutazások

Jellemzők
OrszágBosznia-Hercegovina/ Montengro/ Horvátország
Időpont2019. április 27- május 1.
Utazásautóbusszal
Elhelyezés2-3 ágyas szállodai szobákban
Ellátásfélpanzió

Program 

1 nap: Indulás reggel 05:00 órakor Szombathelyről. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Horvátországon keresztül Bosznia-Hercegovinába. Boszniába érkezve először a középkori bosnyák királyok központjában, Jajceban állunk meg. A Csontváry Kosztka Tivadar képzeletét is megragadó festői kisváros fő nevezetessége a Vrbas- és a Pliva-folyó összefolyásánál kialakult, 30 méter magasból alázuhogó vízesés és a vízimalmok. A vízesés megtekintése után rövid városnézés következik Jajce városban: áthaladunk a Travniki-kapun, megnézzük a Harang-tornyot, a Medve-tornyot, a Szikla-templomot (Katakomba) és a Citadellát. Kora este érkezés a fővárosba, Szarajevó Illidzsa városrészébe, ahol egy gyönyörű parkban Európa legnagyobb platánfái és az Osztrák-Magyar Monarchia egykori palotái találhatók. Vacsora, szállás Szarajevóban (1 éj).

2. nap: Reggeli után városnézés Szarajevóban: a Török negyed (Bascsarsija) és a Gazi Huszrev bég mecset, valamint a 101 éve történt Ferenc Ferdinánd elleni merénylet helyszínének felkeresése. Különleges látvány, ahogy a sétánk során, az iszlám szukokat, mecseteket monarchia korabeli épületek és egy katolikus katedrális váltják egymást. Délben továbbutazunk Mostarba, a Neretva folyó szurdokvölgyében található legismertebb Hercegovinai Világörökség városba, melynek újjáépített hídja ma a megbékélés szimbóluma. Séta a gyönyörű, törökök alapította városban, a jellegzetes muszlim utcákon. Látnivalók: Öreg híd, Koski Mehmed pasa dzsámija, Bišćević-ház, Kujundžiluk (bazár - rézművesek utcája). Vacsora, szállás Medjugorjéban (1 éj).

3. nap: Reggeli után rövid tartózkodás Medjugorje-ban, ahol a legenda szerint 6 gyermeknek 1981-ben megjelent Szűz Mária, azóta Medjugorje a Balkán legnagyobb katolikus zarándokhelye lett. Fakultatív reggeli szentmise a kegytemplomban, séta a zarándokparkban, majd továbbutazás Montenegróba. Útközben megállunk Radimja-ban, amely a Vidovo polje-ban a Mostar-Stolac-Trebinje út mellett fekszik. Itt megtekintjük Bosznia legszebb és legjelentősebb bogumil nekropoliszát. A középkori sírköveken különböző motívumokkal (háromlevelű-, hajlított szőlővessző, csavart szalag, pajzsok kardokkal, íj, nyíl, lándzsa, buzogány, kereszt, emberi és állati) díszített alakzatok találhatók, továbbá öt sírkövön a felíratok a régi bosnyák írásjellel íródtak. Délután Montenegro-ban a Kotori-öbölben található Perast-ban állunk meg, amelynek történelme szorosan összefügg az öbölben található két sziget keletkezésével. A Szirti Madonna-szigetre egy kis hajóval utazunk át és meglátogatjuk a szigeten lévő kegykápolnát. A program után felkeressük még az öböl csücskében lévő ősi Kotor városát is, amely 1979 óta az UNESCO Világörökség része. Vacsora után séta Budva városfallal körülvett óvárosában. Szállás Budván (2éj) 

4. nap: Reggeli után utazás a tengerpart feletti fennsíkon található Cetinjebe. Egykor ez a nehezen megközelíthető település a Zeta fejedelemség székhelye, majd később Montenegró fővárosa is volt. Látogatás az egykori királyi palotában. Továbbutazás a Lovcen Nemzeti Park területére, ahol a Jezerski-csúcson található az Ivan Mestrovic tervei alapján felépült mauzóleum. A parkolóból kb. 460 lépcső megtétele után érjük el Petar II. Petrovic Njegos nemzeti vezető sírját. Mielőtt visszatérnénk a tengerparti szállásunkra, részesei lehetünk egy kis jellegzetes helyi ebédnek: szárított sonka (prosut), sajt, házi kenyér és bor. Kora délután Stari Bar-ba utazunk. A hegyoldalában fekvő kísértetvárosban még ma is láthatók az egykori török városrész töredékei, valamint a középkori fényes prímási székhely romjai. Bejárjuk a rommezőt, ahol érdekes középkori műemlékek egész sorát találjuk. Visszaútban szálláshelyünkre áthaladunk Petrovac-on, amely a Ferenc József Cirkáló ágyúiról ismert település, valamint megállunk egy fotószünetre Sveti Stefan-félsziget feletti úton. A Sveti Stefan-félszigetet egy homoknyelv köti össze a vöröses színű szárazfölddel, sztárok legnépszerűbb nyaralóhelye.

5. nap: Reggeli után utazás Dubrovnik-ba, amely a horvát tengerpart legfestőibb, legvonzóbb műemlékegyüttese, az Adria „gyöngyszeme”. Városnézés az Óvárosban: Pile-kapu, Ferences rendi székesegyház (Tiziano képek), Domonkos rendház (Szent István relikviák), Rektori Palota, Minceta-erőd. Érkezés Szombathelyre az éjfél körüli órákban.

 

Utazás: légkondicionált autóbusszal.

Szállás: hotel ***/****

Ellátás: félpanzió 

Elhelyezés: 2–3 ágyas szállodai szobában

Egyágyas felár: 39.900 Ft

Minimum létszám: 40 fő

A részvételi díj tartalmazza az utazást, a szállást, az ellátást és a csoportkísérő idegenvezető költségeit.

Nem tartalmazza a stornó és BBP biztosítást (4.600 Ft/fő,) a hajózást és belépőket (kb. 60 Euro/fő + 150 HRK/fő).

Felhívjuk kedves Utasaink figyelmét, hogy a személyi igazolványnak (új típusú kártya alakú) illetve útlevélnek a beutazástól számítva 3 hónapig érvényesnek kell lennie!

A programok sorrendje felcserélődhet!

 

Indulás:2019. április 27.
Indulás:2019. május 1.

Foglalás

Bosznia-Hercegovina, Montenegro, Horvátország -BETELT
  • Személyes adatok
  • Név:
  • Telefon:
  • E-mail:
  • Létszám
  • felnőtt:
  • gyermek 0-2 éves:
  • gyermek 2-12 éves:
  • gyermek 12-16 éves:
  • Megjegyzés:
  • Adatkezelés:
  • A gabbianotravel.hu weboldalon az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és azt elfogadom. Kijelentem, hogy 16. életévemet betöltöttem.
   Hozzájárulok, hogy személyes adataimat a gabbianotravel.hu direkt marketing céljából kezelje. Hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a gabbianotravel.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.