Keresés
HÍRLEVÉL

Dél-olaszországi emlékek a Sorrentói-félszigeten

Partnerirodák ajánlatai|Európa|

Jellemzők
OrszágOlaszország
Időpont2018. augusztus 24-szeptember 02.
Utazásautóbusszal
Elhelyezés2 ágyas szobák
Ellátásreggeli
Fakultatív vacsora32900 Ft / fő/8 vacsora

1. nap: A csoport reggel 5.45 órakor indul Veszprémből, az OMV-benzinkúttól. Utazás Ausztrián keresztül. Érkezés a Velence környéki szállásra a kora délutáni órákban (1 éj). Este rövid városnézés Velencében (Szent Márk tér, Dózse-palota, Sóhajok hídja, Canal Grande).

2. nap: Továbbutazás az Appenninek csodálatos tájain keresztül Rómába. Érkezés után ismerkedés Rómával helyi idegenvezetőnkkel (Szent Péter-bazilika, Pantheon, Navona tér). Szállás elfoglalása Rómában (1 éj).

3. nap: Reggeli után a városnézés folytatása Rómában helyi idegenvezetőnkkel (Colosseum, Forum Romanum, Capitolium, Velence tér, Victor Emanuelle-emlékmû, autóbuszos panorámikus városnézés, Trevi-kút, Spanyol lépcső), rövid szabadprogram. Kora délután továbbutazás Sorrentóba, a híres császári nyaralóhelyre. Szállás elfoglalása Sorrentóban (6 éj).

4. nap: Egész napos szabadprogram. Fürdôzési lehetôség a sorrentói tengerparton.

5. nap: Reggeli után hajókirándulás Capri szigetére, amit sokan a világ legszebb szigeteként emlegetnek. Megérkezésünkkor lehetőség van részt venni egy feledhetetlen sziget körüli sétahajókázáson, miközben a vízről megcsodálhatjuk Capri természetes szépségét, szebbnél szebb barlangjait és a Faraglioni sziklákat. Ezt követően kisbuszokkal jutunk fel a sziget két városába, elõbb Capriba, ahol végigsétálunk a híres Corsón és megtekintjük az Augusztus kertet, majd Anacapriba látogatunk, ahol megnézzük a sasfészek kiképzésű és antik tárgyakkal teli Axel Munthe villát, majd szabadprogram, ill. lehetőség libegővel feljutni a Monte Solarora, ahonnan csodálatos körpanoráma nyílik a szigetre és a Nápolyi öbölre.

6. nap: Reggeli után a világ legrégebben megmaradt ókori romvárosába, Pompejibe látogatunk, melyet a Vezúv pusztított el i. sz. 79-ben és konzerválta az utókor számára. Majd kirándulás a „gyilkos” tűzhányóhoz, a Vezúvhoz, a világ egyik leghíresebb, ma is aktív vulkánjához. A tűzhányó megmászása során fantasztikus kilátás nyílik a nápolyi- ill. sorrentói öbölre. 

7. nap: Reggeli után egész napos fakultatív kirándulás a világhírű Amalfi partszakaszon. Utunk a kék szalag útvonalon halad, mely Olaszország talán legfestőibb partszakaszának mondható. Ennek minden egyes pontjáról lélegzetelállító látvány tárul elénk. Rövid fényképszünet Positanonál, majd továbbutazás és – szélcsend esetén – hajókázás a Smaragd-barlangban. Kirándulásunk fénypontja Amalfi, a világhírű Szent András-dóm megtekintése, majd szabadprogram, fürdési lehetőség. Továbbutazás Ravelloba, melynek szépsége számos utazót elkápráztatott. Késõ délután visszatérés a szállásra, pihenés és fürdési lehetőség a tengerparton. Este fakultatív programlehetőség egy hamisítatlan délolasz Tarantella esten, ahol megismerjük a Sorrentói-félsziget történelmét, kultúráját és táncait, illetve meghallgathatjuk a híres nápolyi dalokat. 

Figyelem: A fakultatív kirándulást már a jelentkezéskor foglalni kell (korlátozott létszám)!

8. nap: Reggeli után ismerkedés Dél-Olaszország fővárosával, Nápollyal. Városnézésünk során megtekintjük a város jelképét, Castel Nuovo-t, a királyi palotát, a csodálatosan elegáns bevásárló csarnokot, a Galeria Umbertot, a nápolyi operaházat, a Plebiscito teret majd autóbuszos városnézés Nápoly kertvárosában (Santa Lucia negyed, Castel dell’ Ovo, Posilippo-kilátó), melynek hangulata sokáig emlékezetes marad a turistáknak. Délután visszatérés a szállásra, pihenés és fürdési lehetőség a tengerparton.

9. nap: Kora reggeli után hazaindulás. A déli órákban rövid pihenő Orvietóban. Séta az óvárosban, ill. az Itália csodájának is tartott dóm megtekintése, majd továbbutazás Pisába. A Csodák terén álló műemlékek: a dóm és a keresztelő kápolna megtekintése, majd gyönyörködés a város jelképének tartott Ferde toronyban. Szállás Bologna környékén (1 éj).

10. nap: Reggeli után hazautazás Ausztrián keresztül, rövid pihenőkkel. Hazaérkezés Veszprémbe, az OMV-benzinkúthoz az esti órákban.

A programok sorrendje felcserélődhet!

Félpanziós felár: 32.900 Ft / fő / 8 vacsora

Egyágyas felár: 49.900 Ft / fő

Tengerre néző szoba felára: 12.900 Ft/ szoba/ 6 éj 

 A részvételi díj tartalmazza: az autóbusz költségeit, a 9 éjszaka szállást, reggelivel, a felsorolt programokat, a sztornóbiztosítást, a csoportvezető és a helyi idegenvezetők  költségeit, Rómában, buszunk belvárosi közlekedésének engedélyeit

A részvételi díj NEM tartalmazza: a kötelező BBP biztosítást: 565 Ft/fő/nap, a belépődíjakat és a hajójegyek árait, a fakultatív kirándulás árát Amalfiba 12.900 Ft/fő + belépők, az idegenforgalmi adót Velencében, Rómában és Sorrentóban

 

 

Indulás:2018.augusztus 24.
Indulás:2018. szeptember 02.

Foglalás

Dél-olaszországi emlékek a Sorrentói-félszigeten
  • Személyes adatok
  • Név:
  • Telefon:
  • E-mail:
  • Létszám
  • felnőtt:
  • gyermek 0-2 éves:
  • gyermek 2-12 éves:
  • gyermek 12-16 éves:
  • Megjegyzés: