Keresés
HÍRLEVÉL

Körutazás Jordániában - kirándulással Jeruzsálembe

Partnerirodák ajánlatai|Afrika » Jordánia

Jellemzők
OrszágJordánia
Időpont2019. március 28-április 04.
UtazásMenetrend szerinti repülõjáratokk
Elhelyezés4-5*-os szállodában
Ellátásfélpanzió

Tervezett program: 

1. NAP: AMMAN

Elutazás Ferihegyről a reggeli órákban, érkezés Ammanba kora délután. Autóbuszos városnézés Jordánia szépen karbantartott fővárosában, szállás (2 éj).

2. NAP: JERASH, MADABA, NEBO-HEGY

Egész napos kirándulás Amman környékén. Az első megállónk Jerash, a kiváló állapotban megmaradt romváros (erődfalak, templomok, színházak, fürdők, hippodrom, diadalív, 600 méter hosszú, hatalmas oszlopokkal szegélyezett főutca stb.). Jerash a világ egyik legrégibb városa, virágkora a Római Birodalom időszakában volt.

A déli órákban továbbutazás Madabába, a mozaikok városába. A város fő attrakciója az az 1500 éves mozaiktérkép a Szent György-templomban, mely a Szentföld fontos helyeit mutatja be.

Madaba után a szomszédos Nebo-hegyre utazunk, ahonnan Mózes és a zsidó nép a hosszú sivatagi vándorlás után megpillantotta az ígéret földjét (nagyszerű panoráma a Holt-tengerre, a Jordán folyó völgyére és tiszta időben még Jeruzsálemre is).

3. NAP: PETRA

Utazás a modern sivatagi autóúton Petrába, a titokzatos rózsaszínű városba, a nabateusok 2000 évvel ezelőtti fővárosába. A világ 7 csodája közé beválasztott műemlékegyüttes vadregényes sivatagi környezetben található, megtekintése minden jordániai utazás csúcspontját jelenti. A romváros közös bebarangolása után az érdeklődőknek marad idejük Petra egyik legrangosabb látnivalója, az ún. „Kolostor” megtekintésére is, mely a többi építménytől távolabb, egy hegytetőn található (lehetőség van a felmenetelre szamárháton is). Szállás Petrában (1 éj).

4. NAP: WADI RUM, AQABA

Reggel továbbutazás déli irányba. Kirándulás Wadi Rumba, az ország egyik legérdekesebb sivatagi tájegységébe (különleges sziklaalakzatok). A völgy fölé magasodik az 1754 méter magas Jebel Rum, Jordánia legmagasabb hegycsúcsa. A látogatói központba való megérkezés után átszáll a csoport terepjárókba, és másfél órás barangolás következik a széles sivatagi völgyben (fotószünetekkel).

Délután érkezés a Vörös-tenger partján fekvő Aqabába, szabad program. Aqaba az ország egyetlen tengerparti üdülőhelye. Kedvező fekvésének köszönhetően márciustól novemberig strandolásra többnyire alkalmas az időjárás. A város üzleteiben óriási az árubőség és jó áron lehet vásárolni, hiszen vámmentes területről van szó. Szállás Aqabában (2 éj).

5. NAP: AQABA

Szabad program, pihenés a Vörös-tenger partján. Lehetőség üvegfenekű hajóval kirándulást tenni a környező gyönyörű korallzátonyokhoz.

6. NAP: KERAK VÁRA, HAMMAMAT MA’IN, HOLT-TENGER

Búcsú Aqabától, utazás észak felé. Késő délelőtt Kerak város impozáns várát nézzük meg, amit a kereszteslovagok emeltek a XII. században Jeruzsálem védelmére. Az erődhöz egy érdekes múzeum is tartozik.

A következő programunk a világ egyik leglátványosabb sivatagi oázisa, Hammamat Ma’in. Különleges élmény, ahogy a vegetáció nélküli sivatagi tájból megérkezünk ebbe a lélegzetelállító völgybe, ahol több mint 50 termálvizes forrás fakad. Itt található Jordánia legmagasabb vízesése.

A természeti csoda megtekintése után továbbindulás a Holt-tengerhez, mely több mint 400 méterrel van a tenger szintje alatt (Földünk legmélyebb szárazföldi pontja). A nagyon magas sótartalomnak köszönhetően a vizen fekve (lebegve) akár újságot is lehet olvasni. Szállás a Holt-tengernél (2 éj).

7. NAP: HOLT-TENGER / JERUZSÁLEM

Szabad program a Holt-tengernél. Lehetőség pihenésre, fürdésre a Holt-tengerben, illetve a szálloda medencéiben. A szálloda wellness centruma számos szépészeti szolgáltatást kínál. A Holt-tengerből származó só és iszap gyógyhatását tudományos kutatások igazolják, az innen származó készítmények világhírűek.

Fakultatív program: Jeruzsálem

Egész napos kirándulás Jeruzsálembe, 3 világvallás szent városába. Az Olajfák hegyéről csodálatos panorámában gyönyörködhetünk, majd a Getsemáné kert megtekintése után az óvárossal ismerkedünk (muzulmán és keresztény negyed, Via Dolorosa – a keresztút, Szent Sír bazilika, Jaffa kapu, zsidó negyed, Siratófal stb.).

A fakultatív program ára: 26.900 Ft (belépődíjakkal, minimum 20 fő esetén. A program kevesebb jelentkező esetén is megvalósulhat, viszont abban az esetben valamivel magasabb árra kell számítani.)

Figyelem: A határátlépéseknél kilépési illetéket kell fizetni mindkét ország esetében. A jordán illeték összege kb. 15 USD, az izraelié pedig kb. 50 USD.

Továbbá felhívjuk utasaink figyelmét arra is, hogy a jelenleg érvényben lévő jordán vízumszabályok miatt a jeruzsálemi kirándulásra legkésőbb indulás előtt 1 hónappal kell jelentkezni. A jeruzsálemi fakultatív program ezt követő lemondása esetén a (többszöri belépésre jogosító) ingyenes csoportos vízum helyett, térítés ellenében (egyszeri belépésre jogosító) egyéni vízum kerül kiállításra. Ennek menetéről és díjáról irodánkban érdeklődhet.

8. NAP: HOLT-TENGER

Pihenés a szállodában, majd a déli órákban transzfer a repülőtérre, elutazás Budapestre. Érkezés Ferihegyre a késő esti órákban.

A részvételi díj tartalmazza a repülőjegyeket, a helyi autóbuszos közlekedést, a 7 éjszakai szállást félpanzióval, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat, az idegenvezetőt a budapesti indulástól a budapesti érkezésig és a helyi idegenvezetéseket.

A részvételi díj nem tartalmazza: reptéri illetéket (kb. 104.200 Ft/fő), a BBP biztosítást (450 Ft/fő/nap); a belépőket (34.500 Ft/fő)

(Figyelem: a jordán belépődíjak közül Petráé rendkívül drága!)

Egyágyas felár: 88.000 Ft/ fő 

Indulás:2019. március 28.
Indulás:2019. április 04.

Foglalás

Körutazás Jordániában - kirándulással Jeruzsálembe
  • Személyes adatok
  • Név:
  • Telefon:
  • E-mail:
  • Létszám
  • felnőtt:
  • gyermek 0-2 éves:
  • gyermek 2-12 éves:
  • gyermek 12-16 éves:
  • Megjegyzés: