Keresés
HÍRLEVÉL

Körösök szívében, legendák földjén

Belföld csoportos/egyéni

Ár:169.900Ft/fő
Jellemzők
OrszágMagyarország
Időpont2023.augusztus 30-szeptember 2.
Utazásautóbusszal
ElhelyezésHotel
Ellátásreggeli fakultatív félpanzió

A Dél-Alföld a hungarikumok, a gyógy- és élményfürdők, a legjobb pálinkák, valamint a lovastanyák hazája. A régió igen változatos kirándulási lehetőségeket kínál, többek között a nagyvárosias, hangulatos Szegedre, a történelmi emlékeket felvonultató Ópusztaszerre, a középkori téglavárral büszkélkedő fürdővárosba Gyulára, illetve a történelmi Magyarország központjába, Szarvasra. Itt találjuk a Dél-Alföld legértékesebb természeti látványosságait, a Holt-Körös gazdag élővilágával, nemzeti parkjával. Az alföldi hangulatot és jellegzetességet a lovastanyák koronázzák meg, ahol újra megelevenednek csikós hagyományaink, jellegzetes magyar ételeink és italaink.

 

1. nap: Elutazás reggel 7:00 órakor Veszprémből, az OMV-benzinkútról. Utazás Szarvasra, a Holt-Körös partján fekvő és látnivalókban igen bővelkedő kisvárosba. Szarvason kiemelkedően fontos szerepet töltött be a Bolza grófi család. Kastélyokat varázsoltak a Körös partjára, felépítették a szárazmalmot, létrehozták az Anna-ligetet, majd a Bolza Józsefről elnevezett Pepi-kertet, mai nevén a Szarvasi Arborétumot, ami manapság is Szarvas legcsodálatosabb és legismertebb látványossága. 25 Ha területével Magyarország legnagyobb arborétuma, a Körösök szabályozása után, az 1880-as évek végén kezdték meg telepítését. Mára több mint 1600 növényritkasággal büszkélkedik. Mellette találjuk az ország egyetlen interaktív makettvilágát, a Mini Magyarországot. A speciális technológiával készült makettek nemcsak lélegzetelállító látványt nyújtanak, de megtapasztalhatjuk a budapesti Operaház Melis György áriájának varázslatos hangzását, a Jáki templom gregorián énekét és a gőzös vonatok zakatolását is. Ezt követően egyedi élményhajókázáson vehetünk részt. Az érintetlen környezet és a Holt-Körös gazdag élővilága mindenkit elvarázsol. Szállás Szarvason (3 éj).  

 

2. nap: Reggeli után Gyulára utazunk. Gyula az egyik legnagyobb hagyományú, történelmi fürdővárosunk, magával ragad műemlékeivel, parkjaival, békés, kisvárosi hangulatával. Megtekintjük a város legrégebbi épített örökségét, a több mint 600 éves gyulai várat, mely Közép-Európa egyetlen épen maradt gótikus sík vidéki téglavára. Ezt követően átsétálunk a város másik kiemelkedő látványosságához, az Almásy-kastélyhoz. A kastély Wenckheim Stefánia Mária grófnő és gróf Almásy Kálmán házassága révén került az Almásy család birtokába. Ez az első magyarországi kastély, amelyben színjátékot tartottak már 1746-ban, az Erkel család több generációja adott zenei estet a kastély nagyebédlőjének zongoráján, illetve Munkácsy Mihály pedig itt kezdett ismerkedni a festészettel. Megtekintjük Erkel Ferenc szülőházát is. A több mint 200 éves épület ma emlékház és a híres zeneszerzővel kapcsolatos emlékeket őrzi. Végül felkeressük a Százéves Cukrászdát. Nemcsak patinás berendezési tárgyai és eredeti bútorzatai miatt látogatott, hanem fantasztikus süteményei, fagylaltjai, csodálatos bonbonjai is elcsábítanak mindenkit. Délután visszatérés a szállásra, pihenés, illetve lehetőség a szálloda wellness szolgáltatásait igénybe venni. A júniusi csoportnál este fakultatív program lehetőség részt venni a Szarvasi Vízi Színház egyik csodálatos előadásán. 

 

3. nap: Reggeli után egész napos pihenés a szállodában vagy fakultatív kirándulás Szegedre és Ópusztaszerre. Legelőször a Dél-Alföld legnagyobb városába, Szegedre utazunk. A Tisza és Maros folyók összefolyásánál fekvő város hazánk harmadik legnagyobb városa. Az 1879-es nagy árvíz után épültek meg épületeinek nagy része, eklektikus stílusban épült belvárosának köszönhetőn Szeged ma Magyarország egyik legszebb városa. Felkeressük a város legfőbb nevezetességeit (Széchenyi tér, városháza, Sóhajok hídja, Dóm tér, Hősök kapuja, Fogadalmi templom, Kárász utca). Délután Ópusztaszerre látogatunk, mely a Dél-Alföld legnépszerűbb kirándulóhelye. Itt található a magyar honfoglalás emlékére létesített Nemzeti Történeti Emlékpark. A park legfontosabb látnivalója, a felejthetetlen élményt nyújtó monumentális Feszty-körkép. A magyarok bevonulását a Kárpát medencébe Feszty Árpád, Jókai Mór, a híres regényíró veje örökítette meg, és a francia mintára festett körkép 1896-ban a milleniumi ünnepségek egyik fő látványossága volt. A restaurálás után mai helyén 1996-tól tekinthető meg.

 

4. nap: Reggeli után szabadidő, illetve pihenés es strandolási lehetőség a szálloda wellnessfürdőjében. A déli órákban hazautazás. Útközben egy kis betyárromantikában veszünk részt. Az Alföld szívében található Pusztaprogramon megismerhetjük a magyaros virtust és csikós hagyományainkat. A fergeteges lovasbemutató során saját szemünkkel győződhetünk meg csikósaink ügyességéről, illetve csodálatos környezetben élvezzük az ebéddel egybekötött programon a hagyományos magyar ételeket és italokat. A puszta hangulatát mi sem idézi elő jobban, mint egy élő Tanyamúzeum, Találkozhatnak őshonos magyar állatokkal, bepillanthatnak egy korhű tanyasi ház konyhájába, szobájába. Megízlelhetjük az igazi hamuban sült pogácsát és a ház borát. A látványos és élménydús program után hazautazás, megérkezés Veszprémbe, az OMV-benzinkúthoz az esti órákban. 

 

Figyelem: A programok napi sorrendje felcserélődhet!

 

Elhelyezés

Szarvason (3 éj) - Hotel**** igényesen berendezett 2-3 ágyas szobákban, fürdő/WC, TV, telefon, légkondicionálás, wellness részleg (élménymedence, finn szauna, infrakabin, gőzkabin, kültéri szaunaház merülőmedencével, külső-, belső melegvizes élménymedence, fitneszterem, stb.) ingyenes használata

 

 

Ellátás

Svédasztalos reggeli ill. fakultatív svédasztalos vacsora

 

 

Utazás

Nyugati típusú autóbusszal (audio,- DVD-videorendszer, büfé, WC, légkondicionálás)

 

 

Ingyenes fel-leszállási lehetőség

Szombathely - Sárvár -  8. sz. főút - Veszprém  útvonalon

 

2023.08.30 - 09.02. TELJES RÉSZVÉTELI DÍJAT ALKALMAZUNK! Az ár tartalmazza az összes adót és illetéket!

169 900 HUF  (169 900 HUF) /fő

 

Felárak

Félpanziós felár

16 900 Ft/fő

Felnőtt pótágy kedvezmény

15 000 Ft/fő

Egyágyas felár (Részletek)

49 900 Ft/fő

 

A részvételi díj tartalmazza:

- az autóbusz költségeit

 

- az 3 éjszaka szállást reggelivel

 

- a pusztaprogramot és az ebédet (4.nap)

 

- a felsorolt programokat

 

- az idegenvezető költségeit

 

- az idegenforgalmi adót

 

 

A részvételi díj NEM tartalmazza:

- a fakultatív kirándulást Szegedre és Ópusztaszerre belépővel: 14 900 Ft/fő 

 

- a belépődíjakat 

 

 

 

Belépődíjak (az árak tájékoztató jellegűek és évközben változhatnak): Ft/fő

 

Program Felnőtt Nyugdíjas

Szarvas Arborétum + Mini Magyarország kombi jegy 2 900 2 100

Sétahajózás a Holt-Körösön 1 800 1 500

Gyula

Kombinált belépő 4 az 1-ben csomag           (Almásy-kastély, toronykilátó, vár, Erkel Ferenc emlékház)

 

 5 200 2 800

Békéscsaba Csabai házikolbász kóstoló 500 500

Ópusztaszer Nemzeti Történeti Emlékpark 3 400 3 100

Indulás:2023.augusztus 30.
Indulás:2023.szeptember 2.

Foglalás

Körösök szívében, legendák földjén