Keresés
HÍRLEVÉL

Az I. világháború emlékhelyeinek nyomában-Lengyelország Przemysl-Előfoglalási kedvezmény!

Társasutazások

Ár:58.500Ft-tól /fő
további információt kérek
Jellemzők
OrszágLengyelország
Időpont2019. október 11-13
Utazásautóbusszal
Elhelyezés2-3 ágyas szobák
Ellátásfélpanzió

A tavalyi évben bejártuk az I. világháború déli frontjainak emlékhelyeit Szlovéniában – Kobaritot, azaz Caporetto-t és Olaszországban – Doberdo és Isonzó pusztító csatáinak monumentális temetőit, sőt többek között Vizintiben leróttuk kegyenletünket az ott örök álmukat alvó magyar katonáink emlékét örző kápolnánál is. 

Ezért aztán többen úgy gondoltuk, hogy még tartozunk hőseinknek azzal, hogy elmenjünk Przemysl-be és környékére az Észak- és Észak-keleti front nevezetes erődrendszeréhez is, ahol több ezer magyar katona földi maradványai nyugszanak a több tízezer ott elesett más nemzetiségű hősi hallott között. 

Program:

1. nap: Indulás reggel 6:00 órakor Szombathelyről az MMIK parkolójából. Folyamatos utazás Szlovákián keresztül Lengyelországba. Krakkóba érkezésünk után, városnéző séta helyi idegenvezetővel: Wawel épületegyüttes a Székesegyházzal, ahol Báthory István és Nagy Lajos király leányának sírja található. A Waweli kősárkány megtekintése után séta a 700 éves piactérre a Mária templomhoz és a Posztócsarnokhoz. Dottóval (kisvonat) körbejárjuk még a híres zsidónegyedet is. Vacsora, szállás Krakkó környékén (1éj).

2. nap: Reggeli után indulás Przemysl-be. Útközben megállunk Tarnow-ban Bem József  tábornok – a magyar szabadságharc egyik hősének szülőhelyén. Megkoszorúzzuk a Bem szülőházán található emléktáblát, valamint ellátogatunk síremlékéhez, amely egy tó felett épített a magasban négy oszlopon nyugvó szarkofág a tábornok hamvaival. 

Przemysl városba érkezve először a 2016. szeptemberében felavatott „A magyar huszár és a lengyel ulánus” szobrát keressük fel, majd az erődök látogatására indulunk. A Przemysl erődrendszer 12 páncélkupolás külső és 19 belső gyűrűn elhelyezkedő védműből áll – több mint 200.000 katona befogadására volt felkészítve az eredeti tervek szerint. A Borek erődben a fő erőt a magyar egységek képezték, ezért az ennek emléket állító márványtábla előtt koszorút is helyezünk majd el. 

Másodikként a jó állapotban fennmarad Salis Soglio erődöt látogatjuk meg. 

Felkeressük a Hősök emlékművét a város felletti un. temető hegyen, ahol sok ezer halottat őríznek a temetők. A Tatár-hegy tetején a városból is jól látható hatalmas kereszt őrzi Przemysl hősi védőinek emlékét. Ezután a ritkán látogatott magyar hősök katonai temetőjét keressük fel. Vacsora, szállás Przemysl-ben (1éj).

3. nap: Indulás hazafele. Rövid látogatás Kassán ( Szent Erzsébet templom II. Rákóczi Ferenc sírjával, a főutca építményei, Márai Sándor szobra, stb.), majd borkóstoló vacsorával a Tokaj közeli Tállyán. Érkezés haza a késő esti órákban. 

Előfoglalási részvételi díj 2019. május 15-ig: 58.500,-Ft/fő

Részvételi díj 2019. május 15. után: 64.900,-Ft/fő

(A részvételi díj 40%-ának befizetésével a szabad helyek függvényében.)

Utazás: autóbusszal

Szállás: hotel **/***

Elhelyezés: 2 ágyas, zuhanyzós szállodai szobákban

Ellátás: félpanzió 

Egyágyas felár: 19.900,- Ft/fő

Minimum létszám: 40 fő

A részvételi díj tartalmazza: a szállást, a megadott ellátást (félpanzió),az idegenvezetést, a belépők és dottó költségeit valamint a borkóstolót vacsorával.

A részvételi díj nem tartalmazza BBP biztosítást (1.500,-Ft/fő). 

 

Indulás:2019. október 11.
Indulás:2019. október 13.

Foglalás

Az I. világháború emlékhelyeinek nyomában-Lengyelország Przemysl-Előfoglalási kedvezmény!
  • Személyes adatok
  • Név:
  • Telefon:
  • E-mail:
  • Létszám
  • felnőtt:
  • gyermek 0-2 éves:
  • gyermek 2-12 éves:
  • gyermek 12-16 éves:
  • Megjegyzés:
  • Adatkezelés:
  • A gabbianotravel.hu weboldalon az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és azt elfogadom. Kijelentem, hogy 16. életévemet betöltöttem.
   Hozzájárulok, hogy személyes adataimat a gabbianotravel.hu direkt marketing céljából kezelje. Hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a gabbianotravel.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.