Keresés
HÍRLEVÉL

Bajor kastélyok és a salzkammerguti tavak vidéke

Partnerirodák ajánlatai|Európa|Európa » Ausztria|Európa » Németország

Jellemzők
OrszágAusztria - Németország
Időpont2018.augusztus 14-19.
Utazásautóbusszal
Elhelyezés2 ágyas szobák
Ellátásreggeli
Fakultatív vacsora22900 Ft/fő a bajor vacsoraesttel együtt

Program

1. nap: A csoport reggel 5.30 órakor indul Veszprémbôl, az OMV-benzinkúttól. Útközben séta Ausztria egyik legszebb kisvárosában Hallstattban, mely város a Hallstättersee partján fekszik, majd továbbutazás Bad Ischl felé, ahol a híres császári nyári rezidenciaként szolgáló Kaiservillát tekintjük meg. Folytatva utunkat Ruhpolding felé, megcsodálhatják a salzkammerguti tórendszer egy másik gyöngyszemét, a Wolfgangseet. Érkezés Ruhpoldingba az esti órákban. Szállás elfoglalása (5 éj). 

2. nap: Reggeli után kirándulás Berchtesgadenbe, ahol Hitler egykori vendégházába tesz a csoport látogatást. Az épület 1837 m magas hegycsúcson található, melyet hegyi buszokkal és csak a hegy belsejében közlekedô lifttel lehet megközelíteni. Délután a festôk és fotósok Mekkájaként is számon tartott Königsseehez vezet utunk, ahol lehetôség nyílik egy felejthetetlen hajókirándulásra a tavon.

3. nap: Reggeli után szabadidõ, pihenés Ruhpoldingban, illetve egész napos fakultatív kirándulás a Bajor- Alpokba, a Wagner ihlette és II. Lajos bajor király által építtetett, a kastélyok kastélyának is nevezett csupa torony és bástya épületegyüttesbe, Neuschwansteinbe. A kastély egy festôi környezetben, egy magas sziklaormon épült, ahonnan csodálatos panoráma nyílik az alatta elterülô alpesi tóra. Délután egy másik csodálatos kastélyt, a Trianon palota mintájára megépített Linderhof-kastélyt látogatjuk meg.

4. nap: Reggeli után kirándulás a „bajor tengernek” is nevezett Chiemseehez, ahol hajókirándulás keretében látogatást teszünk a Herreninselen, ahol a kalandos életû II. Lajos a versailles-i kastély hasonmásaként építtetett egy máig befejezetlen kastélyt, a Neues Schloss Herrenchiemseet. Délután szabadprogram Ruhpoldingban, lehetõség a grátisz X.tra vendégkártyával a Vita Alpina élményfürdő illetve az rauschbergi felvonó ingyenes használatára. Vacsora egy zenés bajor esten egy alpesi stílusú vendégházban, bajor ételes italspecialitásokkal. 

5. nap: Reggeli után egész napos kirándulás Münchenbe, a bajor fővárosba. Ismerkedés a város műemlékeivel, történelmi nevezetességeivel autóbusszal, majd gyalogosan (Nemzeti Színház és Operaház, Alter Hof, Hofbräuhaus – a híres bajor sörház, Isar-kapu, Altes Rathaus, Neues Rathaus, Miasszonyunk-templom). Rövid szabadprogram után látogatást teszünk az Ammer-See keleti partján található Andechs kolostornál. Meglátogatjuk a kolostortemplomot, mely a közelmúltban tett restaurálás után teljes szépségében bûvöli el látogatóit. A kolostorban ma is ugyanúgy főzik a híres sört, mint az elmúlt két évszázadban (kóstolási lehetőség).

6. nap: Reggeli után hazaindulás, útközben a hellbrunni vízijátékok megtekintése, majd városnézés Mozart, a „csodagyermek” városában, Salzburgban. Gyalogos séta a belvárosban (Kapitel tér, Mozart tér, Dóm tér látnivalói, Mozart-ház, városháza, Mirabell-kert). A különleges hangulatú város látnivalói után hazautazás az osztrák-Alpok legszebb tájain keresztül, érkezés Veszprémbe, az OMV-benzinkúthoz az esti órákban.

A programok sorrendje felcserélõdhet!

 

 

A részvételi díj tartalmazza:

az autóbusz költségeit

az 5 éjszakát alpesi panziókban, reggelivel

a felsorolt programokat

a sztornóbiztosítást

a csoportvezető és a helyi (salzburgi) idegenzevető költségeit

az X-tra vendégkártyát (ingyenes szolgáltatások Ruhpoldingban)

 

A részvételi díj NEM tartalmazza:

a kötelező BBP biztosítást: kb.550Ft/fő/nap

a belépődíjakat

a hajójegyek árát

a fakultatív kirándulást Nechwansteinbe és Linderhofba 8900 Ft/fő + belépők

 

 

   

Félpanziós felár 22 900 Ft/fő/5 vacsora (a bajor vacsoraesttel együtt)

Egyágyas felár (Részletek) 18 900 Ft/fő

 

A részvételi díj tartalmazza:

 

Indulás:2018.augusztus 14.
Indulás:2018.augusztus 19.

Foglalás

Bajor kastélyok és a salzkammerguti tavak vidéke
  • Személyes adatok
  • Név:
  • Telefon:
  • E-mail:
  • Létszám
  • felnőtt:
  • gyermek 0-2 éves:
  • gyermek 2-12 éves:
  • gyermek 12-16 éves:
  • Megjegyzés: